Anonimen -> Uniforme v šoli? (4.8.2005 13:56:09)
|
Pretekli dnevi so me pripeljali do razmišljanja, kako bi bilo, če bi na OŠ uvedli uniforme? sem iz podeželja, kjer je veliko manj premožnih družin, so pa seveda tudi zelo bogati...in ko greš mimo OŠ prav vidiš tiste izobčence, ki niso oblečeni po zadnji modi in vidiš tiste, ki so "IN", kako se afnajo z svojim izgledom in ponižujejo drugačne...in to mene zelo boli. Boli me zato, ker je moj mali sosed tudi eden izmed fantov, ki so izobčeni in so resnično revni..fant pa je bister in simpatičen da je joj...vendar to danes ni dovolj...važnen je imidž...žal mi je za njega, ker včasih noče v razred ker ve, da pridejo odmori, ko nikogar ni in je stalno žrtev posmeha, zaradi česar je zelo nesamozavesten in zelo popušča v šoli, saj zaradi tega šprica....pa mnogo je takih, povsod, na vsaki OŠ se jih najde... Moti me ta tekmovanost staršev in/ali otrok...in ni mi všeč, da ko prideš na OŠ in pogledaš kakšno punčko, pa zgleda kot da gre na faks...pa še na faksu ne hodijo tako gole...in to za mene ni prav!! Prav tako se mi ne zdi, da bi z uvedbo uniform bile kršene kakšne pravice do izražanja individualnosti, saj se lahko le-ta izraža tudi drugače, ne samo z oblačili...takšno je moje mnenje. Kakšno pa je vaše mnenje...sem že razmišljala, da bi predlog podala tudi ravnateljici na OŠ, vendar me prej zanimajo mnenja drugih staršev in kako drugi gledajo na to. Torej, se vam zdijo uniforme dobra ideja ali ne? lp
|
|
|
|