imee -> RE: Uvajanje v varstvo (17.11.2010 21:16:43)
|
Tudi pri nas se uvajamo v vrtec. Hvala bogu, da smo si za to vzeli, kar precej časa. Najprej 3 dni po eno uro, brez problema…nakar smo zboleli in bili dober teden doma. Sedaj pa od ponedeljka ponovno..v ponedeljek 2 uri, v torek dogovorjeni do 11. ure. Pridem po njo in ona spi (pa doma nikoli ne zaspi sama). Vzgojiteljica mi obljubi, da me pokliče ko se mala zbudi, ampak ona spi ves čas, ki je namenjen spanju (me vzgojiteljica tudi pokliče in pove, da se je zbudila skupaj z ostalim in predlaga, da poje še nekaj kosila). Skratka domov odide ob 13.30 uri. Jaz presrečna in ponosna, čeprav vem, da vse lahko pride za otrokom, saj se moramo zavedati, da je ločitev otroka od mamice vsekakor stres. Danes zjutraj me ob prihodu vzgojiteljica opomni, da me bo poklicala, če bo kaj neobičajnega, če ne pa naj pridem po njo kot prejšnji dan.. Ker nič ne kliče, tudi jaz predvidevam, da se ima lepo. Ko pridem po njo je vesela, se igra, mi pa vzgojiteljica omeni, da je vmes skoraj 2 uri jokala… Sem bila, kar malo presenečena, da me niso klicali..no bomo videli kako bo jutri. Sicer pa sem, ko sva prišli domov sem opazila nov zobek, tako, da je bilo mogoče zaradi tega… Želim vam čim lažje uvajanje, vse delajte z veseljem in naj otrok čuti, da je to nekaj lepega , da se tega tudi sami veselite( ne samo z mimiko na obrazu, ker ti majhni otroci še zelo dobro čutijo naše notranje počutje, strah in negotovost ).
|
|
|
|