|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bronhulitis
17.11.2010 12:02:31   
boni25
Ojla punce
Imam 3 mesece starega fantka s katerim sva v ponedeljek pristala v bolnici.Danes ima se kisik,situracija je ok,vročine ni,mu pa se zelo poka v pljučih.Zdravnica je rekla da mogoče bova sla domov v ponedeljek lahko pa sva se tudi 3 tedne.
Ste ve imele tak primer.Kako je bilo?
Najhujs mi je ker imam doma se dvoletnika ki me zelo pogresa, jaz njega pa se bolj.In se mi srce para ko pomisim da bova  lahko tukaj se 3 tedne.Kako ste ve resevale da ste se kaj tastarejse otroke videle?Z malčkom se pa dojiva tko da bi recimo sla glih domov in da bi se z mozem zamenala bol tezko pride v postev,ker mam vozno v eno smer ene pol ure.

Vaše izkušnje?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bronhulitis
17.11.2010 12:09:27   
MATEJKA_
sem imela skoraj isto situacijo pred nekaj meseci. naš je bil star 1,5 meseca, doma sem imela 19 mesečno hčerko. pediatrinja nama je tud rekla, da bova verjetno samo par dni noter, bila sva 7 dni. vres ta čas je hodil na obisk samo mož, ker otrokom pač ni priporočeno noter hodit, ker še kaj noter prinesejo, večinoma pa še sami pol kaj ven odnesejo - kake rotaviruse ali kaj takega in pol si čez 1 teden še z drugim otrokom noter. tačas pač zobe stisnit in se sprijaznit s situacijo. bolje pa je, da je mali kakšen dan več noter, kot pa da gre prehitro domov in se ne pozdravi do konca. ker pol pa čez par dni spet bolj zboli in že  si čez kakšen teden spet v bolnici z njim, tokrat za še dlje...

seveda drugega otroka pogrešaš in on tebe, ampak drugače pač ne gre. vsaj pri nas ni šlo, ker sem dojila. jaz pa sem tak bla na porodniški, mož bi moral bolniško vzet... nima smisla. otroci si tud dajo že nekaj dopovedat, tako, da je pač vsake toliko vprašala po meni, pa ji je ati pač povedal, da sva z malim v bolnici ker je bolan in da bova pač nekaj časa tam ostala. in ni bilo problema.  

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bronhulitis
17.11.2010 15:24:37   
nananaja
Jaz sem bila z mlajšo staro 2 meseca tudi 5 dni na infekcijski, starejšo takrat 19 mesečnico pa sem ob odhodu od doma prav na hitro odslovila k tastu. Mi je tako zamerila, da je potem še par mesecev vedno zajokala, ko sem sama šla od doma. Tistih pet dni je bil problem samo zadnji dan jo oddat v varstvo, prej je šla rada. Žal tako je in to moraš sprejet. Pa ne se obremenjevat, saj te dojenček rabi, fino je, če lahko dojiš, jaz sem tudi. K meni sta poleg  moža prišle na obisk še svakinja in prijatejica.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bronhulitis
18.11.2010 9:24:34   
Jančika_
Pa naj mož pripelje tavečjega s sabo, ostane pri dojenčku, ti pa greš s tavečjim za eno uro na sprehod okoli bolnice. 

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bronhulitis
18.11.2010 12:17:39   
boni25
Ja Jančika to smo nardil včeraj in je blo čist ok.Men je pa tud zdaj mal lazje bit tukej notr.Edin malemu je blo hudo ko je mogu it ampak bomo pač mogli potrpet.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bronhulitis
18.11.2010 12:37:16   
Jančika_
Nimaš kaj, pride kdaj tako, da ni vse po planu. Saj bo. Jaz sem bila cel teden v bolnici, ko sta bila tavečja dva stara 3,5 in 1,5 let. Videla sta me samo enkrat za pol ure, pa še to čisto proti koncu mojega bivanja tam, ker sem bila po operaciji nosa tako zatečena in sem imela tak očalni hematom, da nisem hotela, da me gledata takšno. Pa jima ni bilo nič hudega. Otroci so prilagodljivi.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 18.11.2010 12:38:32 >

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bronhulitis
21.11.2010 17:53:20   
boni25
Punce koliko časa ste pa bile v bolnici s tako majhnim?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bronhulitis
21.11.2010 18:12:31   
kenya
Mi2 z najmlajšo sva bili v začetku novembra notri 6 dni; stara je bila pa 3 mesece. Je imela nizek kisik in ga je dobivala 3 dni. Potem bi sicer lahko bili odpuščeni, ampak so naju poslali še na slikanje pljuč, ker je kisik skakal od zelo nizke vrednosti pa do normalne in so ugotovili da je še malo pljučnice zraven, zato sva ostali malo dlje. Drugače mi je pediatrinja rekla, da je normalno 5 dni hospitalizacije.

A vidva sta še vedno v bolnišnici?

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bronhulitis
21.11.2010 18:32:30   
boni25
Ja midva bova jutri ze en teden.Od torka je na kisiku,najprej je bil na 1 liter zdaj je na pol litra.Dokler ma kisik je saturacija tud 100%,ko ga pa odklopijo pa komej 90%.Baje ima se ful sluzi v plučih in vsak dan mi rečejo se par dni,men se pa ze mesa tle not.Dajem mu vlazne inhalacije pucava nos.Drugač je ze čist ok tud dobre volje je ze.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bronhulitis
21.11.2010 21:46:05   
sanelaa
Saj bo, upam da bosta hitro zdrava, vem pa, da ni prijetno.
Tudi jaz imam dve leti starega fantka in enega 5mesecev starega.
No, ta 5m dojenček ima tudi že en mesec bronhitis. Brez vročine, saturacije okej, dobrovoljen, živahen, krvni izvidi super, urin okej...........samo piska. En mesec sva že na ventolinu in berodualu, v oktobru sva bila tri dni v celju v bolnici, pa so naju potem odpustili ker jim ni bilo nič jasno. No, po in ker je piskanje še vedno prisotno, sva v petek šla zopet v bolnico, tokrat v slovenj gradec. So naredili pregled krvi, urina, vzeli bris žrela, nosu, vse okej. Iz petka na soboto so mu dajali ventolin na tri ure, da bi videli kako diha z in brez inhalacij. No, spremembe so minimalne, tako da sva včeraj prišla domov, jutri zjutraj pa greva nazaj še na test,hm, mislim da je jontoforeza, pa najverjetneje se zna zgoditi kakšno slikanje pljuč. Pravijo da očitno poleg bronhitisa preboleva še kakšen infekt in da piskanje lahko traja nekje od 5 do 7 tednov. Smo pa potencialni kandidati za astmo, alergije niso krive ker je vse negativno, razen če ima pršica tako močan vpliv. Skrtaka, čudno. Bomo videli kako se bo razpletlo.

Naj vama hitro mine, ampak dokler sta notri naj se mali dobro pozdravi, ker ko prideš domov je potem težje it nazaj. Krajšaj si čas z revijami, križankami, če imaš prenosni računalnik naj ti ga prinesejo pa zraven kakšne filme...........saj bo. Držim pesti da bomo vsi hitro zdravi.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bronhulitis
21.11.2010 21:58:19   
boni25
Sanelaa upam da se tudi pri vas vse dobro izteče.O, saj računalnik imam drugač bi se mi ze mesal,ker tok pogresam ta večjega pikca.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bronhulitis
21.11.2010 22:23:11   
kenya

IZVIRNO SPOROČILO: boni25

Ja midva bova jutri ze en teden.Od torka je na kisiku,najprej je bil na 1 liter zdaj je na pol litra.Dokler ma kisik je saturacija tud 100%,ko ga pa odklopijo pa komej 90%.Baje ima se ful sluzi v plučih in vsak dan mi rečejo se par dni,men se pa ze mesa tle not.Dajem mu vlazne inhalacije pucava nos.Drugač je ze čist ok tud dobre volje je ze.


Pri nas je bilo enako. Potem so naju poslali še na slikanje pljuč in ugotovili da je en vod ki gre do pljuč poln sluzi in zato ne pride dovolj kisika do pljuč. Jaz sem celo razumela da je to že začetek pljučnice. Dobila je antibiotik in prišla je tudi respiratorna fizioterapevtka in izvedla ene manevre da se je potem naša punca lažje začela izkašljevati. A imata vidva respiratorno fizioterapijo? Drugače povprašaj zanjo.
Mi je pa grozno to, da se stvar baje v prvem letu sigurno ponovi. Prvih 6 tednov je najbolj kritičnih. Jaz ima ta večji dve doma iz vrtca, ampak ravno včeraj se ji je spet začelo nabirati in hrope ter ima poln nos, tako da upam da ne bomo spet pristali v bolnici.

Upam, da bo tvoj fantek kmalu o.k. in drži se user posted image user posted image , saj sama vem kako je naporno.

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bronhulitis
22.11.2010 11:24:51   
boni25
Pr nas se ni blo nč govora o tem da bi mu slikal pluča al pa da bi mel kaksno fizioterapijo.Pravjo da ko bo slo dovolj sluzi vn iz pluč bo lahko brez kisika.Upam da bo to kmal.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bronhulitis
22.11.2010 13:44:22   
divans1
Kakšna pa je razlika med bronhitisom in bronhilitisom?

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bronhulitis
22.11.2010 18:58:02   
sanelaa
Evo,

midva sva danes zjutraj šla nazaj v bolnico, v soboto so naju namreč pustili domov. Naredili so jontoforezo, nekaj takega, pa vztrajala sem za slikanje pljuč.
Uglavnem, pljuča okej, so mu pa v petek vzeli bris žrela in se je pokazalo, da ima,hm, eno bakterijo v grlu. Zdaj sva spet doma, dali so nama amoksiklav, čez 10 dni imava kontrolo.
Upam da bo zdaj ko bo imel antibiotik, okej. Da se bo piskanje umirilo in da se bo umirilo tudi nadležno hrkanje z nosom.


Boni, če ima samo bronhitis, v bolnici prosi naj pride fizioterapevtka vama delat vibracijsko masažo. S pomočjo te masaže se sluz prej odlušči.

še nekaj razklik med med bronhitisom in bronhiolitisom:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2524227


< Sporočilo je popravil sanelaa -- 22.11.2010 18:59:57 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bronhulitis
22.11.2010 21:29:16   
divans1
Sem prebrala, ampak še vedno mi ni čisto jasno, kakšni so znaki pri bronhitisu in pa pri bronhiolitisu. Jst sm mojega danes prestavila k drugemu pediatru, ki ga je temeljito pregledal, vzel vodo in kri in ga poslušal, in je rekel, da nima več bronhitisa, da je zdrav in mi prepovedal jemanje zdravil, ki so v bistvu za astmo, hropi mu pa še vedno zato, ker se mu notr nabira sluz in se revčk ne zna izkašljat. In je rekel, da to je bronhiolitis. Če bi mel bronhitis, bi pa verjetno mel vročino, zgubil bi apetit in bi kašljal. On ne kašlja nič, nima vročine... skratka... in je rekel, da to lahko še traja to hropenje in da ga naj dam na trebuh in tapkam, da mu pomagam se izkašljat, da to traja pri dojenčkih. Saturacijo je imel tudi vedno ok... upajmo na najboljše!!!

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bronhulitis
22.11.2010 21:34:09   
naja78
divans,da se bo izkašljal mu malo več žličko s katero ga hraniš popraskaj po grlu,tako kot bi pr zdr.pogledali grlo,pa bo fajn zakašjal.nam pomaga.velik naj pije,če se mu malo zaleti toliko bolje,ker bo zopet zakašlal.vse to pomaga.
pr tem tapkanju mora bit veliko sluzi,da ta drenaža pomaga.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bronhulitis
23.11.2010 9:12:33   
sanelaa
lahko tudi doma inhalirata fiziološko, če imata inhalator. S pomočjo tega se sluz zmehča in če po tem naredita še masažo oz tapkanje, se bo sluz prej odluščila. IN ja, če slišiš da hropi oz. se ustavi v grlu in ne zna zakašljat, mu kar žličko malo bolj globoko notri porini. Tudi jaz sem to skoz delala, ga spodbujala da je zakašljal. 

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Kako se razumeš s taščo?
Naša črtica koraka



zelo dobro (28%)

kar gre (35%)

ni še za obupat (17%)

za zjokat (14%)

nimava več odnosa, ker je pokojna (5%)

imam več kot le eno taščo, a sem še živa (2%)


Število vseh glasov: 600

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!