lunka1 -> RE: oče na porodniški (19.11.2010 10:55:07)
|
na csd so rekli takole: v mojem primeru je možno (torej v primeru moje brezposelnosti in prejemanja starševskega dodatka al nadomestila al kako se to imenuje - skratka teh 195€...), v drugih primerih kot sem jaz razumela, pa ni... ja, on bo menjal službo in je rekla, da mora takoj, ko mu v prvi firmi poteče pogodba, priti (torej naslednji dan) to urediti. torej je potem lahko že naslednji dan brezposeln. tako sem jaz razumela. saj je tudi pri porodniških, ki jih imamo ženske, važno to, da smo do nastopa porodniške zaposlene, potem ni več važno... za plačilo... v primeru pa, da ostane v prvi firmi (ja, še naslednje tri mesece - kar pa ne bo), pa mora prinesti odobritev, da ga spustijo na porodniško. zdaj bova najprej počakala, da vidiva, kako se bo izteklo z mojo službo, potem pa greva še enkrat na csd (konec decembra) to urediti. saj pravim, glede na to, da je služba v šolstvu (jaz pa s to izobrazbo), bom vzela, ker je sredi leta res težko dobiti službo v šoli (no, saj jo je nasplošno težko dobiti, ampak takole pa sploh...). dela se po 4 urice na dan, bom že potrpela, ker mi je res težko, ko bo Julia šele 9,5m stara...
|
|
|
|