položnica za vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

darja.mark -> položnica za vrtec (17.11.2010 8:35:20)

Našega malega smo v vrtec vpisali s 1.9. Ker smo šli še na morje, je tako v vrtec začel hodit 13.9. Se pravi da je bil v vrtcu pribl. pol meseca. prišla je položnica, ok. zdaj pa sem dobila položnico za oktober in je enak znesek kot za septembra, pa čeprav je hodil le pol meseca. A je to kej narobe al je meni čudno? A ni tako da če je manj dni v vrtcu da je tut položnica nižja? Ne vem no, men se nekak ne zdi logično da je skor pol manj bil v vrtcu, plačati moram pa enako. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]

RAKICA2007 -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 8:38:03)

Pri nas je položnica malo malo nižja (par €), se odšteje samo hrana...

kristinaj -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 8:41:55)

pri nas odštejejo samo hrano in je minimalna razlika.. par eur... če si pa odsoten več kot 15 dni zaporedoma moraš dostaviti zdravniško potrdilo in si oproščen plačila vrteca za tisti čas...

Čebel@ -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 8:41:56)

pri nas jih je treba odjavit,da ti pol odšejejo tistih par € za hrano

liliana -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 8:56:23)

IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

Našega malega smo v vrtec vpisali s 1.9. Ker smo šli še na morje, je tako v vrtec začel hodit 13.9. Se pravi da je bil v vrtcu pribl. pol meseca. prišla je položnica, ok. zdaj pa sem dobila položnico za oktober in je enak znesek kot za septembra, pa čeprav je hodil le pol meseca. A je to kej narobe al je meni čudno? A ni tako da če je manj dni v vrtcu da je tut položnica nižja? Ne vem no, men se nekak ne zdi logično da je skor pol manj bil v vrtcu, plačati moram pa enako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mi smo hčerko tudi vpisali v vrtec s 1.9. vendar je začela hoditi v vrtec 20.09., ker smo bili do takrat na dopustu.....za september smo dobili tako položnico le od 20.09. do 30.09., ker je bila vključena v vrtec z 20.9. in je bilo plačilo vrtca le za 10 dni in znesek praktično razpolovljen......

V mesecu oktobru pa je bila bolna in je manjkala v vrtcu 15 dni.....znesek na položnici pa je bil za 13 EUR nižji ob običajnega plačila, ker se potem računa le 0.88 EUR na dan odsotnosti......

V prvem primeru pa oni ločijo vpis otroka v vrtec in vključenost otroka v vrtec in če je otrok vključen v vrtec z 20.9., čeprav je vpisan s 1.9. ti tistih 20 dni ne računajo in ti obračunajo le 10 dni......

čmrgelj -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 9:32:14)

Našega malega smo v vrtec vpisali s 1.9. Ker smo šli še na morje, je tako v vrtec začel hodit 13.9. Se pravi da je bil v vrtcu pribl. pol meseca. prišla je položnica, ok. zdaj pa sem dobila položnico za oktober in je enak znesek kot za septembra, pa čeprav je hodil le pol meseca. A je to kej narobe al je meni čudno? A ni tako da če je manj dni v vrtcu da je tut položnica nižja? Ne vem no, men se nekak ne zdi logično da je skor pol manj bil v vrtcu, plačati moram pa enako. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]

če je bolan 10 dni skupaj v enem mesecu rabiš imeti zdravniško potrdilo o bolezni - nakar potem dobiš položnico znižano za polovico
če veš da otroka 14 dni ne bo zaradi dopusta moraš rezervirat daš rezervacijo- in je položnica ponovno razolovlena
če pa ne javiš nič in je bolan man kot 10 dni ti odštejejo samo prehranao ki pa na dan znaša manj kot 1 €

zmajaz -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 9:35:44)

Ne glede na to, da je začel hoditi šele 13.9., se po pravem plača cel mesec, glede na to, da je v resnici bil vpisan s 1.9. - odbije se lahko le neka malenkost za hrano za tiste dni, ko ga ni bilo, pa še to SAMO, če ste PREJ SPOROČILI, da ga prve dni ne bo, če ne pa ne. Pri liliani je pa bila to samo dobra volja vrtca, da so ji upoštevali od 20.9. - dolžni pa tega niso storiti. Poleg tega se pravila glede teh zadev razlikujejo od občine do občine ...

enea -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 9:50:13)

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

pri nas odštejejo samo hrano in je minimalna razlika.. par eur... če si pa odsoten več kot 15 dni zaporedoma moraš dostaviti zdravniško potrdilo in si oproščen plačila vrteca za tisti čas...

IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

če je bolan 10 dni skupaj v enem mesecu rabiš imeti zdravniško potrdilo o bolezni - nakar potem dobiš položnico znižano za polovico

Če je otrok bolan 15 dni, ampak DELOVNIH, rabiš zdravniško potrdilo,...

Kopirano iz našega vrteca iz vloge za oprostitev plačila vrtca zaradi bolezni:

Opomba: - vlogo je potrebno oddati v roku 5 dni po zaključku odsotnosti otroka iz vrtca - odsotnost mora biti daljša od 15 zaporednih obračunskih dni

darja.mark -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 9:55:38)

Ja jaz sem, povedala da ga ne bo in da bo prišel kasneje, nisem pa vedela da je taka minimalna razlika. No, zdaj vem, hvala punce [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

Nika v službi -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 10:12:00)

IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Našega malega smo v vrtec vpisali s 1.9. Ker smo šli še na morje, je tako v vrtec začel hodit 13.9. Se pravi da je bil v vrtcu pribl. pol meseca. prišla je položnica, ok. zdaj pa sem dobila položnico za oktober in je enak znesek kot za septembra, pa čeprav je hodil le pol meseca. A je to kej narobe al je meni čudno? A ni tako da če je manj dni v vrtcu da je tut položnica nižja? Ne vem no, men se nekak ne zdi logično da je skor pol manj bil v vrtcu, plačati moram pa enako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

če veš da otroka 14 dni ne bo zaradi dopusta moraš rezervirat daš rezervacijo- in je položnica ponovno razolovlena
če pa ne javiš nič in je bolan man kot 10 dni ti odštejejo samo prehranao ki pa na dan znaša manj kot 1 €

To, vsaj za MOL, ne drži. Citiram s spletne strani našega vrtca:

Uveljavljanje rezervacije [image]http://www.vrtec-ciciban.si/images/M_images/pdf_button.png[/image] [image]http://www.vrtec-ciciban.si/images/M_images/printButton.png[/image] [image]http://www.vrtec-ciciban.si/images/M_images/emailButton.png[/image] Starši lahko uveljavljate rezervacijo oz. napovedano neprekinjeno odsotnost otroka skladno s sklepom občine stalnega bivališča, ki je izdala odločbo o znižanem plačilu vrtca. V skladu s sklepom občine se zaračunava plačilo vrtca za napovedan čas odsotnosti otroka iz vrtca. Mestna občina Ljubljana (glej UR.L. RS. št. 38 /26.4.2007 stran 5405, sklep 2087) v sklepu o določitvi cen programov predšolske vzgoje v javnih vrtcih, znižanju plačil staršev in rezervacij omogoča, da starši otrok za katere je MOL po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, lahko uveljavljajo rezervacijo zaradi počitniške odsotnosti otroka enkrat letno v obdobju od 1. 6. do 30.9. Rezervacijo lahko starši uveljavljajo za neprekinjeno odsotnost najmanj en in največ dva meseca. Starši so dolžni daljšo odsotnost, v dogovorjenih terminih sklepa MOL, kot uveljavljanje rezervacije, pisno napovedati najkasneje en teden pred prvim dnem napovedane odsotnosti otroka. Starši morajo ob pisni napovedi rezervacije kot dokazilo o uveljavljanju rezervacije prejeti potrdilo v pisni obliki ali preko elektronske pošte.

O vlogi za koriščenje rezervacije izven termina iz četrtega odstavka, v primeru bolezni ali poškodbe otroka, na podlagi ustreznih zdravniških dokazil, odloči organ Mestne uprave občine Ljubljana, pristojen za predšolsko vzgojo. V obdobju izven poletnega termina od 1.10. do 31.5. lahko starši uveljavljajo izredno rezervacijo z dopisom in dokazili na MOL-oddelek za predšolsko vzgojo, Resljeva ulica 18, 1000 Ljubljana. Za rezervacijo starši s stalnim bivališčem v MOL plačajo 30% od njihovega z odločbo določenega zneska participacije glede na plačilni razred (glede na ekonomsko ceno programa).

liliana -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 10:32:49)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ne glede na to, da je začel hoditi šele 13.9., se po pravem plača cel mesec, glede na to, da je v resnici bil vpisan s 1.9. - odbije se lahko le neka malenkost za hrano za tiste dni, ko ga ni bilo, pa še to SAMO, če ste PREJ SPOROČILI, da ga prve dni ne bo, če ne pa ne. Pri liliani je pa bila to samo dobra volja vrtca, da so ji upoštevali od 20.9. - dolžni pa tega niso storiti. Poleg tega se pravila glede teh zadev razlikujejo od občine do občine ...

Ja, drži, to je od občine do občine različno......samo jaz sem Darjo.Mrak razumela, da je pri njej septembra bilo isto, oktobra, ko je bil pa otrok bolan pa je dobila dosti višjo položnico......

Od občine do občine pa se tudi razlikuje tista odsotnost zaradi bolezni več kot 15 dni.....ker v naši občini to ne velja......in ti tudi takrat odštejejo zgolj 0,88 EUR.....

zmajaz -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 10:59:47)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
......samo jaz sem Darjo.Mrak razumela, da je pri njej septembra bilo isto, oktobra, ko je bil pa otrok bolan pa je dobila dosti višjo položnico......

Kje si pa to prebrala - da je bil bolan in da je dobila višjo položnico?

Ona piše, da je dobila za oktober isto položnico kot za september, čeprav je septembra skoraj pol meseca otrok manjkal, oktobra je bil pa cel mesec ...

josephine27 -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 11:12:18)

pri nas v tem primeru odbijejo samo par evrov ( za hrano). če mankaš več kot 20 dni v enem mesecu ( iz zdravstvenih razlogov) moraš napisat eno izjavo pa ti potem naslednji mesec odbijejo oz. dobiš samo eno malenkost za plačat. ni pa potrebno oddajat zdravniških potrdil zdraven.
poleti imaš možnost da otroka za 1 mesec izpišeš iz vrtca ( obrazec moraš izpolnit in oddat v tajništvo en mesec prej) pa ti potem tisti mesec ne računajo nič.
sicer pa je to od vrteca do vrteca različno, tako da se je nabolje kar v računovodstvu pozanimat kako imajo to urejeno pri vas.

liliana -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 11:25:55)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
......samo jaz sem Darjo.Mrak razumela, da je pri njej septembra bilo isto, oktobra, ko je bil pa otrok bolan pa je dobila dosti višjo položnico......

Kje si pa to prebrala - da je bil bolan in da je dobila višjo položnico?

Ona piše, da je dobila za oktober isto položnico kot za september, čeprav je septembra skoraj pol meseca otrok manjkal, oktobra je bil pa cel mesec ...

Se opravičujem za zmedo......sem narobe razumela......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kajajaka -> RE: položnica za vrtec (17.11.2010 15:37:25)

Mi smo sporočili že sredi avgusta, ker smo bili tudi do 13-9 na dopustu, pa so rekli, da se ne da nič zmanjšati, ker je manj kot 10 dni (14 z vikendi) in da bi znižano - brez hrane- lahko uveljavljali le z zdravniškim potrdilom in napovedjo, pa ob odsotnosti nad 14 dni... Potem se je 13.- 15. septembra uvajala, zbolela, bila dober teden doma in šla samo zadnja dva dni v septembru spet v vrtec... pa smo za september plačali polno ceno in enako za oktober, ko je bila v vrtcu se dni. Vsaj pri nas je tako, lahko pa, da je po drugih vrtcih drugače. Ne vem...

aja, še to, naša je stra 2,5 let in plačlujem jasli- višjo ceno zaradi plenic, ki jih tudi nima več...
V septembru je bila v vrtcu torej par dni, po nekaj ur  (uvajanje), plenic nima več, jedla tudi ni prve dni čisto nič... pa smo vseeno plačali 170€... tako pač je z vrtci, v privat varstvu se da pa menda vse zmenit.

Stran: [1]