|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uf, si je dojenček vzel čas
16.11.2010 19:27:04   
brinica
Živjo,

A mi lahko katera pove kje na Gorenjskem lahko kupim seneni drobir, kje je kaka dobro založene zeliščna lekarna (kjer imajo še kaj razen najpogostejših prehranskih dodatkov)?

Si je moj dojenček vzel pošteno čas in....no, pa saj veste user posted image

Hvala,
B
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uf, si je dojenček vzel čas
16.11.2010 19:31:26   
SMT3
Super da boš naredila to.Ti bo zmehčalo maternični vrat in pospešilo popadke.Pomoje dobiš v lekarniuser posted image

(odgovor članu brinica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2010 20:37:36   
brinica
Ja, upam, da se kaj izcimi. Kje pa je kaka dobro založena trgovina z zelišči ali prehrambenimi dodatki? Jaz te stvari kar uporabljam in razen najpogostejših v KR ne najdem nič....

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2010 20:43:15   
Anonimen
Ko bo bil pripravljen bo že prišel. In nič ti ne bo pomagalo da prej pride,no razen v P ko i dajouser posted image

(odgovor članu brinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2010 20:48:08   
Anonimen
Jaz sem tudi to nardila :)) Čez dve uri sem imela popadke.. Samo mora bit vse pripravljeno. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
16.11.2010 20:52:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2010 21:06:10   
dramica
Brinica kaj pa boš s senenim drobirjem?user posted image se opravičujem sam ne poznam tega postopka in kako začne delovat-na kakšen način.
hruška debeluška kako pa je z ricinusovem oljem?
Dajte me mal podučituser posted image Sem 1x mogla dobit umetne pop. Pa si jih nikdar več ne želimuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2010 22:19:19   
Babica Marjeta
A lahko povem : V Sanolaborju na Zlatem polju, Ašičev.Je v vrečki z blaga , odrežete in ga date eno pest v bide, prelijete z ca 5 l prevrete vode in sedite na pari dokler se ne shladi. Stimulira popadke, mehča medenično dno, zbudi otroka.To delajte enkrat 38 tednu nosečnosti, enkrat v 39 tednu , od termina naprej pa vsak dan.

(odgovor članu brinica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2010 22:28:17   
tanjusi
pomaga tud ricinusovo olje..2 jedilni žlici in spakiraj...samo je ogabnooooo

Ne priporočam... meni so ga dali v porodnišnici, popadki so res prišli in to fuuul močni, nisem pa se odpirala in tudi voda ni odtekla, v glavnem ni blo prijetno po nekaj urah me je babica odrešila in mi predrla mehur, ter dala injekcijo, da sem se začela odpirati ne vem če ricinisovo olje še dajov porodnišnici , to je bilo že kar nekaj let nazaj...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2010 22:34:54   
Volga
ko je hruška zrela, odpade.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.11.2010 7:04:40   
lananai
Ja, po eni strani je ful butasto, da ti dajejo nek PDP, ker je beden občutek vsak dan čez rok, ko moraš čakat. To je samo neka gaussova krivulja, ene rodijo prej ene kasneje. Če je vse OK z dojenčkom (in s tabo), bi bilo najboljše počakat, da se porod sam začne. Pa tudi, če je to 3 tedne čez rok. Si pa komot predstavljam, kako olajšanje je, ko ti 2 tedna čez rok v P rečejo, da bodo sprožili...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.11.2010 7:06:02   
lananai
Aja, da ne bom čisto OT - jst sem pila čaj iz posušenih malinovih listov, ki baje tudi pomaga k mehčanju MV in hitrejšemu odpiranju. Rodila sem dobra 2 tedna pred rokom. Če je pomagal čaj, ne vem, ga bom pa v drugo sigurno spet pila.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.11.2010 9:01:27   
SMT3
IZVIRNO SPOROČILO: Babica Marjeta

A lahko povem : V Sanolaborju na Zlatem polju, Ašičev.Je v vrečki z blaga , odrežete in ga date eno pest v bide, prelijete z ca 5 l prevrete vode in sedite na pari dokler se ne shladi. Stimulira popadke, mehča medenično dno, zbudi otroka.To delajte enkrat 38 tednu nosečnosti, enkrat v 39 tednu , od termina naprej pa vsak dan.

No evo user posted image

(odgovor članu Babica Marjeta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
17.11.2010 10:25:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
17.11.2010 10:26:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.11.2010 12:34:10   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

ko je hruška zrela, odpade.

včasih pa hruško tudi odtrgamo, da ne pade na tla in zgnije...

hehe, kake globokoumne in filozofske ugotovitveuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
18.11.2010 6:48:48   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

Lahko imas svoje popadke pa se ne odpiraš NIČ..lahko ti odteče voda in nimaš popadkov (moja mami pri vseh 3 porodih)..ji je odtekla voda, ni imela popadkov in se ni odpirala...kaj češ hujšega.. so pa dost lažji popadki po ricinusovem olju kot pa umetni v bolnici

Tudi glede tega so različne izkušnje. Mene so prestrašile s pripovedovanji o močnih umetnih popadkih, pa me je sestra sproti opozarjala, ko je povečevala dozo in so se popadki tako lepo stopnjevali, kot bili moji lastni.

Neposredna povezava do sporočila: 17
18.11.2010 11:43:35   
Dadi
Jaz mam tudi štorijo s temi umetnimi popadki...sem jih dvakrat dobila ampak zmeraj mi je sestra lepo postopoma večala količino, pol na koncu sem ji pa rekla da zdaj pa lahko zadevo odklopi je pa rekla: Gospa, tega nimate že en lep čas, to so vaši popadki...Ok če so pol pa naj bodouser posted image .

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.11.2010 13:16:53   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

Jaz mam tudi štorijo s temi umetnimi popadki...sem jih dvakrat dobila ampak zmeraj mi je sestra lepo postopoma večala količino, pol na koncu sem ji pa rekla da zdaj pa lahko zadevo odklopi je pa rekla: Gospa, tega nimate že en lep čas, to so vaši popadki...Ok če so pol pa naj bodouser posted image .

user posted image user posted image user posted image Ta ti je pa res dobra!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
18.11.2010 21:04:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
18.11.2010 21:11:47   
dramica
punce pa se da kupit v prosti prodaji čaj iz malinovih listov? kje pa se dobi ricinusovo olje?

Neposredna povezava do sporočila: 21
18.11.2010 21:14:01   
špica84
Dramica čaj iz malinovih listov se da kupit v sanolaborju,vsaj jaz sem ga tam kupila.Za tist ta drugo pa nevem,

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.11.2010 21:17:55   
dramica
Špica ga boš ti pila?Jaz bi kar probala saj škodit ne more ali ?user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.11.2010 21:32:24   
deveta
Če bi bilo zmeraj tako, da bi upoštevali rek, da ko bo pripravljen bo že prišu... ne vem, jaz se ne strinjam popolnoma. Če bi se moja mama tako odločila, zdaj mene najbrž ne bi bilo tukaj. Jaz sem šla krepko čez rok in mami so vsak dan pregledovali plodovnico in kasneje sprožili porod, ker je bila že lepo zelena. Mama pa se je ves čas počutila zelo dobro in nič ni kazalo na prihajajoče popatke. Dobila je umetne, se še vedno ni odpirala in po nevem koliko urah imela še vakumski porod, ker drugače ni šlo. Na koncu se vse lepo izteklouser posted image
Jaz sem imela podobne težave, z razliko, da je naša punca prišla en dan pred rokom. Popatki so se sicer sami začeli in bili zelo intenzivni samo odpirala se pa nisem nič. Po 6 urah sem bila odprta samo 3 cm. Na koncu je HB s pritiskom na trebuh naša pikica le prišla (tudi mi je grozil vakum).
Različne ženske - različne izkušnje, ali vzameš zelišča ali ne. Če jih vzameš ne veš kako bi blo brez, če jih ne ne veš kako bi blo z njimi. Tudi vsak porod je drugačen. Moj brat je 6 let za mano prišu na svet en teden po roku, normalno, naravno in od prvega popatka do rojstva so minile le dobre tri ure.

Malo dosti sem se razpisalauser posted image , no svojo zgodbo pa sem povedala, čeprav je bilo vprašanje na tej temi le, kje se dobi seneni drobiruser posted image user posted image .

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?