|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje enoletnika v vrtcu
16.11.2010 8:25:23   
neli365
Naš mali je star 15 mesecev in nikakor ne pride v neki ritem, zjutraj ga ponavadi peljem za 8 uro v vrtec, okrog pol 8 se zbudi. Ampak se v vrtcu ne naspi, tako da še mora iti popoldan enkrat spat in potem ponavadi "potegne" kakšne dve uri (pa še to ga zbudim), posledično ga zvečer ne spravim spat pred 22. Zjutraj pa ga je potrebno budit. Enostavno ne zdrži do večera, da bi šel spat samo v vrtcu in potem imamo skozi zmešnjavo.

Čez vikend pa gre čez dan lepo ob 12 spat in spi 2 do 3 ure  in potem brez problema zdrži do večera.
V vrtcu pa grejo že ob 11 spat in verjetno ni takega mira ali pa mu je prehitro, ne vem user posted image
Ima katera isto težavo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje enoletnika v vrtcu
16.11.2010 8:35:19   
kristinaj
naš je šel v vrtec z 11m in je spal še 2x na dan tako, da so ga dale spat okoli 9 ure in po kosilu.... potem kmalu po letu dni je začel spati 1x dnevno po kosilu. v našem vrtecu imajo kosilo ob 11,30 zato me čudi, da gre vaš tako zgodaj spat, ma kaj imajo kosilo že ob 10,30, kdaj imajo pa dopoldansko malico?

vprašaj v vrtecu zakaj gredo tako zgodaj spat in kdaj imajo kosilo???!!! čudi me da tako zgodaj...prosi jih če ga lahko dajo kasneje spat, če ti spi še potem doma ga pusti samo urco, zvečer ga daj prej spat in zjutraj ga tudi prej zbudi pa bo šel zvečer prej spat.....

še vedno pa mi ne gre v račun spanje ob 11 uri!!!!?????

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2010 8:45:03   
benika
še vedno pa mi ne gre v račun spanje ob 11 uri!!!!?????

Najbrž grejo spat po kosilu, ki je ob 11h.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2010 8:47:25   
neli365
Pri nas imajo malico ob 10 in potem ko se porihtajo grejo ob 11 spat, do kosila, ki je ob 13. Meni je tudi noro to, da grejo spat ob 11, ampak tako pač imajo, ker je eko vrtec in ni zdravo če grejo siti spat user posted image
Če ga pop. hitro zbudim, je tako tečen, cmerav, da nič ne moreš z njim delat in zjutraj isto.

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2010 8:48:49   
josephine27
mogoče pa nimajo vsi spanja že ob 11h in gre spat samo on ker takrat že omaga. lani sem hodila svojega 1 letnika iskat po kosilu in se je večkrat zgodilo da so še jedli kosilo eni otroci so pa že spali na ležalnikih. pa mi je vzgojiteljica povedala da eni dobesedno zaspijo pokonci že ko je čas kosila pa jih potem dajo na ležalnike spat. so bili pa vsi takrat stari do 1 do 1 in pol. sicer pa samo predvidevam.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2010 8:50:08   
josephine27
sorry neli365 sem spregledala tvojo zadno objavo

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2010 9:03:12   
nananaja
ma, kdaj pa popoldne omaga? ob petih, šestih?
pa poskusi malčka motivirat, da ti zdrži nekje do pol sedme ure ali sedme, potem ga pa spravi spat, pa bo zjutraj lažje vstal, v vrtcu bo ob 11h lažje zaspal in bo popoldne bolj naspan in manj tečen. vsaj s časom se bo navadil.
pri nas sta pred vstopom v vrtec vstajali od devete do enajste enkrat, spat hodile od osme do devete, včasih pol desete. kake dva tedna sta rabile, da sta se navadle zjutraj vstat ob šestih do sedmih, v vrtcu sta tudi rabile ena dva tedna, da sta se navadle zaspat, večerni odhod na spanje pa prestavile na od sedme do osme ure. se je pa treba malo potrudit popoldne, da ne zaspi, pa se navadi. je pa potem zvečer toliko lažje, ker ni pokonci do desetih.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2010 9:17:26   
Najaa
Jaz ti svetujem, da ga res probaš mal zmotivirat, da popoldan ne gre spat. Moji dve pri tej starosti nista več spali popoldan, sam enkrat na dan. Pa tudi če gre zvečer še malo prej spat.
Če pa ne bo šlo in bo res fuuul siten, pol pa naj spi pa ga recimo prej zbudiš. Mal probi.

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2010 9:29:18   
Anonimen
A če gre pa prej spat se pa zjutraj prej zbudi al kako?
Ker naš tamal je star eno leto pa med vikendi hodi spat 2x na dan, v vrtcu pa spi od približno dvanajstih pa do mal čez eno. Potem je pa ob petih že full zaspan pa sm ga zdej dala že parkrat spat mal čez pet pa spi lepo do mal čez šest, ko ga zbudim. Najprej ga nism upala tolk kmal spat dat, ker sm mislila, da se mi bo potem zbudu ob petih. No pa ni blo panikeuser posted image

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2010 11:02:26   
neli365
Omaga okrog 4 ure in je nemogoče da ga zamotim do večera. Npr.včeraj je šel spat ob 3 pa je spal do pol 6 pa še to sem ga zbudila. Če pa bi ga dala spat ob 6 zvečer bi se pa ob 4 do 5 zjutraj zbudil, posledično bi šel hitro spat in bi popoldan moral še enkrat iti in potem zvečer spet akcija do 10. Začaran krog user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2010 11:07:46   
Anonimen
Pa si ga že probala dat recimo ob pol šestih al pa šestih spat?
Ker jest sm isto mislila, da se bo zbudu prej, pa se ni. Probaj pa boš videla kako bo, mogoče te pa presenetiuser posted image

(odgovor članu neli365)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2010 11:32:21   
nananaja
a ima problem v vrtcu zaspat ob enajstih, si rekla, pa ga zbudi zjutraj ob sedmh ali pa še malo prej, pa bo mogoče v vrtcu zaspal prej.
pa gotovo boš morala poskusit brez popoldanskega spanca, četudi bo potem bolj zgodaj pokonci, ali pa tudi ne. če je tak zaspanček bo mogoče spal od pol šestih pa tja do sedme zjutraj. če pa ne, ga boš pa potem vsak dan kakih 10 minut kasnej dajala, pa bo. poskusi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2010 12:09:49   
Hope2
Preden popoldan omaga, ga pelji ven na zrak, igrajta se, sprehajajta... Sigurno ne bo zaspal. Ko prideta not, nekaj za pod zob, kopanje in ob 18.30 v posteljo. Smo imeli iste problema, pa se je vedno kaj našlo, da se je predramil in oživel.
Naš je v tej starosti tudi hodil spat ob pol sedmih, najkasnej ob 7 zvečer, pa še poletje je bilo, ful svetlo, vroče... In ja vstajali smo ob 5 ali 6, ampak je čez dan normalno funkcioniral, samo 1x na dan spal in hitro ujel ritem. Pač razkiraš jutranjo uro, glavno da otrok ima nek normalen ritem. Smo pa mi kaj hitro navadili našega, da če vstane ob 5, ga vzameva k sebi v posteljo in med nama drema, se carta. Včasih zaspi nazaj, včasih se mucka do 6, ob 6 dobi risanko in potem vstanemo. Občasno pa preseneti in izključi budilko ob 5 in celo ob 6, pa vstane ob 7.
Do 18 meseca so v varstvu tudi hodili spat ob 11, saj noben ni vzdržal dlje. Po 18 mesecih pa so uro prestavili na 12h ali 12.30.

Če bi rada spremembo, razkiraj in probaj, predvsem pa vztrajaj. Ampak ne obupat pri 3-5 dneh, ker tako hitro otrok ne preide na nov ritem. 

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.11.2010 12:13:23 >

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2010 12:57:01   
neli365
Hvala za nasvete, nekaj bo treba sprobat.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2010 13:15:38   
kristinaj
ma kaki eko vrtec, če ti pa cel ritem obrnejo in malčki lačni spat hodijo.... 

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.11.2010 18:47:31   
imee
Na žalost tudi v našem eko vrtcu je tako.
Na sprehod gredo ob 8.30 uri( si ne predstavljam kako bo pozimi user posted image ) in so zunaj do malo pred 10. ure, nato je malica in po malici ob 10.45 uri spanje, ki traja do 12.30 ure. Kosilo je ob 12.45 uri.

Sem mislila, da je samo meni čuden ta sistem , pa vidim, da je še komu… v naših časih je bilo res vse drugače…

Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2010 19:18:55   
sazi
Naš vrtec je tudi Eko, pa hodijo spat po kosilu.
Če mali popoldan omaga, pa pusti, da ti zaspi, ampak ne za 2 uri. Zbudi ga po pol ure ali 45ih minutah - toliko, da si spočije in potem lahko zbrano in z dovolj energije zdrži do večera. Kmalu (verjetno) tega popoldanskega spanca ne bo več potreboval.
So si pa otroci zelo različni.
Moja hči je imela ob uvajanju v vrtec in nekaj mesecev po tem (je šla v vrtec z 11imi meseci) tudi tako krizo. POnavadi mi je ob 15:30 zaspala v avtu, na poti iz vrtca. To obdobje je bilo dokaj kratko. Tam do 15. , 16. meseca, od takrat dalje pa popoldan nič več ne spi.

(odgovor članu imee)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2010 19:25:02   
neli365
Ja saj tako sem probala, da malo pop.zadrema za kake pol urice do tričetrt, potem pa gre spat ob kakih 9 ali pa še prej.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2010 22:38:10   
Soncnica Sandra ***
Tudi naš vrtec je EKO vrtec in moram reči, da je malce drugača kot pri vas.
Zajtrk je ob 8.oo, kosilo pa ob 11.00, tako da hodijo spat ob 11.30 in spijo do max 14.00, in posledično niso lačni.
Na sprehod pa hodijo v poletnih mesecih takoj zjutraj ko še ni prevroče, sedaj pozimi pa seveda hodijo ven malce kasneje..ko se vsaj malce ogreje.

Glede spanja ti pa ne zmam pomagati....naša nikoli ni veliko spala, ne podnevi, ne ponoči.
Vstaja ob 5.30, v vrtcu je 6.15. V vrtcu gre spat ob 11.30 (dsaj zaspi je vprašanje user posted image ) in spi do cca. 13.30.
V vrtec jo pridem iskat po šihtu ob 15.45, doma pa gre spat med 20.30 in 21 uro..tako da s tem imam kar srečo

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......