rina22
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča JAZ ŠTEKAM! Jaz sem se rodila v Prlekiji in ja, tam se novopečenega atija polije. Z vinom, vodo, vseeno in ne s 5l in tudi tak ne, da bi se moral hodit preoblačit. In ja, "fešta" je samo za moške, ponavadi prvi vikend po rojstvu. In pa ponavadi vse okrog hiše potresejo še s slamo. Če preraste v vsesplošno pitje ali ne, je stvar vsakega očka posebej. Pravim pa, če ti je en običaj tuj, ni nujno, da je tud bedast. Zdaj sem postala pa mestno dete in tukaj, kjer zdaj živim, se pa naredi pijanica v gostilni in je to to. Da ne govorim o toni denarja, ki se ob tem zapravi. Kaj je torej boljše? Ne morem kaj, da se ne bi podpisala pod vse! Jaz sem sicer rodila v MB, ampak sva oba drugače iz Prlekije in je imel moj fešto pri njem doma, s tem, da je povabil vse - ne le moških. Tak sva se zmenla, plus tega sem mu rekla, da se ga zaradi mene lahko napijejo do nezavesti, samo da so doma, pa če pol tudi v kleti spijo, mi je vseeno Ne bi pa bila za to, da ga pijejo nekje po gostilnah, pol pa se komu še kaj zgodi (na poti domov, recimo). Zato sva se tudi zmenla, da bo mel fešto doma, da bo lahko kdo, ki je preveč popil tudi prespal pri njem. Sprva res nisem bla za to, da bi se nekaj full pilo, ampak pol sem pa nekak prišla do "spoznanja", da brezveze komplicirat, ker je pač taka navada in če je bilo z nama vse ok, zakaj se pol ne bi poveselili? Mi je pa res blo žal, ko sem vidla slike in posnetke, da me ni blo zraven
|