Bronhitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


divans1 -> Bronhitis (15.11.2010 13:14:22)

Pozdravljene! Zanima me, v kolikšnem času naj bi se pozdravil bronhitis. V sredo bo že 3 tedne, odkar mu je zdravnica postavila diagnozo bronhitis. Hodila sva na inhalacije, saturacijo je imel zmeraj ok, nič vročine in tudi nič ni kašljal, apetit ok in spanje ok. Dajala sem mu ventolin 4krat dnevno, Sumamed 5 dni in Singular vrečkice imam za 1 mesec. Stanje je boljše, dobro pa še ni. Hropi mu več skoraj nič, edino zjutraj mu še malo piska, pa zdj mu je začelo na nosek teči, pa ne vem, če je to kej s tem povezano...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




divans1 -> RE: Bronhitis (15.11.2010 13:33:58)

Aja še to, zdravnica naju je poslala tudi na slikanje pljuč in je bilo vse ok.




sabi -> RE: Bronhitis (15.11.2010 17:12:56)

pa si sigurna da je bronhitis, naša ga je imela in je trajal par dni, 2x na štiri ure inhalacije, dva dno ventulin in je bilo ok, vendar je imela vročino, težko je dihala, ni imela apetita, ampak kar tako slikat pljuča majhnemu otroku, ni kar tako se meni zdi, nio pa nujno da hrope iz pljuč, lahko da se mu nabira sluz in se mora izkašljat.preberi si forume, na katerih opisuje znaki in obnašanje pri bronhitisu
lp.




divans1 -> RE: Bronhitis (15.11.2010 18:32:51)

Ma vem, kakšni so znaki bronhitisa, ki jih moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v bistvu nima, sam zdravnica je postavla tako diagnozo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




divans1 -> RE: Bronhitis (16.11.2010 8:19:34)

Pa sva šla prejšnji teden na kontrolo in je rekla, da je sto posto boljše, ko ga je poslušala, sam on še vedno zjutri mal piska in s trebuščkom diha. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




benika -> RE: Bronhitis (16.11.2010 8:22:27)

in s trebuščkom diha.


A res? A ne diha s pljuči?




naja78 -> RE: Bronhitis (16.11.2010 21:52:04)

oj.
otoci,ki so nagnjeni k bronhitisom,....ni rečeno da je tvoj,če ima 1x bronhitis,da se razumemo,.....lahko pri vsaki obični virozi pride do poslabšanje v bronhitis.
če te skrbi se pejta pokazat in povej kaj opažaš.dihajo pa vsi tako nekako da je videt s celim trebuščkom,ampak dihajo pa s pljučki ne.




divans1 -> RE: Bronhitis (17.11.2010 13:45:32)

Ja vem, da dihajo s pljuči.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdj se mu je začel še nosek pucat...ma ne vem... v ponedeljek mamo cepljenje, pa bomo videli, ko ga bo spet pregledala.




sanelaa -> RE: Bronhitis (18.11.2010 14:05:17)

Ojoj, tole je kot bi brala našo zgodbo:

en mesec že imamo bronhitis, brez vročine , samo piskanje v pljučih. Sva najprej dobila ventolin, hodila k zdravnici na inhalacije, doma sva se tapkala, dAJALA na prsa toplo pleničko, pa ni bilo nič boljše. Potem sva šla v bolnico, ostala notri tri dni, na slikanje pljuč naju niso dali, dobival je berodual in inhalacije fiziološke. Potem sva šla domov, je še kar piskal, nama je dala zdravnica vibracijske masaže............uglavnem, še vedno ni okej. še vedno sva na berodualu, nosek se lepo čisti, začel je kašljat, kar naj bi bil znak da se pljučka čistijo. Hropi ne, občasno zjutraj oz. čez dan še piska.
Krvna slika je vedno bp, včeraj sva šla spet v laboratorij, jutri greva pa spet na kontrolo, pa da vidimo kaj bo.




divans1 -> RE: Bronhitis (18.11.2010 15:57:52)

Sanelaa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] čudno, a ni??? No, mi mamo še singulair vrečkice (notr je prah), mu morm dajat 1 mesec zvečer med mlečno kašico zmešam. Sej kej več mu že nimajo dat... Evo, vidva sta celo v bolnici pristala, pa nič bolje, bog si ga vedi, sej pri nas je razlika očitna, je veliko boljše, sam zjutri mu še malo piska, tudi ne tako fjst kot prej..., nosek se mu pa tudi čisti... mu ga vsak dan  z babyvacom čistim, a to je dober znak?




sanelaa -> RE: Bronhitis (18.11.2010 20:56:06)

Pri nas je zdaj začel malo bolj kašljat, kar je kao znak da se čisti, nos smo pa mi tudi z babyvacom čistli, potegnili smo ven ni da ni, zdaj par dni je pa nos slišat poln, ampak ven komaj kaj potegnemo.
Še vedno na 6ur damo 2vpiha beroduala, krvno sliko imamo vedno popolno, kot da je najbolj zdrav otrok na svetu, piska pa naš tudi še vedno, sploh zjutraj, no, pa tudi čez dan.
Nič mi več ni jasno, midva sva bla včeraj na kontroli in v laboratoriju, jutri greva pa spet, bom videla kaj bo zdravnica rekla ker je obljubila da se bo malo pokonzultirala s specialisti.
Stvar je namreč v tem da ima partner bronhialno astmo, smo ji to povedali, povedala sem ji tudi da me je strah da nima mali astmo. Pa je rekla da je to pri tako malih težko diagnosticirat oz. da naj bi prej vsaj 5 do 6 bronhitisov prebolel.

Vse skupaj čudno na kvadrat............no, pa itak so zdaj vse bolezni atipične.
Javim jutri kaj nam bo rekla.




m_o_i -> RE: Bronhitis (18.11.2010 21:01:01)

po kontroli si pa zasluzis kavico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sanelaa -> RE: Bronhitis (18.11.2010 21:04:56)

Ej, lahko se prej dobiva ker sva 15 do 11 naročena. Okroh pol 10, desetih, kofetarca?




m_o_i -> RE: Bronhitis (18.11.2010 21:17:46)

jep, bom tam (itak)
pa tokrat JAZ placam-ce prej prides, niti pomisli ne, da bi placala!!!!! (a ti grozim?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])




sanelaa -> RE: Bronhitis (18.11.2010 21:19:26)

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

jep, bom tam (itak)
pa tokrat JAZ placam-ce prej prides, niti pomisli ne, da bi placala!!!!! (a ti grozim?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] )


Ni treba grozit, ti dovolim da plačaš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zdaj pa grem, počasi, novi pustolovski noči naproti....sam bog ve kaj me čaka......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]