Kaj svetujete? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anuš -> Kaj svetujete? (4.8.2005 10:51:21)

Neki me zanima in upam, da se bo našel kakšen pameten nasvet.
Sem absolventka (do oktobra) in sem v 3. mesecu nosečnosti :bravo::sloncek:Vse je blo načrtovano a kaj, ko smo malo dolgo čakali na pikico...
Kaj pravite, kaj se mi najbolj splača. Ali naj septembra diplomiram in poskušam najti službo ali naj podaljšam absolventa in imam še naprej status. Ali kaj čisto tretjega?
To me zanima tako iz finančnega vidika kot tudi praktičnega:nosecka:

A mogoče katera ve za internetno stran kjer bi se lahko o tem pozanimala?

Želim vam vsem najjjlepšo nosečnost!:nosecka::sloncek:

radovednica_ -> Kaj svetujete? (4.8.2005 11:00:07)

kako je stem točno ne vem..
moje mnenje pa je tako: glede na to de boš marca že rodila, pa prej misliš še diplomirat ne vem kdo te bo vzel v službo. ker ne vem če se kirem podjetju splača de te vzame, zato de te pol da na porodniško. poleg tega nikjer ne boš takoj dobila za stalno, če boš dobila za več kot pol leta boš lahko srečna.
dobro preštudiraj kaj storiti.po mojem ostani absulventka, razen v primeru de imaš zagarantirano službo.

želim ti lepo :nosecka:

benika -> Kaj svetujete? (4.8.2005 11:05:18)

Ravno o tem preblemu je bila v kratkem debata. cMalo pobrskaj po družinski zakonodaji...mislim da je na tem forumu.

Anuš -> Kaj svetujete? (4.8.2005 12:04:31)

Ja sej maš res prav! Na družinski zakonodaji sem našla kar nekaj podobnih primerov. Hvala:)

nana 27 -> Kaj svetujete? (4.8.2005 12:11:38)

Ne vem, katera smer študija si, ampak zaposlitev je zelo težko dobiti, razen če je po tvoji smeri veliko zanimanja. Moraš pa vedeti, da boš zelo težko dobila službo: noseča, bolniška odsotnost.. Poleg tega ne veš, kako se boš počutila čez tri mesece ali več.

Če bi bila na tvojem mestu bi podaljšala absolventa, se posvetila otročku in ko bi prišla malo k sebi, pridno pisala prošnje. Tako bi lahko v miru pripravila diplomo, bila z otročkom in imela več kot pol leta časa, da si najdeš primerno zaposlitev. Aja, če boš zaposlitev iskala v javnem sektorju, bi bilo dobro, če bi se pozanimala (če ga lahko sploh opravljaš) in v tem času opravila strokovni izpit. To je praktični vidik.

Glede finančnega pa je tako, da bi v primeru zaposlitve (če bi jo sploh dobila) imela višjo porodniško, ker v znesek pridejo vsi dohodki zadnjih 12ih mesecev pred vložitvijo vloge na CSD. Kako je pa pri mamicah študentkah pa ne vem. Je pa bilo kar nekaj podobnih vprašanj na to temo v zadnjem času, zato poskusi najti z iskalnikom.

Pazi nase in na :duda:

tina104 -> Kaj svetujete? (4.8.2005 13:18:00)

Jaz sem že o tem pisala na forumu Družinska zakonodaja, poskusi najti. Opisane so moje izkušnje v zvezi z enakim problemom.
Naj povem še to, da sem iskala službo v času nosečnosti, tam v petem mesecu sem bila, rabili so na enem del. mestu samo za en mesec, na enem pa za dva, seveda me nikjer niso zaposlili (mislim, da predvsem zaradi nosečnosti, drugače sem izpolnjevala vse pogoje). Mogoče bi šlo, če bi imela kake veze ;) .

stuhica -> Kaj svetujete? (4.8.2005 18:40:27)

moje mnenje je da je najbolje da podaljšaš absolventa. Nihče te ne bo zaposlil za nedoločen čas pa še za določenega če te vzamejo te vzamejo na pol leta eno leto . Večinoma pa imajo tudi povsod poskusno delo za 1 ali 3 mesece... Najboljš da podaljšaš absolventa sicer se pa še malo pozanimaj kaj in kako je najbolj pametno....

Stran: [1]