|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: višina porodniške
19.3.2011 19:17:19   
Shilou
punce eno vprašanje. Zaposlena sem bila 7mesecev, sedaj sem zanosila (sem v 3mesecu) in ostala brez službe, saj sem bila zaposlena za določen čas. Zanima me, kakšne so kaj možnosti?

hvala za vsak odgovor

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.3.2011 19:23:29   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: Shilou

punce eno vprašanje. Zaposlena sem bila 7mesecev, sedaj sem zanosila (sem v 3mesecu) in ostala brez službe, saj sem bila zaposlena za določen čas. Zanima me, kakšne so kaj možnosti?

hvala za vsak odgovor

Tak primer imam jaz ravno zdaj.Sicer sem že v 6.mesecu,zaposlena pa sem bila 9 mesecev,pa še v staležu sem.Na borzo ne morem še 30 dni,nadomestilo krije ZZZS,po 30 dneh pa se lahko prijavim.Porodniška pa mislim,da mi ostane normalno,ker sem bila zaposlena.Pojdi na Zavod pa vprašaj,pa ti bodo povedali,kako pa kaj v tvojem primeru.Če si v staležu,boš imela enako kot jaz.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.3.2011 20:55:38   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

hvala za vsak odgovor
Tak primer imam jaz ravno zdaj.Sicer sem že v 6.mesecu,zaposlena pa sem bila 9 mesecev,pa še v staležu sem.Na borzo ne morem še 30 dni,nadomestilo krije ZZZS,po 30 dneh pa se lahko prijavim.Porodniška pa mislim,da mi ostane normalno,ker sem bila zaposlena.Pojdi na Zavod pa vprašaj,pa ti bodo povedali,kako pa kaj v tvojem primeru.Če si v staležu,boš imela enako kot jaz.

Matcar - ti boš res dobila normalno porodniško, ker si že tako visoko noseča, da se ti lepo vse izide: najprej si bila zaposlena, zdaj si na bolniški, potem pa dobivaš nadomestilo za brezposlenost z zavoda (ker po novem zakonu pripada že po 9 mesecih zaposlitve - prej je bil šele po 1 letu), kar pomeni, da boš na dan nastopa porodniške zavarovana za starševsko varstvo (to se potem šteje čisto isto, kot če bi bila zaposlena) in dobila normalno porodniško, ki se bo računala kot povprečje dohodkov v zadnjih 12 mesecih pred oddajo vloge.

Za Shilou pa je zadeva povsem drugačna - če imaš samo 7 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih in boš na dan, ko naj bi nastopila porodniški dopust, brezposelna, ti na žalost ne bo pripadalo drugo kot starševski dodatek, ki trenutno znaša malo čez 195 evrov.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.3.2011 22:24:53   
Shilou
kako je potem če se npr. zaposlim za 2 meseca? Imaš predlog kaj bi bilo najbolje narediti, ker enostavno vsak € se pozna.

Hvala ti že v naprej

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.3.2011 22:29:57   
benika
Zaposlena moraš biti neprekinjeno za 9 mesecev, da dobiš nadomestilo. Če imaš možnost, se zaposli nekaj dni pred nastopom porodniške. Tako boš dobila par € več.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.3.2011 21:20:38   
zmajaz
Kot pravi benika - najboljše, če se zaposliš par dni (morda kak teden) preden bi morala nastopiti porodniško (ta se nastopi 28 dni pred PDP) - tako se ti bo gledalo povprečje zadnjih 12 mesecev pred oddajo vloge, tako da ti verjetno še nekaj plač zapade v to, za ostale mesece se ti bo pa vzelo 55 % minimalne plače (kar je trenutno nekje približno 280 evrov neto, ker se za te zadeve ne gleda minimalna plača iz gospodarstva, ampak neka "usklajena" minimalna plača). Na ta način bi imela najmanj stroškov, ker če se zaposliš 2 meseca pred nastopom porodniške, je to cca. 570 evrov stroškov, ki jih pri porodniški potem ne boš dobila povrnjenih, saj se zadnja plača ali celo 2 (odvisno od tega, kdaj v mesecu nastopiš porodniško) itak niti ne upoštevata, saj štejejo samo plače, ki so že izplačane do dne, ko oddaš vlogo.

To velja seveda, če gre za t.i. navidezno zaposlitve, kjer boš dejanko morala "delodajalcu" povrniti stroške. Če uspeš najti zaresno službo, je pa seveda dobro, če je to čim prej. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.3.2011 21:21:40 >

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.5.2011 19:57:50   
Shilou
punce hvala za vse odgovore. Zanima me, če še postopek velja, saj mi je danes ena rekla, da to več ne gre. Češ, ker te more na zdravniškega poslati in tam vidijo, da si noseča,user posted image user posted image

a veste kaj o tem?

hvala za vsak odgovor

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.5.2011 13:56:19   
lija30
mene tud nekaj zanima v glde porodniške. Trenutno sem na porodniški. Pogodbo imam do septembra 2011, ko se mi tudi izteče porodniška. Sedaj imam porodniško obračunano, kot povprečje zadnjih 12 plač. Sedaj me pa nekaj zanima. V primeru,da mi ne podaljšajo pogodbec in ne najdem nove službe mi ne preostane drugega kot,da se prijavim na zavod. Kaj če pa potem ponovno zanosim in sem v času nosečnosti brezposlena, na pogladi čese se mi potem obračuna naslednja porodniška?

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 33
30.5.2011 10:08:39   
3x mami
lija30, po moje je pomembno to, ce si zaposlena takrat, ko nastopis novo porodnisko. ce si, potem si upravicena do porodniske. in za tiste mesece, ko nisi bila zaposlena, ti stejejo nek minimalni znesek (kar ti sicer fajn zbije koncno povprecje). ce nisi, potem dobis starsevsko nadomestilo in ne porodnisko, ne glede na to, ce si bila v zadnjem letu kaj zaposlena.

naj me katera popravi...

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 34
30.5.2011 10:46:59   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

lija30, po moje je pomembno to, ce si zaposlena takrat, ko nastopis novo porodnisko. ce si, potem si upravicena do porodniske. in za tiste mesece, ko nisi bila zaposlena, ti stejejo nek minimalni znesek (kar ti sicer fajn zbije koncno povprecje). ce nisi, potem dobis starsevsko nadomestilo in ne porodnisko, ne glede na to, ce si bila v zadnjem letu kaj zaposlena.

naj me katera popravi...

Prvi, odebeljeni del je pravilen, nadaljevanje pa ne.

Najprej o 1. delu - torej če si ob nastopu porodniške zaposlena, se ti ravno tako vzamejo dohodki zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške (torej, plače, bolniške, porodniške, nadomestila z zavoda). Za manjkajoče mesece se ti šteje 55% minimalne plače.

Če pa na ob nastopu porodniške nisi bila zaposlena, pa dobiš nadomestilo v primeru, da si bila v zadnjih 3h letih pred nastopom porodniške zaposlena vsaj 12 mesecev. Žal nadomestilo ni odvisno od tvojih plač, ki si jih prejemala, ampak od tega, koliko mesecev več, kot 12 si bila zaposlena. In tako dobiš 55% minimalne plače + dodatna 2% za vsak mesec zaposlitve v zadnjih treh letih.

Če ne izpolnjuješ nobenega od zgornjih dveh pogojev, dobiš le starševski dodatek.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 35
30.5.2011 12:18:41   
zmajaz

punce hvala za vse odgovore. Zanima me, če še postopek velja, saj mi je danes ena rekla, da to več ne gre. Češ, ker te more na zdravniškega poslati in tam vidijo, da si noseča,user posted image user posted image

a veste kaj o tem?

hvala za vsak odgovor

Kake gluposti so pa to? Ja pa kaj potem, če tudi vidijo, da si noseča? A mogoče kje kak zakon določa, da se nosečnic ne sme zaposliti? Jaz še nisem slišala za kaj takega - zakoni nosečnice kvečjemu varujejo (npr. za nedoločen čas zaposlene nosečnice se sploh ne sme odpustiti), ne pa da bi bili proti njim ...

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 36
1.6.2011 13:45:19   
lija30
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

naj me katera popravi...

Prvi, odebeljeni del je pravilen, nadaljevanje pa ne.

Najprej o 1. delu - torej če si ob nastopu porodniške zaposlena, se ti ravno tako vzamejo dohodki zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške (torej, plače, bolniške, porodniške, nadomestila z zavoda). Za manjkajoče mesece se ti šteje 55% minimalne plače.

Če pa na ob nastopu porodniške nisi bila zaposlena, pa dobiš nadomestilo v primeru, da si bila v zadnjih 3h letih pred nastopom porodniške zaposlena vsaj 12 mesecev. Žal nadomestilo ni odvisno od tvojih plač, ki si jih prejemala, ampak od tega, koliko mesecev več, kot 12 si bila zaposlena. In tako dobiš 55% minimalne plače + dodatna 2% za vsak mesec zaposlitve v zadnjih treh letih.

Če ne izpolnjuješ nobenega od zgornjih dveh pogojev, dobiš le starševski dodatek.

HVALA ZA POJASNILO!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?