zmajaz -> RE: višina porodniške (19.3.2011 20:55:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: Shilou punce eno vprašanje. Zaposlena sem bila 7mesecev, sedaj sem zanosila (sem v 3mesecu) in ostala brez službe, saj sem bila zaposlena za določen čas. Zanima me, kakšne so kaj možnosti? hvala za vsak odgovor Tak primer imam jaz ravno zdaj.Sicer sem že v 6.mesecu,zaposlena pa sem bila 9 mesecev,pa še v staležu sem.Na borzo ne morem še 30 dni,nadomestilo krije ZZZS,po 30 dneh pa se lahko prijavim.Porodniška pa mislim,da mi ostane normalno,ker sem bila zaposlena.Pojdi na Zavod pa vprašaj,pa ti bodo povedali,kako pa kaj v tvojem primeru.Če si v staležu,boš imela enako kot jaz. Matcar - ti boš res dobila normalno porodniško, ker si že tako visoko noseča, da se ti lepo vse izide: najprej si bila zaposlena, zdaj si na bolniški, potem pa dobivaš nadomestilo za brezposlenost z zavoda (ker po novem zakonu pripada že po 9 mesecih zaposlitve - prej je bil šele po 1 letu), kar pomeni, da boš na dan nastopa porodniške zavarovana za starševsko varstvo (to se potem šteje čisto isto, kot če bi bila zaposlena) in dobila normalno porodniško, ki se bo računala kot povprečje dohodkov v zadnjih 12 mesecih pred oddajo vloge. Za Shilou pa je zadeva povsem drugačna - če imaš samo 7 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih in boš na dan, ko naj bi nastopila porodniški dopust, brezposelna, ti na žalost ne bo pripadalo drugo kot starševski dodatek, ki trenutno znaša malo čez 195 evrov.
|
|
|
|