Nenya -> RE: Novemberke 2010 III. del (24.11.2010 11:52:37)
|
Pozdravljene. Toliko da sporočim: Najina Zarja se je rodila 12.11 ob 23.51 3850g 53 cm in 36cm glavica. Ko vas uspem malo preletet vsake toliko, sem zasledila da ene že načrtujete naslednjega otroka. Zato bi vam rada samo tole povedala. Midva sva začela delati na tadrugi ko je bila ta prva stara 8 mesecev, mela sem eno M in je takoj uspelo. Žal je kombinacija tega, da je bilo prehitro in stresa v službi pripeljala do tega da sem v 26. tednov pristala na oddelku E Lj P, odprta 3cm. Strogo ležanje 6 tednov, rodila pri slabih 32. tednih, tamala je šla na intenzivno nego, po 14. dneh sva šli domov. Po vsem sva jo dobro odnesli, uspelo nama je celo dojenje. Tega ne privoščim nikomur, doma sem imela 1 leto in 2 meseca staro hčerko in z danes na jutri so morali vskočiti drugi, ki so jo pazili, jaz pa sem odštevala dneve v P, izgubljala živce ko so mi različni zdravniki govorili različne prognoze. Moj [sm=love.gif] se je skor pretrgal, ko je bil v službi, pa k men na obisk v P, pa domov k najini hčerki ... Bilo je res težko, psihično, čustveno in fizično. Smo preživeli, ker je bila nedonošena smo še eno leto ponoči porazno spali, zdaj je vse ql, mislim da je že dosegla vrstnike. Tako da, povem vam raje kakšen mesec več počakajte, naj ima tudi prvorojeni otrok kaj od vas preden se mu/ji priključi še kakšen. Če že ne nočete počakati se z g vsaj pogovorite o preventivni cerklaži. Jaz sem jo imela v tej nosečnosti, čeprav po moje ne bi bilo treba ker sva imela tri leta pavze in še po odstranitvi sem tri tedne čakala da se porod začne. Vsem ki še čakate, vem da ste nestrpne ampak poskusite uživati ko so še v trebuhu. Tistim pa ki ste že doma z [sm=duda.gif] držite se, sprejmite pomoč vsaj na začetku, dokler se ne navadite en na drugega.
|
|
|
|