Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Sprememba otrokovega stalnega naslova brez so... 11.11.2010 22:47:56
|
|
|
|
karmy
|
pozdravljene, Jaz in moj sin, ziviva v Angliji skoraj 3 leta. Imamo urejeno prezivinino preko sodisca z sodnim sklepom, saj bioloski oce noce placevat prezivnine. Nazadnje, ko sem dobila nakazilo je pisalo, da je moj sin registriran na naslovu njegovega bioloskega oceta!! To mi je tako dvignilo pokrov, ker ne morem verjet, da je lahko kaj takega naredu brez mojega soglasja, pa se jaz imam skrbnistvo nad sinom. Rada bi to spremenila na naslov mojih starsev. Prosim, ce mi poveste kaksne napotke kako naj to naredim in zakaj je on lahko to spremenil naslove kar tako? Thx
|
|
RE: Sprememba otrokovega stalnega naslova bre... 12.11.2010 8:12:12
|
|
|
|
Kerensa*
|
Tvoj odvetnik naj pošlje dopis na dotično UE v SLO in priloži sodno odločbo o tem, da imaš ti skrbništvo (on pa dolžnost plačevanja preživnine), kar v osnovi pomeni, da če ti ne podpišeš soglasja, potem oče otroka ne more prijaviti na svoj naslov. Temu pa se lahko tudi prav elegantno izogneš. Enostavno pojdi z vsemi dokumenti na UE v kraju, kjer živi tvoja mama (in kjer imaš tudi ti stalno bivališče) in malemu prijavi isto bivališče, kakor ga imaš ti sama. Kdaj pa prideš v SLO? Ker če te ne bo v kratkem, potem se obrni na SLO veleposlaništvo v GB in povprašaj, če lahko oni kaj naredijo, posredujejo oz. pomagajo. V nasprotnem primeru pač splaniraj vikend v LJ. Hudič je to, ker sedaj vsa pošta za malega hodi k bivšemu, bivši pa lahko, zaradi istega stalnega bivališča, uveljavlja celo bolniško za otroka (če je lahko zmutil prijavo, lahko zmuti tudi zdravniška potrdila).
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega stalnega naslova bre... 12.11.2010 8:18:33
|
|
|
|
Pikica_82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Hudič je to, ker sedaj vsa pošta za malega hodi k bivšemu, bivši pa lahko, zaradi istega stalnega bivališča, uveljavlja celo bolniško za otroka (če je lahko zmutil prijavo, lahko zmuti tudi zdravniška potrdila). Malo bom samo vskočla z enim vprašanje. Lahko oče bolniško koristi tudi, če ima otrok pri njem začasno prebivališče, pri meni (skrbniku) pa stalno? Če katera ve. Se pa tudi jaz strinjam, da je tvoj bivši tole nekaj zmutil, ker je tudi meni blo rečeno, da ex ne more brez mojega soglasja malega nikjer prijavlat (stalno itak ne, začasno pa tud ne).
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega stalnega naslova bre... 12.11.2010 10:13:00
|
|
|
|
karmy
|
No, poklicala sem kar na banko Celje, kjer so poknjizili izvrsbo, in so priznali administrativno napako... Je rekla, da bo v naslednjih transakcijah popravila naslov.
|
| Stran: [1] |
varstvoSianaKam raje daste otroka?V vrtec (
77%)
Varuški (
23%)
Število vseh glasov: 43Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!