|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povečana nuhalna svetlina - Pomoč
11.11.2010 13:38:37   
hanna80
Pri pregledu sem imela povečano nuhalno svetlino 3,1 ostalo naj bi bilo vse ok. Starost 30 let. Razmerje 1:64. Predlagan AC.

Lepo prosim, če je katera imela take izkušnje, mi prosim kaj pove. Zelo sem zakrbljena. Lahko so dober ali slabe, želim realno stanje.

Hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povečana nuhalna svetlina - Pomoč
11.11.2010 14:13:23   
tanjusi
nAJBOLJ boš ziher in mirna, če greš na ac, jaz sem šla, ns ok, dvojni hormonski test katastrofa, razmerje 1:30, ampak rezultat ac ok ,edino kar je slabo pri ac je čakanje na rezutate ...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu hanna80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2010 14:17:42   
Arwenko
Pri tebi to samo pomeni da je od 64 otrok 1 bolan, ostali pa zdravi, še vedno je zelo velika možnost torej, da je tvoj otrok zdrav! Pojdi na AC in boš imela definitiven rezultat, drugega itak nimaš. 

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2010 15:29:51   
butt3rfly
pa ne panike zganjat. tak rezultat imaš SAMO NA PODLAGI STAROSTI. riziko pri NS za downov sindrom se izračunava glede na lete. starejša kot si, slabši rezultat lahka pričakuješ. za ziher pojdi še na AC. ponavadi pa se tud tam pokaže, da je vse ok.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.11.2010 16:43:06   
janapan
najprej pomisli kaj bi naredila, če bi tvoj otrok imel DS. če je odgovor ta, da bi se odločla za prekinitev nosečnosti ti predlagam da greš na AC tako boš izvedela. Ne sekiraj se preveč jaz poznam vsaj tri dobre kolegice, ki so imele povečano tveganje in so šle na ac in je blo vse bp. vse je samo statistika

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.11.2010 17:10:39   
tanjusi
najprej pomisli kaj bi naredila, če bi tvoj otrok imel DS. če je odgovor ta, da bi se odločla za prekinitev nosečnosti ti predlagam da greš na AC tako boš izvedela. Ne sekiraj se preveč jaz poznam vsaj tri dobre kolegice, ki so imele povečano tveganje in so šle na ac in je blo vse bp. vse je samo statistika

tOLE je vse res, ampak jaz sem se odločila za ac tudi zato da sem vedela kaj me čaka , za splav bi se težko odločila, tudi če ne bi bilo ok ....

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.11.2010 18:15:49   
hanna80
Sama bom sigurno šla na AC ali na biopsijo horionskih resic. Bolj me skrbi, da v kolikor ni DS, so lahko tudi okvare srčka ali pljuč, kar je pri tistih ki imajo povečano nuhalno s možno, predvsem pri tistih kjer je NS višja od 3,5. sama sicer imam 3,1 vendar vseeno nevem kaj bi to lahko pomenilo.

Mislim da ne bom mirna tudi če bodo ovrgli za DS. A ima katera izkušnje z povišano NS 3,1 in naprej?

Hvala  vsem za spodbudne besede!

< Sporočilo je popravil hanna80 -- 11.11.2010 18:17:03 >

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2010 18:19:10   
maca81
Hanna, ne skrbi! Jaz sem mlajša pa sem imela še slabši rezultat. Najprej me je čisto podrlo, nato sem malo bolj preštudirala vse skupaj in sem šla mirno na AC. NS je zgolj loterija, verjetnostni račun, presejalni test! Pojdi delat še DHT, ti bo rezultat verjetno izboljšal- boš bolj mirna.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2010 18:24:14   
maca81
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

pa ne panike zganjat. tak rezultat imaš SAMO NA PODLAGI STAROSTI. riziko pri NS za downov sindrom se izračunava glede na lete. starejša kot si, slabši rezultat lahka pričakuješ. za ziher pojdi še na AC. ponavadi pa se tud tam pokaže, da je vse ok.

Ne razumem, zakaj bi imela tako slab rezultat samo glede na starost- punca je stara 30 let, ne 50! "Normalno" za ta leta je okoli 1:700 ali 1:800

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2010 19:28:24   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: maca81

Ne razumem, zakaj bi imela tako slab rezultat samo glede na starost- punca je stara 30 let, ne 50! "Normalno" za ta leta je okoli 1:700 ali 1:800

Se strinjam. Jst sem sicer imela "le" 28,5 let, ampak dosti boljši rezultat - 1:4200.

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2010 21:10:24   
aprilčica07
hanna80: jst sem imela rezulat tudi porazen 1 proti 36, NS 2,9, stara 32 let, izvidi so bli pa kot bi jih imela 45...user posted image Mi2 sva se odločila, da grem na amniocentezo. HB, danes imamo zdravo deklico doma.

Ostani korajžna, velika verjetnost je, da nosiš zdravega otročka.user posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2010 8:14:13   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

IZVIRNO SPOROČILO: maca81

Se strinjam. Jst sem sicer imela "le" 28,5 let, ampak dosti boljši rezultat - 1:4200.

kaj pa je še danes normalno in kaj ne? ne moreš ljudi popredalčkati, češ ta mora imeti tak rezultat, drugi spet takšnega. nisem dohtar, da bi točno vedela, kaj je vse tukaj upoštevano, jasno pa je, da je starost pomemben faktor. konc koncev pa-čemu se sekirati, pojdi na AC, da boš lahka mirno spala oz. vedla, na čem si. paničariti res nima smisla, če pa lahka človek ukrepauser posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2010 14:48:24   
deveta
hanna80: moja cimra v porodnišnici je bila stara 32 let. rekla je da je imela AC, odločila pa se je ker je imela verjetnost 1 proti 27. To mi je ostalo zelo v spominu. Rodila pa je zdravo punčko.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2010 16:55:23   
Kratka
hanna, jaz imam slabo izkušnjo. Nuhalna je bila 6mm...rezultat na mojih 25 let je bil 1:12! Opravila sem BHR, rezultat je bil dober. Na koncu smo ugotovili, da je imela zelo bolan srček in ledvičke. Glede na velikost svetline že na začetku nismo imeli upanja, ker 6mm je RES VELIKO. Umiri se, mislim, da ni kritično pri tebi. Dokler je pod 4mm se po moje nimaš za kaj sekirat, še posebej če bo AC vredu.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.11.2010 17:52:22   
hanna80
Nvala vsem za spodbudne besede in vaše izkušnje. V ponedeljek sem naročena na horisonsko biopsijo. Tako da bo vsaj čakanja na rezultate manj.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.11.2010 20:37:12   
olimia
IZVIRNO SPOROČILO: hanna80

Nvala vsem za spodbudne besede in vaše izkušnje. V ponedeljek sem naročena na horisonsko biopsijo. Tako da bo vsaj čakanja na rezultate manj.

čakanja po biopsiji ni čiso nič manj. edina prednost je ta, da rezultate izveš, ko si manj noseča kot če se odločiš za AC (AC delaš pri 16. tednih in imaš rezultate nekje do 20. tedna; če je kaj narobe, malo prej, ampak ko greš splavit, si nekje v 20. tednu), BHR pa delaš v 12. tednu in imaš rezultate nekje do 16. tedna oz. spet kak dober teden prej, če je kaj narobe. To je edina razlika glede rezultatov, saj jih v obeh primerih čakaš 3-4 tedne. Razen če se odločiš za f.i.s.h test, ki pa stane nekje 300€.
Vse to vem iz izkušenj, saj sem nedolgo nazaj dala skozi BRH in AC, ker je bilo na BHR premalo resic in so tkivo morali zavreči, jaz pa sem šla potem še na AC. Je pa BHR precej bolj neprijetna.

(odgovor članu hanna80)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2010 13:25:42   
aybri
Tudi sama sem imela NS 1:66 in sem šla na AC; rodila sem zdravo punčko....Najhujše je čakanje ampak sama sem se tolažila s tem, da če je kaj narobe, bomo vsaj ukrepali....kaj če tega ne bi bilo...
Uglaunem nič se sekirat, tri dni po AC res strogo ležat, več popij magnezija, potem pa lepo naprej....itak da bo vse ok user posted image

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.11.2010 14:30:26   
hanna80
Aybri- koliko pa je bila nuhalna svetlina povečana?

V ponedeljek sem bila na horionski biopsiji, trenutno sem na bolovanju in pridno počivam. Poseg je bil kar hiter, opravila dr Tul, malo neprijeten vendar ne boleč. Doktorca je bila zelo prijazna in tudi vsi na oddelku v LJ porodnišnici. Moram res pohvaliti.

Zdaj pa čakanje na rezultate, v tretjem tednu ponavadi kličejo če je kaj narobe, drugeče dobiš izvide v četrtem tednu.

(odgovor članu aybri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.10.2013 10:51:27   
1mojca1
Pozdravljeni!

Tudi mi2 z mojim fantom sva imela povečano nuhalno svetlino in sicer 1:33! Ko sem to izvedela, se z možem nisva odločila ne za aminocitezo in ne za krvni test. Povedala bi rada, da se nama je rodil zdrav deček, ki sedaj pridno raste in že opazuje vse kar se dogaja okrog njega. Vse pohvale bi tudi rada dala Ljubljanski porodnišnici, kjer jim ne manjka strokovnosti in kar je mene najbolj razveselilo materinske ljubezni, katero sem čutila tako v porodni, kot na oddelku.
Dekleta z nizko nuhalno pa le pogumno...

Vse dobro vam želim, Mojca

(odgovor članu hanna80)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.11.2013 16:32:07   
Taddy78
V drugi nosečnosti sem bila stara 33.let, pa je možnost za DS bila 1:1100 pa še nekaj, po opravljenem DHT-ju, pa se je zmanjšala na 1:1300 pa še nekaj. Seveda leta igrajo vlogo, ampak se meri svetlina in če je ta meritev visoka in se še dodajo leta, je seveda toliko večja možnost.

(odgovor članu 1mojca1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?