Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 10.11.2010 6:12:48
|
|
|
|
andrejaja
|
Pozdrav. [color=#000000 size=3] Prosim vse punce, ki vam je G predpisala tablete KLOMIFEN - kakšno diagnozo imate oz. zakaj vam jih je predpisala? [color=#000000 size=3] Eto moj primer: Zanosit se trudim že 3 leta in vse kar je možno od pregledov sem že opravila - vse brez posebnosti. Zdaj je G predlagala še tablete Klomifen, ki naj bi podaljšale oz. povečale ovulacijo in s tem tudi naredile več te "sluzi", ki vodijo semenčica preko materničnega vrata v maternico. Rezultat po prvem jemanju tablet (2 tableti na dan) je, da je še tisto malo "sluzi" , ki sem jo prej opazila na splovilu, je čisto zmanjkalo in sem videla, kako je G v kartoteko napisala NI OVULACIJE....in naj pridem naslednji mesec zopet na ultrazvok (sedaj bom jemala 3 tablete dnevno). [color=#000000 size=3] Pisala sem si tudi s priznamim ginekologom na forumu, ki mi je pa razložil, da Klomifen je antiestrogen in od njega ne moremo pričakovati, da bo poveča sluzenje, temveč ga praviloma zmanjša!!! in naj zmanjšam tablete na polovičko in pa na 3 tablete dnevno!!!! [color=#000000 size=3] [color=#000000 size=3]Sploh ne vem več kaj je prav in kaj narobe....Kaj naj naredim?
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 10.11.2010 9:18:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri klomifenu je tako, da eni G pravijo, da je manj več in zato predpisujejo polovico tablete na dan, drugi pa dozo povečujejo. Jaz sem najprej jemala 2, potem pa 3 tablete na dan. Pri 3 sem reagirala, polovice nisem imela nikoli. Jaz ti predlagam, da poskusiš najprej mogoče s polovičko, da vidiš kako reagiraš - obvezno 12 dan na UZ!!!!, če ne reagiraš pa potem jej 3 tablete. Na sluz sploh ne glej, ker to so hormonske tablete in ti marsikaj porušijo.
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 10.11.2010 10:37:56
|
|
|
|
drejcisu
|
Jaz trentno že tri mesece jemljem 2x2 tbl na dan....redno vsak mesec hodim na uz in lahko samo rečem da je vsakič več foliklov tko da nekako že delujejo te tablete. Zdaj samo še čakam na ....
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 10.11.2010 12:30:20
|
|
|
|
varja
|
Jaz sem jih pri dr.Rešu jemala polovičko na dan, ko so mi odstranili pregrado sem res zanosila, a sem tudi v 8 tednu splavila in mi je bilo rečeno, da je splav po klomifenu kar pogost, ne vem pa, če je to znanstveno dokazano. Moj nasvet tebi bi bil, da jih nekaj časa jej, pa čim manjšo dozo, pa ne jej jih v nedogled (več let) temveč se rajši po recimo pol leta jemanja klomifena odloči za kaj drugega. Če ne bo seveda prej uspelo in zagledaš ali . No, meni je potem uspelo v prvem IVF postopku in imam 1,5 letnega sinčka. Srečno!
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 10.11.2010 12:57:20
|
|
|
|
andrejaja
|
Hvala za vzpodbudne besede.... No po prvem mesecu na ultrazvoku ni bilo rezultatov, ta mesec začnem jemati po 3 tabletke na dan in bom videla, kaj bo na naslednjem pregledu. Upam, na najboljše in čimprejšnji ali LP
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 22.11.2010 11:06:16
|
|
|
|
Nikc
|
Pozdravljena Andrejaja! Tudi sama se ubadam s podobnimi težavami kot ti, s tem da imam od klomifena še nekaj več stranskih učinkov (glavoboli, bliskanje v očeh, vročinski valovi, napet in boleč trebuh,...). Za sabo imam že tri cikluse (prvič ena tableta, drugič ena tableta in pol, tretjič dve tableti, naslednjič pa tri tablete). Tako kot ti, imam tudi sama težave s pomanjkanjem sluzi, zato sem malce pobrskala po internetu in ugotovila, da sicer klomifen pomaga pri ovulaciji, lahko pa tudi vpliva na drastično zmanjšanje količine sluzi, kar pa seveda ni dobro, če želiš zanositi. Še malce sem pobrskala in našla gel Pre-seed, ki naj bi bi nadomestil naravno sluz in povečal možnost oploditve jajčeca. Kupila pa sem ga preko spleta v tujini, ker je cenejši kot pri nas. Kot rečeno, v prvih dveh ciklusih ni bilo , mogoče pa bo tokrat več sreče. Vsekakor velja poskusit, če nič drugega so spolni odnosi bolj prijetni.
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 8.12.2010 20:56:58
|
|
|
|
anajan
|
Jaz sem jemala klomifen tri mesece po 2 tabletki na dan. Jemala sem jih zaradi policističnih jajčnikov. Jemanje je bilo uspešno. Sedaj imam ob sebi šestmesečnega fantka. Upam, da bo tudi vama uspelo.
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 9.1.2011 14:57:25
|
|
|
|
Yogagirl
|
Živjo punce, tudi jaz jemljem Klomifen. Zdaj bo že 4 mesece pa sem šla samo enkrat vmes k dr.Rešu na pregled za število jajčec - očitno ga nisem dobro razumela, saj sedaj vidim, da vse punce hodijo redno mesečno na pregled Nikjer nisem zasledila nobene raziskave o uspešnosti Klomifena - kaj sledi če s Klomifenom ne uspe? In zakaj ene punce jemljejo pol tablete, druge 2 tableti... A se doza povečuje odvisno od uspešnosti ter a to pomeni, da si lahko več let na poskušanju s Klomifenom?? Upam da nisem preveč zakomplicirala.... lepo nedeljo vsem...
|
|
|
|
RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen 9.1.2011 18:24:07
|
|
|
|
divans1
|
Jst sm jemala 1 na dan, pa sem drugi mesec jemanja zanosila, žal se je končalo s SS v 6. tednu. Potem sem pa nenačrtovano zanosila brez klomifena čez 4 mesece in sedaj imam ob sebi osemmesečnika.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?