obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

KlaraMay -> obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?) (9.11.2010 19:42:30)

Pozdravljeni!

V kratkem bi potrebovala en dopis -prošnjo v kateri bi oseba, ki odhaja v pokoj obvestila svojega delodajalca, da odhaja.
Iščem po internetu en enostaven primer, pa nič ne najdem. Prav čudna sem danes [sm=zmeden.gif]

Mi lahko kdo pomaga?

Kaj vse mora pisati v takem dopisu - oziroma prošnji za sporazumno prekinitev delovnega razmerja za nedoločen čas zaradi odhoda v pokoj. Koliko dni prej ga mora oddati?

Hvala. [sm=bravo.gif]

urška -> RE: obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?) (9.11.2010 22:21:58)

kolikor vem moraš delodajalcu dati odpoved - ne prošnje. in sicer toliko prej, kolikor imaš pač odpovedni rok v pogodbi. to odpoved je treba potem priložiti tudi dokumentaciji na ZPIZu.

Luni -> RE: obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?) (10.11.2010 14:56:27)

IZVIRNO SPOROČILO: urška

kolikor vem moraš delodajalcu dati odpoved - ne prošnje. in sicer toliko prej, kolikor imaš pač odpovedni rok v pogodbi. to odpoved je treba potem priložiti tudi dokumentaciji na ZPIZu.

Drži! Delavec mora dati odpoved z upoštevanjem odpovednega roka!

Lepka -> RE: obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?) (10.11.2010 19:56:06)

Evo en vzorec, kot jaz to napišem mojim zaposlenim, ki odhajajo v pokoj..je pa res treba upoštevati odpovedni rok, če se delavec in delodajalec ne dogovorita drugače.

Naziv delodajalca
Naslov
Pošta

Ime in priime delavca
Naslov
Pošta

Datum:

Zadeva: odpoved pogodbe o zaposlitvi

Zaradi izpolnevanja pogojev za upokojitev podajam odpoved pogodbe o zaposlitvi z dnem _______ (datum z odločbe ZPIZ), ki bo hkrati tudi moj zadnji delovni dan.

Z lepimi pozdravi!

Podpis

urška -> RE: obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?) (11.11.2010 9:27:31)

samo Lepka a ni tako, da če je datum na odločbi recimo 1.1., daš odpoved že z 31.12.? prvega januarja si že upokojenec, zadnji delovni dan je torej 31.12. ? ne vem, ugibam pač.....

Stran: [1]