obnašanje v vrtcu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

veternica4 -> obnašanje v vrtcu (9.11.2010 11:07:33)

naš 4letnik je sep. prvič šel v vrtec....se ne pritožuje in ni zelo navdušen (nekaj srednjega)
zmoti me to ker je doma živahen zelo zelo zgopvoren fantrek,,, v vrtcu pa miren in baje skoraj nič ne govori razen če se ga kaj vpraša
če ima katere podobne izkušnje ker me skrbi da bi nazadoval

LP

digi -> RE: Prehod iz 1. v 2. starostno obdobje (9.11.2010 11:21:00)

Hm, otroci se v 90% obnašajo v vrtcu in drugih okoljih drugače kot doma. Ne vem kaj ti doma opažaš, da sklepaš, da bi lahko nazadoval. Ni zgovornost glih absolutni kazalec napredka.

kekso -> RE: obnašanje v vrtcu (9.11.2010 11:23:45)

Pozdravljena,

naj povem svojo zgodbo:

Imam sina, ki hodi sedaj v 3. razred. Ko je šel prvič v vrtec je bil star 2 leti. In enako kot ti praviš, je šel v vrtec brez problema, ampak tam se je držal bolj zase in raje opazoval, kot pa se vključil v skupino, ki se je igrala. Nikoli se ni pritoževal, da ne bi šel v vrtec, ampak grozno užival pa tudi ni.

Tudi sedaj, ko je že v šoli je podobno. Težko hitro naveže stik s prijatelji, ampak enkrat ko ga, pa zelo uživa in nikoli ne reče, da ni bilo vredu. 

Poskusi tako, da če je le možno, naj bo obkrožen s čim več različnimi ljudmi in vzpodbujaj ga, da se vključi v kakšno že utečeno skupino. Jaz sedaj, ko je že večji prakticiram tako, da je vključen v različne krožke, kjer so otroci iz cele regije in ne samo iz njegove šole.

LP

natalia -> RE: obnašanje v vrtcu (13.11.2010 12:04:18)

zdravo,
ti nič ne skrbi, nič ni narobe, men tudi vzgojiteljica pravi, da je pridna v vrtcu, mirna, tiha kot miška, pa se včasih vprašam, če gre za istega otroka, ker doma se ji hoče pa zmešat...

tinaaja -> RE: obnašanje v vrtcu (13.11.2010 13:18:48)

Doma: glasna, aktivna, zivahna,..puncka.
Vrtec (po opisu vzgojiteljice) - tiha, mirna, plaha, neproblematicna. Ob menjavi vrtca sem jo prosila,da mi napise par besed za novo vzgojiteljico in ko sem brala, kaj je napisala, sem se sprasevala o katerem otroku je to pisala.

Lolek in Bolek -> RE: obnašanje v vrtcu (16.11.2010 8:55:18)

Veternica,
on se je pričel socializirati nekoliko kasneje. Najverjetneje je prišel tudi v skupino, kjer so socialni stiki in relacije med otročki že izdelane. In tak otrok si mora sam izboriti svoje mesto v skupinici. Tudi naše prvo leto je podobno vašemu, potem naslednje leto se ji je pa odddprlloooo. Malo je seveda odvisno tudi od otrokovega karakterja, tako da mu daj še malo časa.Vsaj eno leto. Potem boš že lažje delala povzetke.

Lolek in Bolek -> RE: obnašanje v vrtcu (16.11.2010 9:03:17)

nazadoval pa vrtcu sigurno ne bo. Kvečjemu bi, če bi bil doma do petega leta.  Ker bi bil za socialni vidik definitivno prikrajšan. Vzgojiteljice pa so profesionalke in jih letom primerno vodijo skozi delovni načrt. Zato ne razumem, v čem naj bi nazadoval. V skupini bo izgubil strah pred nastopanjem, otraci postanejo suverenejši, samostojnejši pa še socialne vezi se stkejo. Kar se mi zdi pa še najbolj bistveno pa je to, da prihaja v skupini  tudi do konfliktov - to mora, da se otroci skozi to učijo reševati konflikte.
Misli katera drugače?

Stran: [1]