koliko sladkarij na dan (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

cmokec -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 21:49:46)

Naša princeska (4,5 let) se je pred parimi meseci odločila, da so sladkarije zakon. Pozimi in spomladi smo imeli namesto bonbonov Pikovit dražeje, sedaj smo na Fru-Fru. Najraje bi jih pojedla po 5 vsak dan, meni je pa to preveč. Tako dobi enega po kosilu, če pridno je, popoldne se pa vsak dan prigovarjamo. Za piškote ji ni, čokolada je pa itak najboljša v vsaki obliki. Malo vse skupaj kompenziramo s sladoledom. Zvečer je seveda obvezno umivanje zobkov, sam to bi blo tudi, če nebi jedla sladkarij.

Kako pa je pri vas? Katere sladkarije so IN in koliko količinsko pustite, da pojejo vaši otroci vsak dan?

Za odgovore in mnenja hvala.

m jana -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 21:52:11)

Enako Fru Fru in se neke austrijske! Pa ne vem kako se jim rece! Koliko? Na zacetku ogromno!
Sedaj pa sta se najbolj navdusena nad njimi mami in ati!:)-

puncica -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 21:53:48)

Pri nas 14 mesečnica bombonov še ne je, ker itak nima zobkov, pa še najslabša možna varianta sladkarij je. Kocine mi pa stopjo kr pokonc ko ji kdo da liziko, sej itak jo parkrat poliže pa vrže na tla in se razleti in pobiramo koščke v smeti:)-:)- Poje pa veliko keksov leibniz pa sladoleda, no ne na kile, zdaj na morju pa je dobila kr kake četrt kepice, danes pa mal lučke. Da bi vsak dan to prakticiral pa ne.

m jana -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 21:55:08)

Sori puncica ampak ali tebi niso dajali bonbonov?:zmeden2:

cmokec -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:00:45)

14 mesecev star otrok je za bonbone res premajhen. Tudi mi v tem obdobju nismo imeli težav. Sedaj so pa police tako pisane v trgovini in vse doseže. Pa sosed ima te bonbone, pa v vrtce so za rojstni dan jedli druge. Na blagajni moram prov pazit, kaj mi vse zaračunajo.

Se pa spomnim, da sem bila jaz ista. No, verejtno smo bili vsi, samo iz drugega zornega kota to sploh ni več tolk smešno.

puncica -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:00:55)

kako vezo ma pa to zdej?:zmeden2::zmeden2: A veš da se ne spomnim, mislim pa da so mi dajal večino čokolado, bombonov in sladoleda ne maram preveč in zdej brez vsaj ene čokolade na dan ne morem več:)-:)-

m jana -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:04:44)

Jaz sem skoraj pop... ko smo sli mimo babice v zgornje nadstropje maladva pa sta se ze ob vstopu v hiso drla: babiiii bona...:grrr:! Pa sem se sprijaznila, saj sem jih jaz tudi jedla! Pa imam se vse zobe!
Sedaj pa imamo en paket bonboncov tudi po dva tedna in potem stopi v akcijo ponavadi ati!:)-

SANDY -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:07:39)

ja pri 14 m pa res ne more liziko imet al kako?? Jest ji še pri 21 m ne dajem tega. Sicer pa pri nas bolj malo prakticiramo sladkarije. Palčke pa smokije, pa kako čokolado...vse skup bolj malo ;)

kofetek2010 -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:11:25)

nekje do 5 leta en kinder jajček ob petkih, pa nič drugega :)

hudobna mati sem, vem 8)

cmokec -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:11:48)

Ja, lizika je najslabša možna izbira, ker je sladkor dolgo v usih. Bonbon je boljši, ker ga prej zmanjka.

Olivija -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:27:23)

Meni se zdi pa ravno lizika praktična, ker je na palčki in se ji ne more zaleteti. Je imela ideje, da bi jedla Nimm2 bonbone, ker jih midva tudi dosti pojeva, pa mi je bilo kr slabo, ko sem jo videla s tistim ogromnim bonbonom v ustih, samo čakala sem, kdaj bo pomodrela :zmeden:. Liziko pa ene parkrat poliže in jo potem pusti (stara je pa 27 mesecev).

Kakšen košček čokolade tudi poje (dnevno), nad piškoti pa ni kaj dosti navdušena.
Smoki in čips pa bolj redko (če gremo kam na obisk).
Sladoleda pa sploh ne mara.
V bistvu poje od vseh sladkarij in podobnih zadev še največ čokolade. Zadnjič je šla k mojemu očetu in je tam sfehtala ta temno čokolado (on je samo to čokolado), ker doma ni bilo niti koščka čokolade :)- - sej ta naj bi bla pa še celo zdrava ;).

LP

Marogica -> koliko sladkarij na dan (3.8.2005 22:29:04)

Tudi jaz imama sina, steraga 4,5 let. In pri nas je podobno kot pri tebi. Ne pretiravamo, temveč ze zmenimo za količino.
Pri nas je trenutno zakon Kinderjajčka 2-3 na teden, Pez-bonbonči (1 paket), na morju smo šli vsak dan na 1 kepico sladoleda, včasih si zaželi po zajtrku 1 malo čokoladno banano. To se nato dogaja tako dolgo, da vse poje, vendar eno na dan. Jemljeva jih skupaj in ko vidi, da je paketek prazen, ne sitnari. Če ni- ni .
Naš ima tudi zelo rad prepečenec, tako ,da si včasih raje izbere prepečenc, kot pa keks (mu niso najljubši). Za vmesni obrok, če smo kje (smučanje, plavanje..) vzamemo Fruatabello (ki je tudi dovolj sladka in ni oblita s čokolado in mu da energijo).
Drugače pa mu prvo ponudimo raje sadje ali pa cel korenček-obožuje. V glavnem sladkih stvari ne dobi vsak dan.
Za 14 mesečnega otroka, sem pa tudi jaz mnenja, da mu je dajanje bonbonov še prezgodaj. Naš je začel "aktivno" dojemat sladkarije tam nekje okrog 2 let.

Anonimen -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 7:44:21)

Pri nas je vedno vse ponujenop - od bonbonov, čokolade, sladoleda, no smokije i palčke bolj redko kupim, pa se mali sploh ne baše z njimi. Se zgodi, da kakšen dan ne poje ničesar od tega, čokolado mogoče enkrat na teden, sladoled sicer skoraj vsak dan, bonbona pa ene dva tri, tri, potem pa stojijo v oamri dva meseca, dokler jih mati ne snedejo.

Sicer pa bolje tako kot od frendice otroci, ki "ne jedo sladkarij". Ja, vejžde ne, dokler ne pridejo k nam. Pri nas pa vse požrejo kot tertmiti :)- Seveda, kij ne jedo, ko pa jih ne dobijo.

darjatimci -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 8:47:48)

S sladkarijami čim pozneje tem bolje,vem kako to izgleda v praksi ampak jaz sem tudi huda mama,probleme nam delajo,babice in razni prijazni sorodniki,sem pa tudi že naletela na ljudi,ki so me vprašali ali lahko ponudijo sladkarijo samo jih je malo.

elizabeta p -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 8:57:56)

Moj je star 2.5let.
Sladoleda ne mara, čokolada in bomboni so pa itak zakon. Je pa zato tok bolj nor na smokije in bobi palčke. Ponavadi dobi za posladek, če lepo je ali pa popoldne po malici.
Včasih pa se zgodi da nč noče jest in mal goljufam in mu dam bobi palčke, da ni čist sestradan.
Babice pa itak razvajajo. Doma bombona še probal ni, pri babici pa jih je jedel kot ta velik.:zmeden2:

žužu -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 9:54:06)

pri nas sladkarija ni nikoli nagrada za pojeden obrok. otroka pri nas jesta ko sta lačna in kolikor hočeta. hrane jim ne silimo. drugače je seveda pri babicah. k sreči jima le ena nudi lizike in bonbone, ki je najslabša možna stvar, druga pa jima raje ponudi sadje.
doma imata seveda sladkarije, sicer sem bolj pristaš čokolad, ker so še vedno boljša oblika kot bonboni. imam pa srečo, da imata raje sadje. ampak, če jima ga ne bi narezala na krhlje ali kocke, ga seveda ne bi jedla kar sama od sebe. čez poletje je sploh zabavno. pravita, da imata piknik. pred hiši razgrneta odejo, v skodelice jima narežem več vrst sadja in jima je zanimivo.

Anonimen -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 10:02:20)

Po moje ni problema do takrat, ko se ne začnejo nažirat s sladkarijami. Kdaj in zakaj pa do tega pride, pa nimam pojma. Takrat jih je pa res treba malo bremzat. Pri nas so dovoljene sladkarije, v vseh oblikah, ampak zaenkrat ni problema, ker se ne spomni nanje ne vem kako pogosto. Ko pa se, pa ni lepšega, kot videti tiste žareče oči, ko nese eno plastično skodelico, v katero mu dam nekaj bonbonov, na kavč in se tam potem baše.

žužu -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 10:07:16)

najboljše je tisto, kar je prepovedano, mislim jaz. dokler ima otrok na dosegu, ni zanimivo, če pa se mu reducira, potem pa po moje nastanejo težave.

darjatimci -> koliko sladkarij na dan (4.8.2005 10:57:17)

Ja Splišni res je,ampak pri nas je bila taka praksa,da so otroci prvo sladkarijo imeli "vsiljeno" od babic,ti raje ne govorim kake borbe smo imel,po svoje sem za našega Timoteja kar srečna ker ne sme sladkarij je vsaj on obvarovan.

Stran: [1]