Mišyka -> RE: Babica Marjeta Žlebnik na forumu Ringaraja (16.11.2010 10:55:17)
|
Spoštovana ga. Marjeta, moj prvi porod je bil v LJ porodnišnici, vendar sedaj razmišljam o KR, predvsem zaradi "problemov" - neprijaznost, osornost... babice. Niti njenega imena ne vem, ker se ni prestavila, ampak to se mi takrat, niti se mi zdaj ne zdi bistvenega pomena. Zdi se mi, da je bistvenega pomena, da je v času poroda ženska sproščena, da ji babica svetuje in da se počuti ženska, ne pa neko nemočno bitje v milosti ali nemilosti babice (pri mojem porodu namreč drugega osebja - razen zdravnice, ki mi je prišla predreti mehur - ni bilo), po drugi strani pa prepuščeno sami sebi. Skratka, to negotovost in strah, da bi imela zopet tako neprijazno babico bi želela odpraviti in mislim, da se bo to pred porodom lahko zgodilo edino v primeru, da se z njo spoznam. Zanima me, ali je v KR porodnišnici možen predhodni sestanek z babico, ki bi te sprejela takrat ko bo čas za porod in ali je mogoč tudi predhoden ogled porodnišnice? Moj ginekolog je dr. Urh v Škofji Loki. Najlepša hvala za odgovor že vnaprej!
|
|
|
|