Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: krivonoska Pozdravljene Zanima me kako je s prehrano v vrtcu-jaslicah. Mi smo pričeli z uvajanjem, stara je 11 mesecev pa imajo hrano enako kot vsi ostali, ki so stari npr 5. let. Saj 11 mesečni otzrok ne more jest celega koščka jabolka, ocvrtega sira, govejega zrezka, paradižnikove solate, ponfrija.... Zanima me kako je to urejeno pri vas?? ne vem od kod prihajaš, ampak v javnih vrtcih v LJ zagotovo nimajo enakih jedilnikov. Hrana za namanjše je posebej pripravljena. Prav tako na jedilnikih ne boš našla pomfita, pohanih svinjskih šniclov, pohanega sira... in podobnega Jabolka, hruške, in podobno jim lupijo in režejo na krhlje. Tule imaš primer jedilnika: PONEDELJEK: Zajtrk I: ribana kaša na mleku, sadje Zajtrk II: čokoladni namaz, korenje, kruh, mleko, sadje Dopoldanska malica: hruškov nektar Kosilo: kolerabna juha, ohrovtov narastek, zelena solata Popoldanska malica: sadna kaša, kruh TOREK: Zajtrk I: mlečni močnik, sadje Zajtrk II: puranja prsa, ščep kislega zelja, kruh, čaj, sadje Dopoldanska malica: breskov nektar Kosilo: ričet, pecivo s kokosom, orehi in rozinami, pomarančni sok Popoldanska malica: tekoči navadni jogurt, kosmiči s pšenično klico SREDA: Zajtrk I: prosena kaša na mleku, sadje Zajtrk II: maslo, med, kruh Zdravko, orehova jedrca, mlečna kava, sadje Dopoldanska malica: 100% sadno zelenjavni sok Kosilo: grahova juha, makaronovo meso, riban sir, zelena solata s koruzo Popoldanska malica: sadna kaša, kruh ČETRTEK: Zajtrk I: polenta, mleko, sadje Zajtrk II: sirni namaz, črn kruh, sadje Dopoldanska malica: 100% jabolčni sok Kosilo: paradižnikova juha z rižem, junečji zrezki v zelenjavni omaki, kruhov cmok, zelnata solata Popoldanska malica: sadna kaša, kruh PETEK: Zajtrk I: kus kus na mleku, sadje Zajtrk II: sirova štručka, rozine, kakav, sadje Dopoldanska malica: borovničev nektar Kosilo: brokoli juha, pečena panga , pire krompir s korenjem, rdeča pesa v solati Popoldanska malica: sadni jogurt, kruh
|