Pik čebele in oteklina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Dadi -> Pik čebele in oteklina (5.11.2010 17:19:13)

Včeraj je našega fanta (5 let) dopoldne, ko so bili z vrtcem na sprehodu pičila čebela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ali pa osa med oko in koren nosu. Včeraj je imel oteklino, ki pa do zdaj še ni izginila. Otečen ima predel pod očesom vse tja do korena nosu. Enkrat ga je že čebela pičila, tako, da nisem delal nič panike. Me pa skrbi ker ta oteklina danes ni nič manjša. V vrtcu na sprehodu so mu dali najprej kamen gor, ko so prišli do igralnice pa še led. Doma sem ga potem namazala še s tea tree kremo.
Mate kakšne izkušnje? Še lahko kej probam narest?

enea -> RE: Pik čebele in oteklina (5.11.2010 17:28:27)

Fenistil, dobiš v lekarni, nam največ ta krema-mazilo pomaga, pa tudi pri komarjevih pikih,..

Felicita -> RE: Pik čebele in oteklina (5.11.2010 17:55:40)

fenistil, lahko pa tud (pokliči zdravnika, pogovori se s farmacevtom, če lahko oz. če je smiselno) flonidan oz. podobni nizkoodmerni antihistaminik (proti alergiji). še naprej pa hladita (z ledom, mrzlo krpico).

mini86 -> RE: Pik čebele in oteklina (5.11.2010 20:12:49)

sicer je malo na zopernem mestu ampak zeloooo pomaga če ob piku zmočiš lekadol ali aspirin in daš na pik..js sm mojmu kr zalepla iz flajštrom gor..sicer ne vem kako je če daš kasneje gor ampak probat ni greh

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.11.2010 10:50:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Dadi -> RE: Pik čebele in oteklina (6.11.2010 18:17:00)

Smo šli danes kar k zdravniku ker je imel še bolj otečeno...Pa mu je dohtar (mal je bil zoprn, se mu ni dalo delat verjetno) kar Hiconcil napisal. Ker ne maram preveč telih antibiotikov, sem potem  v lekarni povprašala še za nasvet in kupila Fenistil. Do zdaj mu je oteklina že malo spuhtela, ko sem ga dvakrat namazal s Fenistilom. Tako da upam, da bo jutri še bolje...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.11.2010 21:29:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]