Dvigovanje-katera ve? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Irisa -> Dvigovanje-katera ve? (3.8.2005 17:05:54)

Živjo, punce!
Nekje sem zasledila, da se že v zgodnji nosečnosti ne sme dvigovati težkih bremen. Zanima me, če katera kaj ve o tem? Koliko je meja, je npr. 5 kg preveč? Naj bi mogoče to veljalo samo za rizično nosečnost ali za vsako?
Pri ginekologu še nisem bila (6t1d), se mi pa jutri obeta, da bom morali dvigovati bremena kakšnih 6 kg.

Hvala in lp, Irisa

AlenkaIST -> Dvigovanje-katera ve? (3.8.2005 17:09:19)

Mislim, da so nam rekli. da je meja 10kg. Nekje pa sem zasledila 5kg. Ne vem. Jaz ne bi dvigovala nič, je bolj sigurno!!

Jančika_ -> Dvigovanje-katera ve? (3.8.2005 17:12:07)

Pušenjak pravi, da ni panike.

Jančika_ -> Dvigovanje-katera ve? (3.8.2005 17:24:23)

No, tule je en link, kjer lahko (med drugimi, za tvoje vprašanje nepomembnimi informacijami), prebereš tudi to:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=65263&t=65260#reply_65263

mirka -> Dvigovanje-katera ve? (3.8.2005 18:06:00)

Nevme kaj naj ti rečem. Dvigovati in nositi težke stvari sigurno ni priporočljivo, ker je nevarnost sponatnega splava. Jaz sem v 36tednu in še danes dvigujem svojo hčerkico Ano ki ima 11kg. Čeprav vem da to ni dobro in se pazim kolikor se da, pa je bilo do sedaj hvalabogu vse dobro in v redu. Tudi ko sem bila noseča z ANo sem nosila vrečke iz trgovine,...
POmoje je to odvisno od ženkse, kakšne konstrukcije je in koliko je občutljiva. Zdaj pa presodi sama.

rija -> Dvigovanje-katera ve? (3.8.2005 18:23:50)

ni panike. kaj pa tiste ki do 12 tedna ne vedo, da so noseče? pa vse dvigujejo? se strinjam s pušenjakom, ki skoraj vse dovoljuje... pa še danes sem ravno brala, koliko lažje so rodile ženske nekoč, ko so do zadnjega delale na poljih...;)

Stran: [1]