|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pljučnica pri dveletniku
5.11.2010 7:48:00   
sabi
pozdravljene!
Naša malčica je stara 21 mesecev in smi včeraj izvedeli, da ima oz.naj bi imela pljučnico in ji je predpisal antibiotik summamed, ki ga vzame 3x na 24 ur, jse pa danes sliši kako piska iz pljuč in da težje diha, sicer nima vročine, je, pije se igra, malo pokašljuje, se sliši da se izkašljuje, pa me zanima ali je katera imela podobne izkušnje in koliko časa je to trajalo, se to kmalu pljučka in dihanje normalizirajo, je potrebno iti na inhalacije, ali uporabiti ventulin ali se pozdravi z antibiotiki?
prosim za odgovore in hvala.
lp. Sabina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pljučnica pri dveletniku
5.11.2010 10:06:49   
naja78
ojla.kolikor jaz vem,sicer nimam izkušenj imam pa nekaj znank,je okrevanje po pljučnici vsaj kak mesec dni.naj ne bi šla v kolektivno varstvo,vrtec,kaki bolni sorodniki,smrkavi obiski.
skratka malo bolj pazite,da se popolnoma pozdravi.pa tudi v kake nakupovalne centre ne zahajajte čez zimo,to itak vsem odsvetujejo,pa razmisli o cepljenju za pnevmokok.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2010 10:08:49   
naja78
ojla.vsaj lka mesec sigurno.izogibajte se bolnim obiskom,vsem smrkavcem s smrklji,kašljem,naj  ne hodi vsaj mesec dni v vrtec,v nakupovalne centre sploh.in razmisli o cepljenju za pnevmokok.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2010 10:19:22   
oka
je potrebno iti na inhalacije, ali uporabiti ventulin ali se pozdravi z antibiotiki?
prosim za odgovore in hvala.

Ko je moja hči imela pljučnico ni hodila na nobene inhalacije, niti ni dobila Ventolina (to se uporabi, ko gre za bronhitis). Doma je bila tri tedne in je šla v vrtec šele, ko je dr. dala zeleno luč. Dihanje se ji je umirilo kar hitro in tudi kašelj ji je kar hitro izzvenel. Bila pa je kar utrujena in če je kaj preveč skakala, se ji je to poznalo na dihanju. Ti poskrbi, da bo mali na toplem, veliko počival in pil.

Vse mine in tudi ta pljučnica bo. Srečno!

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2010 11:01:17   
lenca1
Lani je naša 2-letnica kašljala skoraj 2 meseca (bili 3x pri P in je vztrajno govorila, da gre samo za prehlad), kašelj je bil grozovit in ni pomagal noben sirup (Panatus, Prospan...). Potem smo pa eno soboto šli k dežurnemu P, ki je podal diagnozo atipična pljučnica. Dobili smo tudi sumamed in stanje se je takoj izboljšalo. Prej se je pa skor zadušila s kašljanjemuser posted image . Na inhalacije nismo hodili, se je stanje po antibiotiku takoj izboljšao-dobr, da smo šli k drugemu P, ker poslušati grozovito kašljanje 2 meseca... hmmmuser posted image .

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2010 12:28:54   
sabi
čemu služi cepivo pnevmokok in zanima me še, kako ustaviti ta močan kašelj , ker sploh ko se uleže je katasrtofa in nitipopoldne se ne more spočiti, kaj narest, ali je tako izkašljevanje dobro-gre to ven iz pljuč?
lp.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2010 18:46:15   
tassika
Kot jaz vem, je cepljenje za pnevmokoke priporočljivo za tiste, ki se jim velikokrat pojavlja angina ali vnetje ušes. Ne vem če pomaga za virusne zadeve. 

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2010 9:27:37   
sabi
saj zato mi je čudno, zakaj so i napisale, naj razmislim o tem cepljenju, vnetje ušes je imela samo enkrat, angine še nikoli, ne vem kaj kaj ima to veze s pljučnico?
lp.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2010 18:38:44   
Dadi
Svetujem, da jo res dobro pozdraviš preden jo daš v vrtec, če je v vrtcu. Za umiritev kašlja nam je pediater predpisal Pholcodin-dala sem ji ga samo zvečer, da je ponoči vsaj spala....
Mi smo dali tolk teh pljučnic skozi, da mi je kar slabo če se spomnim nazaj. Bila je tudi v bolnici, kjer so ji šele po prigovarjanju moža po dveh dneh slikali pljučka in ugotovili,da gre za pljučnico. Potem pa panika in takoj antibiotik v žilo...prej so ji pa zbijali vročino samo s svečkamiuser posted image

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2010 22:10:17   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: sabi

saj zato mi je čudno, zakaj so i napisale, naj razmislim o tem cepljenju, vnetje ušes je imela samo enkrat, angine še nikoli, ne vem kaj kaj ima to veze s pljučnico?
lp.

bakterijsko plčnico povzroča pnevmokok.preventiva cepljenje.
virusno pljučnico pa povzročijo virusi,ketere zapljet je možen da preide v bakterijsko zato pa preventivno predpišejo sumamed.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2010 0:22:21   
Biba Buba
Moj jo je tudi fasal. Dobil je ventolin in antibiotike-Sumamed, hodiva na inhalacije.
Strah me je predvsem vrocine, ker je imel ze vrocinske krce. Koliko casa so vasi malcki imeli vrocino?
Danes je dobil prvo dozo ab, ventolin 2 krat. Mislim, da je ze malo bolje. Sicer je pred spanjem imel spet malo povisano temp.(37,4), zdaj nic vec.
user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.11.2010 7:36:32   
sabi
naša mala ni imela vročine več kot 37.2, trajala je samo dva dni, pa še to podnevi, v štirih dneh je bilo vse ok, nič inhalacioj, samo 3x summamed, vendar sem jo imela raje doma 14 dni, da se ne bi pojavilo potem nazaj v hujši obliki.,drugače pa sta dve vrsti pljučnici-taka kot jo ima vaš otrok(visoka vročina,ventulin,...)ali pa atipična pljučnica(najbolj razsaja in je najbolj zahtrbtna, ker je brez vročine, otrok ne normalno vede je in pije, samo hitreje diha, je utrujen in kašlja).upam da se boste čim prej pozdravili.
lp.

(odgovor članu Biba Buba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?