ronja
|
- družina: tamalidve in lubi - najbolj me "zvije", ko se malidve objameta, si data lupčka in si rečeta, da se imata radi... to mi je pa tako lepo, da ne znam opisat... Totalno pocukrano, ampak to je res en najlepših občutkov na svetu. - humor in smeh na splošno - od najbolj črnega, ob najbolj črnih situacijah, ko te samo humor gor drži, da se ne zrušiš in si rečeš: "ma, j* vse, tega mi pa ne morejo vzet!", pa do tistih malih domislic, ki priletijo nepričakovano kar od nekod in zasijejo v sobi, pisarni, labu... - šport: sploh plavanje, pa tudi rolanje je fajn, z veseljem bi/sem tudi plesala, samo nimam plesalca (se je poročil, dobil otroke...) ali jahala, samo nimam konja (ni bil moj, so ga prodali, da bi kakega najemala, pa je draaaago), no, saj je še športov, ki bi jih z veseljem počela... - glasba: stari rock in klasika - ni boljšega, če si jezen, če se ne moreš zbrat, če si žalosten, če si vesel, če si na spidu... ma glasba je super! - narava: od kolesarjenja v službo pod drevoredom, kjer ti na glavo leti rumeno listje, do sprehodov z malimi takoj po vrtcu, pa izletov za vikend v polni postavi,... Vsa živa bitja in tisti občutek, da lahko tudi komu pomagaš/rešiš življenje in revež tega niti ne ve : na primer deževniku ali vrtnemu polžu ali lazarju, ki je zlezel na sredo ceste in ga bojo 100% povozili,če ga ne umakneš - prideš, ga vzameš v roko in odneseš na varno, on pa se zvija in verjetno "misli", da ga hočeš pojest in da si najbolj grozno bitje na svetu, ki mu hoče samo hudo. Ti mu poizkušaš poslat sporočilo, da mu nič hudega nočeš, vendar je on seveda prepričan v nasprotno... In se dostikrat spomnim na to, ko mi gre kaj narobe: da me verjetno "nekdo" nosi na drugo stran, ker bi tam, kjer se mi zdi super, zelo nasrkala. In sem pomirjena sama s sabo. malo hecna vera, vem . Ampak meni dela. - aha-izkušnja: sem radovedno dete in ta občutek, ko nekaj zakapiraš, je vsekakor ena od stvari, za katere se mi zdi vredno živeti - učenje in poizkušanje novih stvari: kar se tega tiče, sem đanki - prijaznost, spontan nasmeh - hrana: njeno pripravljanje, serviranje drugim (oz. dragim;) in konzumiranje - včasih tudi kak kompliment, ko vidiš, da te drugi vidijo čisto drugače in da še nisi za v staro šaro - včasih občutek, da si nekomu pomagal (tu zdaj mislim bolj na ljudi, čeprav so tudi deževniki fajn ).