Freya88 -> RE: Granit v kopalnici (21.11.2010 20:50:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Poka Šla sem gledat slike - granit, našla več odtemkov, od bež do sivih, ampak vsi so ali večinoma ful pikčasti, ali malo manj, ali pa z lisami, podobno kot marmor. Edino en temno siv je imel dokaj enotno barvo - logično, če je kamen iz celega. Meni ni preveč všeč, mogoče je komu, ki ima rad videz marmorja, pikčast mi pa sploh ni. granitogres ima pa bolj enotno barvo - npr. najin bo čist svetlo bež, enotne barve. Lahko se tudi dobi rahlo lisast, sem že videla... Tudi siv se dobi, dosti odtenkov. Če ste mislile granitogres - je brezveze dat več kot 50 na m2, pa še to je veliko - rekla na pamet... Ker dejansko sem do sedaj načla okrog 30 najdražjega, ki je v tem času že 20. Granit - moj je spraševal za ceno, je bil pa menda okrog 140 eur na m2. Zlatko me spravlja od zivce, tako da sem nazaj:D Sem ugotovila, da sem ta tvoj post sfalila:) Je res da je granit bolj pikcast kot marmor... je pa tudi res, da meni recimo niso vsec ti svetli odtenki...! Jaz imam okenske police recimo multicolor red... vsec so mi pa recimo verde oliva, azul (neki podobnega), verde guatemala... torej bolj rdeckaste, modre, zelene in crne odtenke...:) Drugace pa ja... granit je drazji (seveda je ZELO odvisno od odtenka), ampak kaj moremo ce je v primerjavi z marmorjem in granitgresom se vedno najbolj kvaliteten, odporen in enostaven za ciscenje... to je tisto kar mene vlece h granitu - GRANIT JE VECEN!!!:)
|
|
|
|