|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana 3 letnikov
3.8.2005 16:45:12   
Meggi
Jaz nima več potrpljenja z mojo princesko in njenim okosum za prehrano.

Jedla bi če jo vprašaš ob 2 zjutri samo Pizzo. Na jedilniku še prebavla hrenovke, pomfri, navadno juhico( not ne sme biti korenčka - kar navadni nudlci.

Seveda mi je tega dost. Kuham za njo svežo zelenjavo za preliv z makaroni. Ne je. Solato- rewče ne papam. Ok sadje še nekaj kak grozdje, jabolke, lubenico,..

Zelenjavo skor nič. Ja pesa pa sveže zelje ji še gre v rito, pa je tud gotovo.

Sprašujem se kje so meje vztrajanja? Sama sem vegetarijanka a nisem stroga pri tem. Meso dopuščam da ga je, samo ne dovolim da je samo pipi(piščanec) ostalo pa ostane na križniku. Ne vem kje sem popušila. Je jedla vse. a se ji res tako okus spreminja al kaj.

Npr. ni jedla makaronov z zelenjavno omako. Druga ji nisem dala in je šla lačna spat. Po kosilu tud ni hotla in je še zdaj kao sita. Znoriš. Ali jo naj res čist iztradamo je to rešitev?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prehrana 3 letnikov
3.8.2005 17:47:38   
bskrle
NAša je bila še lani vsejed, letos se pa zmišljuje, v juhi le kroglice, korenja ne, cvetačne juhe ne, hoče hrenovko in kečap ...
Seveda ima raje klobaso in pršut, jjace na oko kot kakšen jogurt ali čokolino.
Če ne je, pač ne je. Ji damo manj.


(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prehrana 3 letnikov
3.8.2005 20:32:07   
elizabeta p
Naš tamal ga je tud začel srat. Prej je jedel vse, zdaj pa ima 2,5 let in se je tud neki začel zmišljevat.
Od sadja po ta novem je samo banane, mu daš salamo in kruh, poje salamo...
Včasih mu pa če noče jest, ne dam drugega do naslednjega obroka in potem naslednji obrok je, k je lačen.
Pa mogoče jim tud tok ne paše jest, k jim je vroče pa velik pijejo te malčki, potem imajo pa že od pijače poln trebušček.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prehrana 3 letnikov
3.8.2005 22:08:20   
Marogica
Otroci si v določenih situacijah ne želijo drugačnosti in hočejo posnemat starše (seveda v dobrem in slabem). Mi našemu ta večjemu NIKOLI nismo kuhali posebej.(razen ko je bil še dojenček) In se je navadil, tako da še sedaj je vse (pri 4,5 letih). Res je, da kakšne stvari ne mara, pa saj jih ne maramo tudi mi, ali ne?.
Nikoli ga nismo silili, da bi moral jesti. Če npr,. kosila ni pojedel (mama, nisem lačen), je šel od mize, ko pa je rekel,da je lačen, sem mu pogrela kosilo. Če je hotel za vmesni obrok kaj "boljšega" ali sladkega, mu nisem dala (saj si rekel, da nisi lačen). Seveda je trmaril, jaz pa sem vztrajala. V večini primerov je potem vsaj nekaj skuhanega pojedel, da je dobil priboljšek in se tako navadil, da je treba prvo pojesti, kar se pač skuha.
Okusi se spreminjajo, to je res. Naš včasih je paradižnik, potem ga 3 mes ne je, pa zopet. Ok, to so malenkosti, če ostalo v glavnem poje.
Verjemi, da sem se tudi jaz sekirala, če ni jedel, pa vseeno vztrajala, kot sem omenila, kajti vedela sem, da od lakote ne bo umrl.
Je pa res, da ga včasih motiviramo ( z mogoće bedastimi fintami, ki pa palijo):
- otroci rabijo vitamine, da bodo zrastli, poglej atija kako je velik
-pojej 6, 7, ... žlic (pa skupaj štejemo: eno za atija, eno....
-če hočeš smučat, plavat.... moraš pojesti, ker drugače ne boš imel dovolj moči...
Mogoče pa ji zelenjavna omaka ne paše oz je ne mara (jaz je tudi ne)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prehrana 3 letnikov
4.8.2005 8:10:16   
Anonimen
Moja filozofija je, da ko bo lačen bo že jedel. Če ne ob 12-tih, ko je kosilo, pa ob 15-tih. Triletniki so pa ja že tako veliki, da vedo kdaj so lačni in kaj jim paše za jest.

Je pa res, da so včasih muhasti: en teden bi jedli makarone z marmelado, drug teden samo zelje v solati, tretji teden samo pomfrit pa hrenovke....pa kaj? pa naj? Slej ko pridejo spet na stari tir, zato se jaz s tem ne bi obremnjevala. Če se deklica normalno razvija, normalno hodi na stranišče, je živahna, potem ni nobene panike. Verjamem pa, da najeda živce.

Pa jo drugič vprašaj, preden greš kuhat: kaj bi pa gospodična danes jedli? Morda boš dobila pravi odgovor.

A v vrtec pa ne hodi? Kako pa tam je?

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prehrana 3 letnikov
4.8.2005 10:07:21   
Meggi
No ni sam moja taka vidim.

Sej to je ne, zdaj ima skor dva meseca počitnice in sem jaz tista ki ji moram vse potrebno v želodček spravit. V vrtcu je baje še kar jedla vse. Sem se prej vsaj s tem tolažla. Če bi vprašaš kaj bi jedla- je edini odgovor PIZZA.

Ma res so to čudni. Jezi te to ko se matraš da bo ja neki zgledal na krožnkiu zanimiv in okusn pa ti da dva grižjaja v usta al pa še splog proba ne.

Kako se pri vas kaj obnesejo namazi jutranji. Moja ne je namazenenega skor nič- razen paštete.

Zdej pa rečte če nimam dost dela- da mal prevetrim te male muhe.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?