Poka
|
Vem, da ker nimam otrok, še ne morem govorit, to je res. Sem sicer dosti delala z njimi in sem tudi videla, kako različen odnos do te teme imamo različni ljudje. Jaz otrok nisem silila v nič, ker če niso od doma navajeni, ne moreš kaj dosti spremenit in so se mi smilili, da bi mogli jest, kar ne marajo, sploh pa menza ni nek višek zdrave prehrane - prej obratno... Ampak ko pogledam brata, ko je kar precej mlajši in tudi ni nič jedel - ma dobesedno nič, malo je polizal :) Isto nečakinja. In nismo nikogar silili, danes sta pa oba normalna in nimata problemov. Komplicirala je pa kvečjemu stara mama (pri obeh), ki bi ju najraje spitale kot pujse... Vse je bilo panično strah za zdravje, zdravnica je pa pri nečakinji rekla, da je čisto normalna, medtem ko so za brata rekli, ko je bil še dojenček, da je podhranjen... Pa takrat se je še dojil, sicer, ampak nikoli ni bil podhranjen, bolj suh je bil, ampak ful lep otrok, ni bil zalit kot eni (ki so socer tudi luštni, ko so mali). No, pri meni je itak že skoraj nemogoče, da bi jedel nezdravo, ker sem tega navadila celo mojega fanta, pa veste, kako lahko moški komplicirajo :) Kuham zelo veliko zelenjave in take juhice in čorbice, ki jih itak večina ne je, zelo malo mesa. MOj pravi, da so to "čudne juhe", ampak so mu všeč. Sicer me pa ful zanima kako bo - jaz sem bila pravi mali požeruh, moj tudi do drugega leta, potem pa je bil vedno ful suh, zdaj od 35 leta naprej, pa še zdaj pri 40 ima pa normalno atletsko postavo. S tem da pri njih doma so bili kar precej revni in jim ni preostalo jest drugega kot iz vrta, po mojem so bile sladkarije kvečjemu sanje... Če pogledam ostale družinske člane, razen mene nesrečnice... so vsi zelo suhi in niso marali jest.
|