pelin
|
ampak za malega imam doma plazma piškotke in dobi kdaj kakšnega, če smo pri babici mu itak stišči kakšno kinder čokoladko, več sladkarij pa zaenkrat ne konzumira, sploh pa bog ne daj vsak dan. IZVIRNO SPOROČILO: nosecka26 Roko na srce, ampak ene ste mi z svojimi komentarji na način...dajem sladkarije otroku vsak dan milo rečeno smešne. Dejstvo je, da sladkarije niso zdrave ne za odrasle sploh pa ne za otroke, ve se pa niti malo ne potrudite omejiti ta vnos sladkarij ker se vam ne da ukvarjati z sitnim zateženim otrokom ki zahteva sladko. Saj ne rečem da jih jaz ne maram in da jih ne jem,še preveč včasih, tudi tamali so itak vsi po vrsti mahnjeni na sladkarije to pač ne moremo preprečiti, ampak za malega imam doma plazma piškotke in dobi kdaj kakšnega, če smo pri babici mu itak stišči kakšno kinder čokoladko, več sladkarij pa zaenkrat ne konzumira, sploh pa bog ne daj vsak dan. Prvo kot prvo ti potem otrok sploh ne je druge hrane-preverjeno na parih bližnjih otrocih ki gor rastejo samo na sladkarijah-za zajtrk bomboni, v vrtec z polnimi žepi čokoladk, seveda zajtrk ji ne diši ker je napokana bombonov, vmes pridno žveči čokoladke in posledično ne je kosila in tako naprej. Moj bi tudi pojedel vse sladko kar bi videl, pa ne pustim-seveda je najlažje otroku dat sladkarijo da je mir, ampak mu s tem delaš medvedjo uslugo. Trenutno je zdrav in raste normalno, ni debel (kar je enim staršem najbolj pomembno, če bi pa bil bi mu pa hitro omejili sladkarije a ne?!)samo kdo je pa rekel da mu prekomerno sladkanje v otroštvu ne bo prineslo posledic v kasnejših letih? Ja in pri petih, pa pri osmih, pa pri petnajstih bo doma še vedno ful zadovoljen s plazma piškotki, posebej, če bo vedel, da ga ti gledaš, imaš stoprocentno kontrolo in mu vsak dan bereš litanije, tako kot smo jih mi prejle... Draga Nosečka....vsi, ki imamo malo soli v glavi vemo, da sladkarije škodijo, hkrati pa vemo tudi to, da je prepovedano najslajše...Le preprost nasvet: če boš svojega škrata držala pri sladkarijah tako abnormalno nazaj, mu ne boš dala nič kaj dobre dote...kar vidim namreč tvojega fantiča, kako bo pri sosedih, sorodnikih, v šoli ali kjer koli glavni pri posodi s sladkarijami...Oprosti...že videno...Nekateri potem nimajo resnično nobene meje in bi jedli dokler jim ni slabo... Še vedno sem pristaš tega, da je treba pač otroka vzgojiti tako, da ima eno mejo povsod....tudi pri hrani... In če otrok tu in tam dobi kakšno čokolado,bonbon, liziko...še ne pomeni, da raste gor na samih sladkarijah..
< Sporočilo je popravil pelin -- 27.4.2011 18:08:41 >
|