picca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


corfu -> picca (3.8.2005 14:51:39)

Ima katera dober recept????

Hvala




baguSka -> picca (3.8.2005 14:54:01)

a za pizzo??

testo kupš od pečjaka in gor na mečš vse kar maš rada 8)




anajmad -> picca (3.8.2005 14:56:17)

Za pizzo ja.Narediš testo za pizzo(upam,da veš kako se naredi).Jst dam namesto navadnega olja olivno,za omako dam najraje pelate,ki jih dobiš v vsaki trgovini,sir pa najraje dam mozzarello.En nasvet:testo,ko ga zamesim,ga dam za pol ure v hladilnik,potem pa malo ven,da vzhaja,sam ne preveč,ker imaš potem kot kruh.In ko jo daš v pečico,jo dej v ful vročo.Za nadev pa lahko daš,kolikor te je volja:od šunke,pršuta,rukole,ogrske salame,morskih sadežev...
Pa dober tek!
en lp:morje:D.




tinčica -> picca (3.8.2005 14:58:05)

mene pa zanima kje v lj. so vam n aj naj pice, meni osebno je AZUR, mnjamsi.




baguSka -> picca (3.8.2005 14:59:17)

ja to pa tud mene zanima kje so naj?? :zmeden2: ker men so vse pice fuj :(:ups:




tinčica -> picca (3.8.2005 15:00:59)

ja pa FOCULUS v centru je tud dobr.




Suzi* -> picca (3.8.2005 15:07:58)

Testo od pečjaka, gor dam pa kečap, tuno, koruzo (ali čebulo) in sir. Njamiiii! Pa klasiko tud delam (kečap, salama, sir), gor dam pa svežo papriko al pa koruzo.




Suzi* -> picca (3.8.2005 15:10:20)

Aja, corfu, pa GO-GO pico tudi pokličeva in so super pice, sploh tista mesna (paradižnik, mleto meso, nacho sir)!!! Poskusi.




tinatona -> picca (3.8.2005 15:11:01)

Haj!
Men so pa najboljše pr Jurman, pa v Piazzi (na parmovi) majo tud dobre. sicer pa testo jaz najrajš naredim brez jajc (moja mami ga pa vedno z jajci).

LP Tina:rozica:




SaaS -> picca (3.8.2005 15:18:29)

Testo za pico se dela brez jajc. Jaz tudi uporabim olivno olje. Pa največkrat se mi ne da s kvasom pacat (meni je sicer bolj všeč, če je s kvasom) in dodam kar malo pecilnega praška, pa je tudi ok. Sej okus je pa odvisen predvsem od tega kaj gor namečeš. Jaz dam kar pač najdem v hladilniku. Čim več zelenjave: bučke, paprike, svež paradižnik, malancane, šparglje...




Tiki -> picca (3.8.2005 15:24:44)

V peki pic sem dokaj zverzirana. Tudi zamesim po občutku in nikoli ne vagam. Bom naštela samo sestavine. Testo: moka, sol, mlačna voda + malo piva ali radenske, v vodi raztopljen kvas + malo moke + ščepec sladkorja, malo olja.
Testo vedno raztegnem na zelo tanko -> pelati (zmiksani) -> šunka -> sir (jošt, tilzit, mocarela) -> kakor kdaj - gobe, artičoke, olive, kapre -> origano (nič ne šparamo) in bazilika.
Dam v zelo vročo pećico, da se rahlo zapeče in njammmm.




*maja -> picca (3.8.2005 15:28:17)

Najboljša pizza v Lj: definitivno Emonska klet :bravo:, ja pa lazanje tam so tudi zakon ;).

Drugače pa jaz testo za pizzo dam delat kar v avtomat za kruh in potem gor namečem vse kar me je volja oz. kar je v hladilniku.




lex -> picca (3.8.2005 15:39:52)

hiter recept za pizzo - brez kvasa:

1 lonček piva
2 lončka gladke moke
1/2 pecilnega praška
2 žlici olivnega olja

zgneteš v testo, razvaljaš in namečeš gor po želji, preostanek piva spiješ poleg pizze:)-:)-:)-:)- - dober tek!




mammika -> picca (3.8.2005 15:41:57)

lex a pa to kej vzhaja la je na brzino narjen?




SaaS -> picca (3.8.2005 16:02:17)

Tole s pivom bom pa probala...




lex -> picca (3.8.2005 16:19:10)

Ni treba vzhajat - je pivo in pecilni zato not( :)-:)-:)-:)- )
Za hitro kosilo pač




Annny -> picca (3.8.2005 16:47:50)

Najboljše pice so ziher v piceriji Žerjavica v Begunjah:):bravo:




teta beta -> picca (3.8.2005 16:58:21)

če te zanima kak poseben recept povej, mam celo knjigico receptov za pico, od klasičnih, vegetarijanskih, "üppig" (obilnih, bogatih), pokritih, foccacia in z pice iz "mürbteig" (krhko testo). Ampak nisem sprobala še nič po receptih :ups:, kar nameči gor, kar ti paše.




Marogica -> picca (3.8.2005 19:52:28)

teta beta, si bila v Švici? nekaj izrazov mi je znanih.




teta beta -> picca (3.8.2005 20:09:16)

Ne, samo kuharico sem dobila iz Nemčije. Že pred leti, ampak zdaj moram pa res enkrat :love: presenetit in naredit kaj posebnega. Slike so namreč videt odlične ... njam, njam :)




Stran: [1]