rozilu
|
Evo še mene malo, da ne bo tema samevala! MM, tvoj LM je itak priden smo slišali Midve z Marušo se vsak teden precej voziva in je tudi kar pridna, čeprav mi živčke para, ker hoče eno in isto stvar 100x poslušat! Meni gre pa že prvič na živce Eno pravljico - o notah. s tem je obsedena. In ima svojo ninico ponavadi zraven in pravi: Ninica, kaj boš poslušala Note? Maaaaamiiiii, ninica hoče Noooooteeeee!!!! Jst pa grrrrrr In ji dam kaj drugega, 1x na teden pa popustim :) Zdej imava teden pravljic... Muca Copatarica, Žogica Nogica, Zvezdica zaspanka pa kake krajše, ki se jih niti ne spomnim - te ima ponavadi najraje. Drugače pa sva bolj pri pesmicah. Pol pa ni čudno, da zna že tolko pesmic... če jih preposlušava 100X! Meliitak - naj te potolažim glede spanja: pri nas iste težave!! Sej spi ko polh, celo noč ni glasu od nje. AMPAK ZASPAT!!!! To je moja nočna mora, še preden se noč začne . Okoli 20h-20.30 je sita in umita in gremo v posteljo, ponavadi brat knjigice, včasih še pogledat Pujso Pepo (1-2). In potem se začne zabava... če sem utrujena se uležem zraven nje in seveda zaspim 10x pred njo... ona me še gnjavi: mami obrni glavo, pa me drocka po očeh in se obrača in skače in ne vem kaj... (sej kao ne bom zaspala, pol se pa ob 1h zbudim vsa zalimana...) Če me dovolj gnjavi, dobesedno poP in grem iz sobe... Ona cvili, ampak se ne dam. Če pa po knjigici zapustim sobo je vedno: mami sem žejna (še ne rabi hodit lulat ), pa: mami a lahko pridem k tebi v naročje gledat kako tipkaš???? (tle padem dol ). NE! Čas za spat, vsi že spijo, zunaj je noč, jutri je treba ustat itd.... Ponavadi rabi vsaj pol ure da zaspi!!!! Mam ful za delat, ma ob 21.30-22.00 se mi prav nič več ne da :S Opoldansko spanje: doma za vikend ne sploh! Reče da je zaspana, jo dam v posteljo, kjer eno uro prepeva, govori, se igra... potem pa: mami, a lahko ustanem, posim? Eh, vsaj v postelji je, da neki minimalnega postorim... V vrtcu sicer zaspi, ampak rabi pol ure. Pri babici/noni tudi zaspi ponavadi in pol kar 2,5h spi! Meni nič jasno... Drugače pa še to: moja je že od vedno čupavka in ti lasko zmeraj lezejo na oči... česat NE! Čopke delat NE. Pa skoz je prehlajena in je treba čistit nos s fiziološko... imamo doma taaaake boje, jo moram zavijat v brisačo in na silo očistit... V glavnem, doma je vse NE! Vprašam kako je v vrtcu: VSE PUSTI! Itak domov pride s perfektnimi čopki (zjutraj vedno nesem elastike in špangice), nos ji čistijo s fiziološko v špreju (ne mrdne),... v glavnem vse. Se je smejala vzgojiteljca, da zgleda kot da je nek hud teror tam, ker se jim nič ne upira . Zdej sem pa se razpisala . Fajn bodite pa se beremo!
|