Poroka - zakaj? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

baguSka -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:13:50)

čaki čaki ti si še frišna :ups::ups:

pika74 -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:14:34)

kako pa veš?
:zmeden2::zmeden2:

baguSka -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:16:38)

ja a nis??8)

mimica -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:25:13)

Nikoli si nisem mislila, da se bom poročila, še več, bila sem proti poroki. potem pa sem spoznala njega in si želela, da vsi vedo, da spadava skupaj. Ne vem, zdi se mi, da sva s poroko potrdila najino pripadnost ter vsem pokazala, da sva si usojena. Pa še zaradi otrok mislim, da je lažje, glede priimka itd. Ne vem, meni je bila moja poroka najlepši dan v življenu.

pika74 -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:26:37)

ne to vem, da veš. Sam kako veš, da je na začetk drgač, k si frišn in pol isto, k nisi več frišn?

Katjusa -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:39:13)

Zivjo!

Jaz se bom ce se bom porocila to je odvisno od tega ce bom zanosla, zato k zelim da smo druzina! Ceprav glavni razlog je pa v tem da me je dragi na tak lep nacin zarocil... Bla je moja botra na obisku pa brat s punco je bil doma pa moja dva starsa in prico vseh mi je dal prstan a bi mu katera lahko odklonila? Zelim si pa vsekakor malo poroko brez vsega tistega direndaja, tak al tak se bom porocila zato k ga ljubim in ker me osrecuje vsak trenutek!
Skratka porocila se bom zato k ga ljubim in zelim da imama druzino kot se spodobi!

lep pozdrav!
Katja

Kalina -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:43:16)

Jst sm se porocila samo zaradi porocne obleke :bravo:;)

NinKa -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 15:57:50)

Jaz sem še med dokaj frišnimi.....poročila sem se zaradi tega, ker vem, da je to to. Sem bila pred tem že enkrat zaročena....ampak bolj ali manj zaradi tega ker je lepo izgledalo, ko me je zaprosil.....ampak v srcu sem vedela, da to ni to in kako leto kasneje sva šla narazen.

Z možem sva sedaj živela najprej 3 leta skupaj, imava 19 mesečnega pikeca in ker sva oba hotela, sva se poročila. V ožjem krogu družine in najboljših prijateljev.

:sloncek::kuza::sloncek:

Sulfinija -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 16:07:23)

Ljubezen najina je svojo krono dobila saj sva jo z zakonsko zvezo potrdila 30.08.2003.

Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:

Jančika_ -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 16:23:53)

Tudi midva sva enostavno začutila, da se želiva poročiti, da želiva z nekakšnim obredom pred svetom potrditi najino zvezo. Vseeno mi je bilo za obleko, prstane, torto... Itak sva se najprej mislila poročiti kar sama + priče, v taboljših vsakdanjih oblekah, ker pač nisva imela denarja.

In ja, je drugače. Občutek je drug. To veš šele potem, ko se za to odločiš. Prej sem 7 let hodila in od tega tri leta živela na koruzi z drugim. Ni isto!

S tem se strinja tudi prijatelj, ki je poročen z mojo najboljšo prijateljico - pravi, da je razliko dojel šele, ko je globko v sebi začutil, da se hoče z njo poročiti. Od takrat koruza ni več veljala:).

GoYa -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 16:47:57)

ej, včeraj je en tip zaprosil svojo punco kar prek radia antena. pa tud ni mogla ne rečt v eter. :)-

men je bilo vprašanje, če bi se poročila, tako na mestu oz. ne vem kako naj rečem, ker sem bila čist na dnu v tistem trenutku. zjutraj sem vstala da bom naredila test po drugem ICSI. ker je bil negativen, sem šla takoj nazaj v posteljo vsa :((:((:((:((. Moj zdaj možek pa se je stisnu k meni, me objel in vprašal. Mogoče me je hotu sam mal v dobro voljo spravt in se je zaklal :)- Sam jst sem pa takoj zagrabla :)-

lucika -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 17:07:41)

jaz tudi mislim tako kot jancika. preprosto ni isto. ves, da hoces biti z nekom do konca zivljenja, in to je to...

ni samo kos papirja in ni samo obleka in bla bla. sicer je vse to lepo (ena najboljših žurk v življenju); je se vse ostalo. postanes druzina, sprejmes se za vedno.

ce je isto, zakaj se pol ne porocite? isto gor al dol, ce se ne poročis, globoko v sebi ves, da en dan lahko spokas in gres. pa se ti zdi, da se ne rabis zavezat k temu, da ne bos sel, ker je isto. se tolazis s tem.

no, kakor hocete, jaz sem ponosna zena! ce bi se stokrat odločala, bi se isto.

Petra P. -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 17:18:13)

ha. zaradi fešte. sicer pa res ne vidim, zakaj bi se. ko sem bila noseča, me je moj pointervjuval, če bi se poročila. in se mi je zdelo da ja. ampak res pa ne med nosečnostjo. to mora bit prav velika čaga, pa če ne smeš pit, pol je vse skupaj brezveze. no, ampak jaz sem Štajerka, pa to pač tako vidim...

eva1 -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 17:29:22)

Men se to zdi potrata denarja:)- mi smo vseeno lahko družina se imamo radi...tudi brez papirjev!

Anonimen -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 18:28:50)

Nikoli nisem razmišljala zakaj sva se poročila.
To sva naredila zato ker je pač tako,samo po sebi umevno.Rečite kar hočete,tradicija obveza,o temu se ne sprašujem in se nisem.
Legalizirala sva najino zvezo,v čast mi je nosit možev priimek,vsi v družini imamo enak priimek.
Pa da ne bo nesporazuma,nič nimam proti življenju na koruzi,absolutno.Samo da jaz nisem za tak način.
Če se bodo moji otroci odločili za sožitje brez poroke,nimam nič proti,če si tako želijo.
To se je zgodilo že davno,da je že zakoreninjen del najinega življenja,da si takih vprašanj ne postavljam.

Anonimen -> Poroka - zakaj? (3.8.2005 22:21:38)

Ko je čas, to začutiš. Midva sva oba začutila, da se želiva poročit, da bova tudi uradno eno :) pred državo, pred bogom, pred družino in prijatelji.
To je ena lepa potrditev zveze.

baguSka -> Poroka - zakaj? (4.8.2005 9:42:56)

No evo in ravno o tem govorim. Nama je potrditev najina ljubezen in tisti katere imava rada in majo radi naju itak vejo da se mava NESKONČNO rada!!!! In to je za naju to!!! Zato pač jaz ne vidim smisla če že čutiva da je to to, da bi se mogla še kaj dodatno dokazovati..:zmeden:

Pa srečno enim in drugim..:rozica::rozica:

Anonimen -> Poroka - zakaj? (4.8.2005 10:21:19)

Nama tudi zakrament zakona veliko pomeni. Tega pa ni brez poroke baguska.

baguSka -> Poroka - zakaj? (4.8.2005 10:24:04)

no tu pa priznam - nama pa zakramenti ne enemu ne drugemu nič ne pomenijo - obljube za večno zvestobo in ne vem kaj se pa itak ne da obljubit ne v enem in ne v drugem primeru

se ponavljam: vsak po svoje in veliko sreče in ljubezni želim tako poročenim kot koruznikom..:rozica::rozica:

Zmajevka -> Poroka - zakaj? (4.8.2005 13:09:57)

Tradicija je, da je poroka za okolje potrditev, da tadva mislita drug za druzga in še za koga micenga skrbet in to z obredom razglašata. Lepo se mi zdi, da bližnje sorodnike, predvsem so to pri nama bili starši, kar je še živih, povabiš, ker jih ponavadi skrbi... in se jim zdi, da je šele s poroko vse pošlihtano. Podobno, kot je tradicija za novo leto praznovat al pa polno drugih stvari, ki jih vsi počnemo. Saj mogoče tudi kdo novega leta ne praznuje in si reče, da je imel ravno prejšnji petek žur in ga bo imel spet čez en mesec, saj ni treba glih 31.12.
Saj se tudi 31.12. nič ne spremeni, najkrajši dan je itak en drug, samo nekaj smo dneve oštevilčili in se gremo potem afnat, da cel svet nori, kadar se nam cifre iztečejo do 365.
Posledica te tradicije (poročne) pa je, da imamo nekateri v glavah potem še druge pomene poroke, kakor kdo pač.
LP Zmajevka

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]