barve za tekstil (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

J.L. -> barve za tekstil (3.11.2010 9:38:33)

rada bi si barvala ene hlače. kolikor se spomnim, se morajo barvat z pomočjo pravlega stroja. ker jih imam namen prebarvat na črno, se bojim, da se mi pri naslednjem pranju cote zaflekajo. tiste ki ste že barvale, izkušnje prosim.

Freya88 -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 9:44:23)

Se enkrat das zalaufas pralni stroj brez cunj... js perem s kisom, tako da kaj takega izkoristim se za ciscenje bobna... v boben vlijem 0,5l kisa... in dam prat na 90°... potem pa normalno naprej...:)

J.L. -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 9:51:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Se enkrat das zalaufas pralni stroj brez cunj... js perem s kisom, tako da kaj takega izkoristim se za ciscenje bobna... v boben vlijem 0,5l kisa... in dam prat na 90°... potem pa normalno naprej...:)
za koliko časa pa ga naj narihtam? normalni čas pranja ali krajši?

Taddy78 -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 11:26:43)

Ko se oblačila pobarvajo, moraš tako ali tako dat vse še 1x skozi program normanega pranja, torej s praškom. Meni pri naslednjem pranju niso nikoli nastali kaki fleki (pa sem že prala bela oblačila).
Aja, pa če boš kupila barvo v Mullerju, kupi tisto tadražjo v veliki pakungi, ker je ona cenejša za en k...

TomTaylor -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 11:30:56)

pobarvaš po navodilih v stroju, nato pa še enkrat po istem programu opereš obarvana oblačila (ni nujno) ali pa daš prat temna oblačila. Barvam že 5 let, pa niti 1x nisem naslednje runde perila uničila.

J.L. -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 12:34:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Ko se oblačila pobarvajo, moraš tako ali tako dat vse še 1x skozi program normanega pranja, torej s praškom. Meni pri naslednjem pranju niso nikoli nastali kaki fleki (pa sem že prala bela oblačila).
Aja, pa če boš kupila barvo v Mullerju, kupi tisto tadražjo v veliki pakungi, ker je ona cenejša za en k...
v sparu sem kupila barvo, vem da majo tako tudi v dm drogeriji. kakšno pa imajo v mullerju?

J.L. -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 12:34:42)

kaj ti dve plastični posodi vržem v stroj?

TomTaylor -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 12:42:13)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

kaj ti dve plastični posodi vržem v stroj?

ne vem katero barvo imaš ampak verjetno ja, vsaj ponavadi jz kupujem tisto kjer je v eni embalaži barva v drugi pa bel "prašek", dodam še 0,5 kg soli, položim čez to mokro oblačilo ter dam na 40 oz. 60 prat-barvat.
...ne morem se spomnit znamke barve (dobi se jo tako v Šparu kot v DM-u, v Muellerju jo nimajo) - taka modra škatlica s krogom v sredini.

J.L. -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 12:44:41)

ja ta bo, ja:)

Freya88 -> RE: barve za tekstil (3.11.2010 13:06:05)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

za koliko časa pa ga naj narihtam? normalni čas pranja ali krajši?

Evo, sta ti ze odgovorili, da na isti program na katerem si barvala... jaz dam pa pac na 90°, da mi se kis pobere dol vso svinjarijo od praska in vodni kamen...! Dam pa na navadno pranje, nic krajse...

Stran: [1]