čudnočudo -> RE: Naja, Lina ali Neli (22.11.2010 18:29:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: čudnočudo IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1 IZVIRNO SPOROČILO: nina42 Naja, ker Neli in Lina sta mi preveč pocukrani imeni... Saj deklicam pašejo pocukrana imena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Naj je pa že takooo veliko,Neli je lepše. Zakaj pašejo deklicam pocukrana imena? Nikakor jih ni dobro preveč "pocukrat"! Naj bodo odločne, samozavestne, močne ženske, ki se borijo zase, ne pa sladke pupike! Meni se zdijo vsa imena približno enaka. Še najbolj mi je všeč Lina. Jaz sem tudi včasih podobno mislila, zdaj pa ne več. Ženske smo izgubile svojo ženskost. IN s pravo ženskostjo se daleč več doseže, kot z borbenostjo na moški način - v tem primeru mora ženska špilat obe vlogi, tako žensko kot moško in ji je s tem odvzet njen osnovni primarni status, ki je zanjo v bistvu dosti boljši, kot špilat enega demokratičnega "ženskega moškega". Odločnost in močnost pa nimata veze s pocukranostjo, odločna in močna ženska je lahko tudi čisto pocukrana - pa je bolj močna kot ena ki je zelo borbeno razpoložena. V bistvu bi bilo prav deklice naučit več ženskih vrlin, kot jih zdaj učimo v tem moškem svetu. Ni jim treba se kar naprej borit, morajo znat tudi dobit svoje brez borbe. Samo tega niti njihove mame ne znamo več prav dobro, ane, to je bistven problem - ne samo naš, celotne družbe. Kar se imen tiče, meni so vsa zgoraj našteta všeč. Numerološko pa je daleč najugodnejše ime (številka) od telih Lina. Pod "pocukrano" razumem vse kaj drugega kot ženske vrline... Ne rečem pa, da je katero od teh imen pocukrano, se le ne strinjam, da deklicam pašejo "pocukrana imena". "Dobiti svoje brez borbe", tega pa ne razumem najbolj, "dobiti svoje" mi zelo diši po borbi.
|
|
|
|