Freya88
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: Freya88 Nikol ne bom razumela, zakaj bi naj to bilo kaznivo dejanje Kaznivo je zato, ker vzameš nekaj kar ni tvoje, torej gre za krajo. Če nekdo svojo lastnino, pa karkoli je že to, pusti na javnem mestu in to tako, da je nedvoumno, da je ne želi več imeti za lastnino, potem človek, ki to zapuščeno lastnino vzame, ne krade in ga za to tudi nihče ne more kaznovati. Pri bankomatu pa je težko verjetno, da bi denar nekdo najprej dvignil, potem pa namerno pustil tam, češ - saj ga ne potrebujem več. Na splošno je pri denarju tako, da gre kvečjemu za pozabljeno lastnino. Tisti, ki denar najde, zagotovo ni kriv, da ga je lastnik pozabil. In če ga vzame, ga tudi ne ukrade, temveč ga najde in ga, v lastnikovem imenu, hrani pri sebi . Hudič je samo to, ker zakon določa, kaj mora najditelj narediti z najdeno stvarjo - svojo najdbo mora prijaviti na policijsko postajo. Na srečo pa je tako, da ni potrebno, da najdeno stvar pusti v hrambi na PP - sme jo zadržati pri sebi (o tem policija naredi zapisnik). Le kakšna zmeda bi nastala, če bi vsi prijavili vse, kar najdemo? Če bi se striktno držali zakona (ki stvari ne ločuje med sabo - kaj prijaviti in česa ne) in bi stali v vrstah na PP, da prijavimo vžigalnike, dežnike in elastike za lase. Jaz se strinjam s Freyo - denar bi vzela, vrnila pa bi ga, ko in če bi lastnik sam prišel ponj k meni. Če ga je znal izgubiti, naj ga zna še najti. Točno tako!!! Če bi se mi zgodilo pa kaj takšnega, kakor predlani čistilki na Petrolu štajerske avtoceste, ko je v sanitarijah našla jakno, v njenem žepu pa 60.000€... excuse me, ampak... you know. Me zanima, koliko bi jih to vrnilo??:)
|