Felicita -> RE: katere gume? (1.11.2010 11:28:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Iscem optimalno varianto, cenovno relativno ugodno gumo, pa vseeno kvalitetno , pa mi ni najbolj jasno, kaksne gume so te celoletne gume? Okej, vem, da je to zimsko/letna guma, ampak kako se pa pozimi/poleti dejansko obnasa na cesti? Do sedaj sem na vsake 3 leta menjala zimske in letne, zdaj pa mi financno predstavlja kar velik zalogaj, tako, da razmisljam o nakupu teh celoletnih gum, ki sicer niso poceni, a drage spet niso. Mnenja, izkusnje...na plano![sm=smiley1.gif] Če se veliko voziš, menjaj gume, obvezno. Ali če voziš otroke. Guma je stik s cesto in je pomembno da je ta stik najbolj kvaliteten možen. celoletne gume se v vsakem letnem času obnašajo suboptimalno (torej poleti slabše od poletnih in pozimi slabše od zimskih), zato ti jih jest ne bi svetovala. So pa (pomoje vsaj) boljše kot če se pozimi voziš z letnimi. IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Aja, kaj pa obnovljene gume? Kaksne so? To pa bognedaj, to je pa najslabše kar lahko natakneš na avto. morš vedet, da so to gume, ki so že dale čez svoj čas, potem jih pa obnovijo - nalijejo. torej se voziš s staro gumo, ki ima eno 'novo' plast. taka guma preprosto ne more bit enako dobra kot navadna/original, poleg tega pa si s tako gumo precej povečaš nevarnost, da ti jo sredi cest razče*uka. torej, imho, za pozimi si gume po kvaliteti sledijo takole: zimske, celoletne, letne, nalite
|
|
|
|