|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: november/december 2010 - IVF/ICSI
24.11.2010 14:06:10   
pikovit
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

pikovitka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Špelka moja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Kako si lubica?

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 401
24.11.2010 14:47:09   
lunika1
joj kako sem sem bala resnice....zdaj sem naredila test ...samo ena črtica...sicer imam test v ponedeljek...ampak danes je 11.dan po ET in bi po moje že moralo kaj pokazati...kako trpim ob takšnih občutkih...sicer še nimam menstruacije...ali mislite, da sem kljub vsemu prehitra s testom....vem, da se tolažim ...pa kljub temu...res mi je hudo...!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 402
24.11.2010 14:53:44   
Ksenya
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lunika1, dokler se ne ulije je še vedno upanje, pozitivno naprej user posted image do ponedeljka je še daleč in če si imela ET na tretji dan si po moje prehitro delala test

(odgovor članu lunika1)
Neposredna povezava do sporočila: 403
24.11.2010 14:56:15   
lunika1
hvala ksenya za te besede...samo 5.dan sem imela ET.....tako, da ...upam še vedno lahko ne ?

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 404
24.11.2010 15:13:21   
Ksenya
Po moje ja, ker gre mogoče za kasnejšo vgnezditev, kar pomeni, da se je hormon začel sproščati kasneje in ga verjetno tvoj testek ni zaznal. kr pogumno naprej :O)

(odgovor članu lunika1)
Neposredna povezava do sporočila: 405
24.11.2010 15:17:30   
vrtnica.m
Pozdravljene punce!
A je katera šla na krvni test na 9 dan ET? Jaz premišljujem da bi šla jutri v Adrialab samoplačniško. A je možno, da bi takrat že lahko kaj zvedela?

l.p.
m.

Za mano je že 5 postopek neuspešen :-( Kdaj v 6. postopek, pa še žal ne vem! Nimam trenutno ne volje in ne energije za to :-(

(odgovor članu Ksenya)
Neposredna povezava do sporočila: 406
24.11.2010 15:30:19   
Roži_
Vrtnica.m, jaz sem delala krvni test samoplačniško 7 dan po ET in je pokazalo 109, vse nad 40 pa je nosečnost, držim pesti za jutri!!!
Lunika1, počakaj še kakšen dan, kot pravi Ksenya, lahko da je šlo za kasnejšo ugnezditev!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sinček nama je polepšal življenje(2011) in drugi/a se nama bo kmali pridružil/a(2015)

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 407
24.11.2010 20:07:25   
coala
lunika1držimo pestiuser posted image

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu Roži_)
Neposredna povezava do sporočila: 408
24.11.2010 20:17:02   
pikovit
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m

Pozdravljene punce!
A je katera šla na krvni test na 9 dan ET? Jaz premišljujem da bi šla jutri v Adrialab samoplačniško. A je možno, da bi takrat že lahko kaj zvedela?

l.p.
m.

Ja jaz in mi je na 7 dan pokazalo 76

Neposredna povezava do sporočila: 409
24.11.2010 21:22:48   
spelka12
pikovitkaaaaaaaaa jest??? super sem. Papcam hormončke, špikam se z injekcijami in čakam dan, ko grem po pingote. Pa ti?
mišmiš a bi kak hausi lahko  zame padu user posted image user posted image user posted image user posted image . Še sedaj mislim, da je O. prišel na svet zaradi tvoje super stimulacijeuser posted image . Včasih ste nas tolk razvajale z "stimulacijo",. kje so tisti lepi časiuser posted image .

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 410
24.11.2010 21:26:02   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

mišmiš a bi kak hausi lahko  zame padu user posted image user posted image user posted image user posted image . Še sedaj mislim, da je O. prišel na svet zaradi tvoje super stimulacijeuser posted image . Včasih ste nas tolk razvajale z "stimulacijo",. kje so tisti lepi časiuser posted image .

absolutno, zate vse... user posted image

user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 411
25.11.2010 9:44:27   
vrtnica.m
Ojla,

No, danes zjutraj (9 dan ET) sem dobila rahlo rjav izcedek :-( (zgodovina se ponavlja). Ne vem kaj naj si mislim in kaj storiti. A je še upanje? Mogoče še je - kaj pa vem. Bom pozneje šla v lekarno in naredila CB test.

l.p.
m.

Za mano je že 5 postopek neuspešen :-( Kdaj v 6. postopek, pa še žal ne vem! Nimam trenutno ne volje in ne energije za to :-(

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 412
25.11.2010 10:04:21   
mismis
vrtnica, če je to res to, mi je zelo hudo zate user posted image user posted image user posted image

skuštranka, kako je danes? te še niso klicali? me user posted image  sem še jaz vsa živčna

Važno je, da si zraven!"

Neposredna povezava do sporočila: 413
25.11.2010 10:13:31   
aja12
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m

Ojla,

No, danes zjutraj (9 dan ET) sem dobila rahlo rjav izcedek :-( (zgodovina se ponavlja). Ne vem kaj naj si mislim in kaj storiti. A je še upanje? Mogoče še je - kaj pa vem. Bom pozneje šla v lekarno in naredila CB test.

l.p.
m.

vrtnica.m.

glavo pokonci in upanje ostaja. nikoli ne obupat. tudi če bo treba vse še enkrat.

p.s. mogoče bom ta vikend jaz potrebovala tako spodbudo....sam še čakam da se user posted image ...tak je moj filing...

navijam za vse,

aja12

Neposredna povezava do sporočila: 414
25.11.2010 10:22:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mismis
skuštranka, kako je danes? te še niso klicali? me user posted image  sem še jaz vsa živčna

mismis, user posted image .. ja, pravkar so me klicali, tako, da grem na ET. Od 6 celic so se oplodile 3, ena je res lepa, dve pa malo zaostajajo. Sej ne vem al naj bom slabe volje al ne.. user posted image

(odgovor članu mismis)
  Neposredna povezava do sporočila: 415
25.11.2010 10:24:14   
loremi
vrtnica.m sej je tko ja, poznamo izkušnje iz preteklih postopkov, ampak bom vseeno rekla ... upanje je, dokler se ne ulije! user posted image
skuštrana suzi naj bo ista ena zmagovalna! user posted image user posted image user posted image user posted image

Hanybany kako je blo na punkciji? user posted image

Tinas kaj je pokazal UZ?

aja12 še malo, pa pride tvoj datum za lulanje na palčko user posted image user posted image

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.

(odgovor članu aja12)
Neposredna povezava do sporočila: 416
25.11.2010 10:27:55   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

IZVIRNO SPOROČILO: mismis

mismis, user posted image .. ja, pravkar so me klicali, tako, da grem na ET. Od 6 celic so se oplodile 3, ena je res lepa, dve pa malo zaostajajo. Sej ne vem al naj bom slabe volje al ne.. user posted image

nič biti slabe volje, z mano je bila na punkciji ena punca, ki je imela le 5. celic in zato ET na 3. dan, ampak veš kaj... na krvnem testu sva se srečali, obema je uspelo user posted image . Ti lepo pojdi po svojo deco, optimistično jih sprejmi, božaj bušija in jim prigovarjaj, pa bo uspelo user posted image user posted image user posted image

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 417
25.11.2010 12:46:55   
gospodarica
mojo poročilo....cb je pokazaluser posted image ....zdaj pa 14 dni čakanja da vidimo srčeka user posted image

upam na najboljše

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 418
25.11.2010 12:49:08   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: gospodarica

mojo poročilo....cb je pokazaluser posted image ....zdaj pa 14 dni čakanja da vidimo srčeka user posted image

upam na najboljše

Bravo čestitke, želim ti lepo in mirno nosečnost brez slabosti  user posted image  user posted image  user posted image

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu gospodarica)
Neposredna povezava do sporočila: 419
25.11.2010 13:48:41   
tinas
ojla,

user posted image nove nosečke
vrtnica, ne obupaj!!!! user posted image

no, jaz sem imela včeraj uz, sem pa šele včeraj dobila user posted image , tako da sem puščala po ordinaciji user posted image user posted image user posted image user posted image . se sploh nisem mogla malo uštimat, ker se je dr. drl NAPREJ, že takoj, ko sem vstopila v garderobo user posted image
torej, ker sem šele včeraj dobila user posted image so mi suprefact podaljšali za 4 dni, v ponedeljek 29.11. spet UZ. upam, da dobim zdravilčka naprej. sem hotela nekaj vprašat: ali je možno, da se že vidijo folikli? kaj je govoril ene številke? al je to debelina endometrija? je gledal na eno in drugo stran in govoril 5,6,7...5,6,7...??? user posted image user posted image user posted image user posted image

torej, še ena dobra fora: v čakalnici srečam svojo najboljšo prijateljico iz otroštva user posted image , sva se začele špikat na isti dan, nisva vedela ena za drugo user posted image . no, danes sva zmenjene za kavico user posted image
pa če bi se menile ne bi bilo možno kaj takega!!!

no, lepo bodite naprej. nove novice v ponedeljek user posted image

upam, da do takrat dobimo še kakšno novo nosečko user posted image user posted image user posted image

pa-pa
t

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 420
25.11.2010 15:50:59   
misojka
vrtnica.m in lunika1 user posted image user posted image user posted image držim pesti, da se vama kljub vsemu vseeno izzide z enim velikim + in zaobljenim trebuščkom.
Gospodarica tebi in tvoji pikici pa en velik user posted image user posted image user posted image aplavz.

(odgovor članu tinas)
Neposredna povezava do sporočila: 421
25.11.2010 17:08:29   
HANYBANY
Ojla!
Hvala punce za pomoč okol apaurina... pa čestitke lučkimučki in pf za pozitiven test.
Punkcija je za mano, delal jo je dr. D, super duper, ni bila ne vem kok boleča, problem je bil včer popoldan, k se tud premaknt nisem mogla, cel trebuh me je bolel od jajčnikov pa  gor do reber, pa hrbet tud, bruhala sem, ampak je danes že minilo, mal sem se ustrašla da ni prišlo do kakih krvavitev v trebušno votlino ampak kakor pravim, danes je že bolje, me sicer še boli ko vdihnem al pa ko hodim, sam okej, bom preživelauser posted image Pridelek: 12 celic, ET v ponedeljek. Upam na čimveč lepih zarodkovuser posted image

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 422
25.11.2010 17:22:54   
lunika1
lunika je danes dobila menzes...kako sem žalostna...ti filingi me pa zares ubijajo...zdaj sem se končno pomirila...se zjokala....in jutri pokličem v LJ za naslednjega....upam, da bo kmalu....pupike...vsem vam želim veliko+++++++.
ne vem al delam res kaj narobe...al lahko še kako vplivamo na to, da se prime...al nimamo nobene moči...vsega tudi zdravnikom več ne verjamem....5 x inseminacija...nikol nič..potem 5 postopek ivf..od tega dve zanositvi in dva SS...saj ne morem verjet, kaj se mi je že vse dogajalo....pupike...želim vam veliko +++++++++++++

(odgovor članu HANYBANY)
Neposredna povezava do sporočila: 423
25.11.2010 17:34:32   
loremi
lunika user posted image  user posted image  lahko rečem, da vem, kako se počutiš, pošiljam ti topel objem. Odpičij se, pojdita kam na kavico, sprehod, mogoče krajši dopust in si naberi n ovih moči za nov boj in res še bolj napnenjam pesti in želje, da takrat pa res uspe in to do srečnega konca! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

gospodarica iskrene čestitike in srečno do konca!

Hanybany krasno število celic!! Ne bit zdaj žalostna, ni vrag da kakšna pikica te pa sigurno pričaka! Verjetno si imela malo hiperstimulacije in se je hitro spet spravilo v red, super. user posted image  user posted image user posted image user posted image

tinas ja zoprno je glih takrat it na UZ, ko je Muser posted image  najmočnejša user posted image , ampak ni kaj, je treba ... pa srečno naprej! user posted image
sem pa jaz lani med postopkom srečala prijateljico, s katero sva izgubili stike, no pa sva se v času postopka spet srečali, zanimivo, kje se poti spet križajo, a ne

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

(odgovor članu lunika1)
Neposredna povezava do sporočila: 424
25.11.2010 17:39:17   
loremi
 user posted image      

AKTUALNO

Petek, 26.11.
šopka - UZ

Ponedeljek, 29.11.
Hanybany - ET
tinas - UZ

Torek, 30.11.
spelka12 - UZ

Sreda, 01.12.
loremi - posvet

Torek, 07.12.
olana - posvet

Torek, 14.12.
jagodaxx - posvet

Četrtek, 13.01.
olana - posvet

OBJEMČKI 

user posted image user posted image      ursi84, latka, Maja_V., jael, olana, lunika1    user posted image user posted image  

user posted image

user posted image   T R E P E T A L K E  (beri TESTI) user posted image

gospodarica greje user posted image user posted image test 25.11.
Ksenya greje user posted image test 26.11.
vrtnica.m greje user posted image  test 01.12.
aja12 greje user posted image test 02.12.
misojka greje user posted image  user posted image test 04.12.
Anonimen (Vita) greje user posted image  user posted image test 06.12.

user posted image   KANDIDATKE  V  POSTOPKU    user posted image     

• mausikaa ( 3. IVF, PO)
  • Aljonka (4. ICSI)
  • športnica (2. IVF, MB)
  • drejčy (2. IVF, MB)
  • aja12 (3. IVF, kratek postopek)
  • skuštrana suzi (4. IVF, MB, dr. Gavrič-Lovrenc)
  • lučka 25 (3. IVF, dr. Reš)
  • latka (1. ICSI, MB)
  • ana banana ( 1. IVF, GKLJ)
  • lučkamučka ( 1. ICSI)
  • waiting ( 1. IVF)
  • mateja_goljev ( 5. IVF/ICSI, MB)
  • Roži_ ( 4. ICSI, MB)
  • mapesi ( 1. IVF, GKLJ)
  • mucamica ( 1. IVF, MB)
  • ursi84 ( 1. IVF, GKLJ, zamrznjenček)
  • olana ( 1.IVF, dr.Reš)
  • anonimen (Vita) (čaka user posted image  in IVF, GKLJ)
  • spomladančica (IVF, GKLJ)
  • Ksenya ( 1.IVF, MB)
  • miklarom (zamrznjenčki, MB)
  • spelka12 (zamrznjenčki, dr. Reš)
  • aja12 ( 3.IVF, GKLJ, dr.Drobnič)
  • misojka ( 3.IVF, dr.Reš)
  • tinas ( 1.IVF-PGD, GKLJ)
  • trolika ( 1.IVF, GKLJ)
  • gospodarica ( 6.ICSI, GKLJ,)
  • vrtnica.m ( 3.IMSI/ICSI, GKLJ, dr.Bokal)
  • šopka ( 3.IVF, GKLJ, dr.Ribič)
user posted image   KANDIDATKE  ZA  POSTOPEK   user posted image           

• DaisyE (6. ICSI, PO, dr. Reš)
  • pika.po (1.IVF, GK LJ, dr. Drobnič) 
  • MBT1979 (3. IVF/ICSI, GK LJ, dr. D)
  • T1979 (4. IVF, PO,dr. Reš)
  • Tassi1 (6. IVF, MB, prof. Vlaisa)
  • mateja_goljev (2. IVF/ICSI, dr. Tomaževič)
  • S* (1. ICSI, PO, dr. Reš)
  • Kiwi (3. IVF/ICSI, MB, dr. Vlaisavljevič)  
  • Aljonka (GK LJ, dr. Požlep)
  • palcica_ (2. IVF, GK LJ, dr. Drobnič)
  • Naska (GK LJ, dr. Tomaževič)
  • Aqua77 (4. IVF, PO, dr. Reš)
  • metuljci (1. ICSI, MB, dr. Reljič, november)
  • mismis (5. IVF, MB)
  • n74 (IVF, PO, dr. Reš)
  • matejka78 (1. IVF, MB, dr. Reljič)
  • Diana79 (1. IVF, dr. Drobnič)
  • Loremi (3. IVF, GKLJ)
  • Športnica ( IVF, MB ) 
  • Barbara31 (2. IVF, GKLJ)
  • nhaya (3. IVF, dr. Reš)
  • Selena78 (5. IVF, dr. Reš)
  • Urshy78 (2. IVF, GKLJ)
  • mojškra (IVF, GKLJ, dr. Tomaževič)
  • mausikaa (2. IVF, dr. Reš)
  • Buska (4. ICSI, PO, dr. Reš)
  • D0aisy (2. IVF, dr. Reš)
  • Krashi (2 IVF, GKLJ)
  • honey (2. IVF, GKLJ, dr. Ban)
  • jona klara (2. IVF, GKLJ, dr. Tomaževič)
  • Teja K (dr. Reš)
  • Mina83 (1. IVF, GKLJ)
  • Registrirana (2. ICSI, MB)
  • Klavirka (4. ICSI, GKLJ)
  • womanpolice (5. ICSI, MB, dr. Reljič)
  • IVYY (4. ICSI, PO, dr. Reš)
  • Cukica (GKLJ)
  • zarjaa (2. IVF, GKLJ, dr. Pintar)
  • FoxyLady (4. IVF)
  • JEŠA (IVF, GKLJ, dr. Drobnič)
  • HANYBANY (IVF, GKLJ)
  • Rielka (2. IVF, GKLJ)
  • golobica82 (2. IVF, PO, dr. Merlo)
  • upanje81 (mild protokol)
  • čebelica_Maja (1. IVF, GKLJ, dr. Drobnič)
  • elle7 (1. IVF, MB) 
  • nana7 (2. IVF, GKLJ, dr. Zorn)
  • februar202 (5. IVF, GKLJ)
  • titty (3. IVF, GKLJ)
  • nanika 1 (3. IVF, GKLJ)
  • Elysabeth (4. IVF, dr.Reš)
  • martin6 (zamrznjenček, GKLJ)
  • vilincek (1. IVF, GKLJ, dr.Drobnič)
  • Sensi
  • spominčica (4. ICSI, dr.Drobnič, GKLJ)
  • februar 202 (5. IVF, GKLJ, čaka operacijo mioma)
  • julija30 (2. IVF, MB)
  • Maja_V. (2. IVF, GKLJ)
  • nana7 (2. IVF, GKLJ, dr. Zorn)
  • sandra74 (1. IVF, MB)
  • shyshy (1. IVF, MB)
  • energija80 (2. IVF, GKLJ)
  • pokamoka (2. IVF, PO)
  • majalina (2. IVF, GKLJ)
  • SBDJ (7. ICSI - zamrznjenčki, MB)
  • jael (2. IVF, dr.Reš)
  • sandra74 (1. IVF)
  • anci banci (3. ICSI, dr.Reš)
  • ursi28 (1. IVF)
  • beba75 (3. IVF, MB)

user posted image user posted image user posted image

sayuri, pf, Gloria, Amelia, Goldfish, Mijavček, Konina, Hope2, Abra, Pinky36, Gigi1, Nokes, Sonček33, Zvezdica, Hedviga, Dakec, Ledenka, Jazzz27, Sonček85, Goldy, Reby, Kicsi, Mlinčkovi, LaraLight, Shuka, mojsonček, anci banci, Lučka25, Bumo, obayifo, Špelka12, Krucefiks, Serendipity, Oktavija, marjetka cvetka, Stijan, Blanč, Shadow, Kalina, Libi, Grethy, Dajamaja, Bozza, Gigi, DaisyE, Želvica99, Zarja, Mlinček, folikel09, miška73, cari, jona3, julia1, Metulj, Andreja07, Miklarom, Kimsy, a.jard, Punsha, Lana08, Gapiii27, Loremi, Protina, Lana70, n74, cukica, Tinkamiška, Bozza, Kajsica, BarbiG, Tanja_Jes,  Rojena77, Pikovit, Bit, hektorina, coala

Statiska uspešnost  (borke ki sodelujejo na RR):

Mesec    Št. bork v pos. do testa      Št. Nosečk             Uspešnost

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si

Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01/ 23 23 048
Naročanje v MB: 02/ 321 24 62 (za posvet)

user posted image   NOVE NOSEČKE NOVEMBER   user posted image
SBDJ  user posted image  (MB)
anci banci  user posted image  (PO)
nhaya  user posted image  (PO)
lučkamučka  user posted image  (LJ)
gospodarica  user posted image  (LJ)

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

ime za fantka
N5ra

Katero ime za fantka je najlepše?

Lian (16%)

Zak (7%)

Val (30%)

Zan (22%)

Tian (24%)

Število vseh glasov: 491

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!