kašelj pri dveletniku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sabi -> kašelj pri dveletniku (1.11.2010 6:27:34)

pozdravljene!
zanimajo me vaše izkušnje glede kašlja.Naša malčica bo stara dve leti in včeraj je že začela malce pokašljevati, popoldne ko je šla spat, je mogoče spala eno uro, potem se je zaradi kašlja zbudila, danes ponoči pa je kašljala šest ur skupaj neprestano, za dve minuti se je ustavila.Poklicali smo urgentnega zdravnika in je rekel naj vdihava toplo vodo 10 minut, smo probali, ampak kako bo otrok 10 minut mirno vdihaval paro, nato sem poklicala nazaj in povprašala če lahko dobi ventulin, glede ne to da ne piska, je privolila in zdaj je nehhala pokašljevat, tu pa tam zakašlja, če pa se uleže, pa spet in me zanima ali je katera že imela podobno, mi smo to že doživeli, vendar ne na tak način.
lp. Sabina




ledenaa -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 8:20:03)

Oprosti,ampak sploh veš za kaj je vetntolin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kako lahko otroku kar tako daješ neko zdravilo,ki ga sploh ne potrebuje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  In zelo nestrokovno  tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]od zdravnika

je logično ,da bo imel otrok napade kašlja ko gre spat saj leži .Otroku lahko daješ tople obloge,naj veliko toplega čaja pije,če je poln nos operil P. Zrak naj bo vlažen ( mokre brisače na radiator ,posodo z vodo na radiatorjih) ,položajna drenaža . Dvignjeno vzglavje itd




tassika -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 8:36:17)

+ prospan sirup, nam je pomagal, pa sirup črne redkve in medu. paro narediš v kopalnici, če ti uspe. Načinov je tisoč, kateri pa uspe pa ne vem. Pri nas je boljše. JE pa rekla zdravnica, da ponoči otroci bolj kašljajo, ker se jim zaradi ležanja sluz nabira. Aja nam pomaga še hladen svež zrak v sobi.




Hope2 -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 9:02:43)

V kopalnici  narediš paro z vročo vodo, pa se tam igrata. Druga varianta je da narediš paro v sobi z vlažilcem ali p akar s čajnikom. Jaz nalijem vodo v čajnik, ga pustim odprtga, da n eugaša in je ful pare v sobi. To naredim pred spanjem in tudi čez dan. Vzglavje pa mu dvignem, pod jogi mu dam en poušter ali zvito deko. Vse se da, samo znajti s emoraš. Itak da noben 2 letnik ne bo držal glavo pod brisačo nad loncem. Tretja varianta je tudi, ko gre spat lahko daš velik lonec vrelih slanih kamilic pod posteljo.

Kamilice prepražiš na olju, zaviješ v gazo in daš otroku ponoči na prsa. Pustiš celo noč, vmes lahko še pogreješ v mikrovalovki. Pazi da ne bo prevroče.
Narežeš čebulo, daš v gazo in daš nad posteljo. Smrdi ko kuga, ampak deluje:-)
Črna redkev z medom, super deluje. To smo mi zdaj sprobali, pa dvignejno vzglavje obvezno. Nič hudega če kašlja ponoči ali če ima kak napad, saj s tem skušajo izločit sluz.
TRpotčev sirup

Ventulina, ni šans, vse se da naravno. razen če zdravnik otroka pregleda in zaključi da ga zares potrebuje.







sabi -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 9:38:07)

takoj ko sem poklicala P, je rekla naj otroka pripeljem na masko, pa sem ji odgovorila, da ne piska, ali pa da težko diha, samo da pač kašlja in je rekla štiri vdihe ventulina, da pri navadnem prehladu, pomaga tudi ventulin za zgornja dihala.Imamo pa v njeni sobici vlažilec zraka, tako da je vlaga od 40-60,poleg tega imamo tudi vodo na radiatorju, ker smo v bloku in imamo res suh zrak, vzglavnik ji dajem podložen, ampak takoj si ga zrine dol, potem imamo termofor ki se ga kupi v lekarni in se ga pogreje v mikrovalovni, ki oddaja vonj po sivki, potem ji dajem pred spanjem slezov sirup, za panatus so nam rekli, da to pomaga po parih dneh in nima takojšnjega učinnka, v kopalnici naredim paro, jo dam v toplo vodo da se igra, vse mogoče probavamo, tudi operil p, če ima zamašen nosek, kaj še narest?hvala vam vsem za odgovore in pomoč, kar se pa tiče ventulina ga pa res ne bom več dajala.
lp.




tassika -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 10:02:10)

To je to, mogoče še materina dušica na prsih. Vse ostalo pa si sprobala. Ostane samo še čakanje in še enkrat čakanje, da mine.

Aja pa veliko fiziološke v nos, ker sluz z nosa gre lahko na ušesa ali pa na pljuča in ta sluz jo draži. Rajši fiziološko, kot preveč operila.




sabi -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 10:06:32)

a tudi če ji ne teče nič čez dan iz nosa ji dam fiziološko?čez dan samo malo pokašljuje?
lp.




Hope2 -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 10:21:42)

IZVIRNO SPOROČILO: sabi

a tudi če ji ne teče nič čez dan iz nosa ji dam fiziološko?čez dan samo malo pokašljuje?
lp.


Ja, lahko.
Naš tudi ne mar avzglavnika, zato pa daj pod jogi, pa potem ne more odrivat. Daj ji tudi nekaj toplega n aprsa, da bo "topilo" sluz- pražene kamilice, termofor, segrete peške češenj, toplo cunjo...
Probaj črno redkev z medom, res pomaga.




sabi -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 10:42:54)

zdele ta moment nimam kje dobiti črne redkvice.Spi pa že mirno od pol devetih naprej, vmes mogoče je 5x zakašljala, ali je to dober znak, ne bo potrebno v bolnico, čist sem prestrašena.Ali je za takega otroka dober sprehod na svežem zraku,če nima vročine?




ledenaa -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 11:44:31)

Oprosti,ampak zaradi takšnega kašlja ni še nobeden otrok rabil bolnico.  Vzglavje dvigneš tako da daš deko izpod jogija.
ne delaj paniko,je čist vse normalno in ni za nobeden ventolin ali bolnico

Seveda da gre otrok lahko ven




tassika -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 12:16:02)

Otrok gre lahko primerno oblečen na sveži zrak tudi z vročino, da malo zamenja okolje in da se stanovanje vmes prezrači. Sevede, če se otrok normalno obnaša, da ni apatičen,... ravno tako se ga lahko tušira, tudi nam paše malo spremembe, kratek sprehod in umiti smo takoj boljši. Ne vem, zadnje čase me veliko mamic vpraša, če lahko otroka umijejo. SEvede lahko, saj pri visoki vročini tudi priporočajo mlačno kopel za zbijanje. Najlažje se je postavit v kožo otroka in pomislit, kaj bi nam pasalo.
ps. sprehod mislim max 10-15 min ravno toliko, da se nadihajo svežega zraka. Pri bronhitisih, laringitisih,.. itak priporočajo, da otroka ob napadu kašlja postavimo na hladen nočni zrak, ful pomaga.




tassika -> RE: kašelj pri dveletniku (1.11.2010 12:18:03)

Črno redkev sem pa jaz dobila doma pri dedku z njive, mislim, da je čas redkev, če ne drugje jo imajo sigurno na tržnici, če pa ne, pa pomoje tudi ne bo nič narobe, če se zapelješ na eno kmetijo in vprašaš, mogoče te bodo čudno gledali, pa se ne skiraj [sm=smiley36.gif]




anika87 -> RE: kašelj pri dveletniku (2.11.2010 21:41:52)

IZVIRNO SPOROČILO: sabi

a tudi če ji ne teče nič čez dan iz nosa ji dam fiziološko?čez dan samo malo pokašljuje?
lp.

Seveda, fiziološko lahko filaš vedno, to je kot morska voda - osnovna toaleta nosu.
Ene, ki je porabijo ogromno, jo celo same doma kuhajo, jaz imam še zalogo, ko bo pa zmanjkalo bom pa tudi skuhala.
Pa BTW za izkašljevanje uporabi Prospan in NE Panatus, Panatus je za suh kašelj oz, da preprečiš kašelj. Prospan pa je da lažje izkašlja sluz.




Stran: [1]