Taddy78 -> RE: do kdaj mamice dude? (28.11.2010 16:16:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: biga Moja hči bo stara 8 mesecev, čez dan se približno trikrat doji, potem ji dodam mleko, pa še vmes za uspavanje, če nismo v vozičku ali avtu, ker z nošenjem ne zaspi. Ponoči pa dojenje non stop. Ko zvečer zaspi na dojki ali flaški okoli osmih, jo položim v posteljico, kjer je nekdaj spala do enih, dveh, potem spet dojenje in spanje, zadnje tedne pa se zbudi že po uri ali dveh. Ne pomaga božanje, nošenje, nič, razen, da jo spet priklopim. Tako je vsako uro ali dve ponoči, ne da se mi je skoz prestavljat ven iz njene posteljice k sebi in nazaj. Če je ne dam na dojko, se razčuje in vrešči, drugače ne zaspi. Zanimajo me podobne izkušnje tistih, katerih otroci so zelo navezani na mamice, ki ne marajo dude, ampak skoz bližino in toploto mamice. Koliko časa so se ponoči dojili, kako ste jih odstavile, kako potem uspavale? Upam, da se bo moja punčka sama, ker nočem nekaj na silo, samo problem je, ker jaz ponoči nič ne spim. Da bi jo pustila jokat, pa ni moja metoda. Je kateri uspelo na lažji način? Dokler boš tako razmišljala in mislila, da je v tem fora... Moj otrok je zrastel na flaški, pa sem 100%, da je bil isto kot tvoja pupika zelo navezan name. Pri dojenju 8.mesečnega dojenčka več ne gre za hranjenje, ampak cartanje. Tudi naš se je ponoči zbudil , ko mu je padla duda iz ust, ampak to še ne pomeni, da je jokal zaradi iskanja moje bližine, ampak zaradi dude. Isto je v tvojem primeru, čeprav si tega nočeš priznat. Marsikatere mamice, pa četudi so na smrt izčrpane, enostavno nočejo prenehati z dojenjem zaradi samih sebe (ker se bojijo odtujenost, ki bi lahko nastala, ker se nočejo ločiti dojenčkastih opravil), potem se pač iščejo razni izgovori, ali pa klici na pomoč, spremenijo pa na koncu nič. Na koncu boš tak, pa sedaj ali pa čez eno leto videla, da se ti naši sončki znajo zelo krasno cartat, ne glede na potrebe, ta navezanost pa se v določenih intervalih vedno vrača. Naš je imel na pol leta MAMA izpade, sedaj pa ga je že minilo...gre naslednje leto v šolo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|