|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Se kakšna spozna na kmetijstvo?
3.8.2005 10:57:10   
darjatimci
Včeraj zvečer smo popi.,sosed ne čisto bližnji je spet polil gnojnico,mi pa komaj čakali te ohladitve in,da bomo končno prezračili še zjutraj nisem mogla odpret oken spali smo ful slabo na škrge dihali,pa me zanima če katera ve ali ima s tem prakso ali to lahko kmetje delajo najraje bi ga prijavila ker to redno počne,ne mislite, da imam kaj proti kmetom, ampak to je višek.Moj pravi,da najbrž nima dobro urejeno in mu ob nalivu in dežju dela probleme pa da zato izprazni,ampak mene to briga, ker ga bom naslednjič prijavila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
3.8.2005 10:58:48   
rija
ja zakaj pa nebi smeli gnojiti svojih njiv? mi smo pač pazili, kje smo parcelo kupili....da ni nekih štal blizu in podobnega smrdečega balasta...:)-

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2005 11:03:49   
darjatimci
Ja jaz bi tud tako parcelo in tud delamo na tem,ta je namreč od njegovih,sem rekla,da nimam nič proti ampak v taki situaciji,ko je po vročini končno ohladitev:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2005 11:05:14   
Anonimen
Ne vem, vem, da se v bližini blokovskih naselij ne sme polivati gnojnice.

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2005 11:06:50   
Anonimen
Glede gnojenja,če smejo al ne ne vem,mislim da lahko po mili volji gnojijo.
Jest mam tud probleme,sosed namreč pogosto šprica trte,on ves zamaskiran,mi pa udihavamo strupe,pred leti sem pristala zaradi tega v bolnišnici,tri dni sem se dušila,dobivala injekcijo za injekcijo,da sem lahko živela:(Pa mu nič ne moremo,on veselo šprica naprej.Še sreča da se napadi dušenja ne ponavljajo več,pravijo,da se je organizem že privadil strupov:zmeden2::grrr:

Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2005 11:07:31   
Annny
Pri nas je včasih podobno, ampak na srečo res samo včasih:( Kmetje to delajo v deževnem vremenu baje zato, da se gnojnica hiteje vpije v zemljo:zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2005 11:10:10   
karinka
Kolikor je meni znano lahko kmetje polivajo gnojnico ravno pred dežjem. Tako da v tem primeru je ravnal prav.

Je pa res, da je grdo od njega da to polije ravno pod vašim oknom. Pa naj pelje kam drugam, na kakšne oddaljene travnike.

Tudi jaz živim na vasi, vendar k sreči s tem nimamo problemov.

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2005 11:10:47   
Anonimen
Ja, izgleda, da se res lahko. Sem malo brskala po netu in našla nekaj o pritožbah krajanov glede tovrstnega smradu. Takole piše (med drugim):

V času prepovedi uporabe gnojevke, ki po določbi 8. člena Uredbe za kmetijska zemljišča brez zelene odeje velja od 15. novembra do 15. februarja, se gnojnica ni uporabljala, zato kmetijska inšpekcija ni imela podlage za ukrepanje proti tistim, ki so na kmetijskih površinah uporabili gnojnico. Zaradi navedenega je bil ustavljen tudi inšpekcijski postopek.

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2005 11:11:25   
darjatimci
Ja razumem,da to delajo zato,ampak mi moramo tud žvet ne,če se eni pritožujejo nad kikirikanjem petelina,pol se lahko tud zato,se bom mal z ministrstvom in inšpekcijo pozabavala,da jim ne bo dolgčas.

Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2005 11:12:16   
Anonimen
Mislim, da je res tako, kot pravi karinka, prd dežjem lahko. Samo kaj ko nekateri ne upoštevajjo ali pa se vremenkoti zmotijo in potem ni dežja...smrdi pa vseeno. Ampak saj po ene 10 tih minutah se itak navadiš na smrad, vsaj jaz, tako da mi ni panike :)-

Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2005 11:14:46   
darjatimci
Sem kar vedla al bina,da me boš ti potolažla,ampak po desetih minutah se jaz še kaj druzga ne navadim:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2005 11:18:08   
Anonimen
Darjatimci, ne vem, če boš kaj dosegla. Prebrskaj malo po netu, boš videla, da bi bila prva, ki bi ji uspelo.

Neposredna povezava do sporočila: 12
3.8.2005 11:21:19   
MarijaPo
Hmm... Problem sploh ni zanemarljiv in nove hise gotovo ne boste kupovali samozaradi tega.

Ali si se poskusila pogovorit s sosedom? Povej, da imate majhnega otroka in da je to kr tezava.
Sicer pa poklici na obcino in se pozanimaj kako je s tem.
Kolikorjaz vem, sicer ni nobenih omejitev glede gnojenja. :(

Veliko srece!

Neposredna povezava do sporočila: 13
3.8.2005 11:22:31   
darjatimci
Hvala za tolažbo in moralno podporo:((:((:((,kupim vikend al pa parcelo!!:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 14
3.8.2005 11:23:12   
Anonimen
Ja, edino kar se onesnaževanja podtalnice tiče, edino to bi lahko bil problem, če je kje v bližini zajetje ali kaj takega. Kar se samega smradu tiče, pa, kolikor sem jaz uspela prebrati, se pa nič ne da narediti.

Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2005 11:27:18   
darjatimci
No vidiš tička,kje je zajetje vode ne vem čist dobro nimamo pa javnega vodovoda ampak vaški.

Neposredna povezava do sporočila: 16
3.8.2005 12:25:45   
m jana
Mi imamo hiso sred Dravskega polja! Gnojenja smo se ze navadili! Skropljenje pa je druga pesem! Enkrat sem sla visoko noseca na sprehod cez polje pa se pripelje zupnik s traktorjem in zacne poleg mene skropit njivo! Komaj sem prilezla domov! Hvala bogu sem bila brez sina ker njega pa res ne vem kako bi ga spravla domov!
Ne se jezit! Tudi to mora bit!:grrr:

Neposredna povezava do sporočila: 17
3.8.2005 13:08:46   
Skabi
A zelenjava s take njive ti tudi smrdi?
Daj pokaži malo več strpnosti in razumevanja. Če ne bi bilo kmetov, ne bi bilo hrane!

Neposredna povezava do sporočila: 18
3.8.2005 13:18:55   
snorlax
Kolikor vem se striktno ne sme gnojiti od 15.11. do 15.2. Drugače se pa lahko gnoji samo v dežju ali en dan pred dežjem, v suhem pa sploh ne.

L.p.:)

Neposredna povezava do sporočila: 19
3.8.2005 14:06:21   
Anonimen
Neva, če škropi na roke, potem se ne da narediti nič. Če pa škropi strojno, pa obstaja zakon, da lahko škropi le 20 m od meje s sosedom.
Zagotovo! O tem sem enkrat brala v reviji Vrtnar.

Neposredna povezava do sporočila: 20
3.8.2005 14:10:09   
darjatimci
Ja tudi še posebej,če je travnik in ne njiva,predlagam da prebereš vse od začetka do konca potem pa komentiraj.

Neposredna povezava do sporočila: 21
3.8.2005 17:11:30   
Trebnje
Jooj,mi smo tudi imeli takšne težave.Včasih je vozil gnojnico od jutra do večera,tako da jo zemlja sploh ni več mogla vpijat.Pa smrad,pa muhe...Za umret.No,zdaj mu je najemna pogodba potekla,gnojnico vozi nevemkam,mi pa končno uživamo na svežem zraku.
Mislim,da mu nič ne moreš,razen,če se poskusiš pogovoriti z njim.

Neposredna povezava do sporočila: 22
3.8.2005 17:58:23   
Anonimen
Selena ja škropi strojno,pa včasih na roke.
Vinograd je pa čez cesto nasproti naše hiše.

Neposredna povezava do sporočila: 23
3.8.2005 19:33:05   
Anonimen
Gnojevke se ne sme polivat samo med 15. decembrom in 15. marcem, pa po snegu ne. Za druge omejitve jaz ne vem. Pri nas jo kmetje polivajo izključno pred dežjem, samo kaj boš pa potem, če dežja ni? Jo nazaj dol postrgal?

Neposredna povezava do sporočila: 24
3.8.2005 19:33:47   
Anonimen
Se popravljam, glede datumov ima prav Snorlax.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?