Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 10:57:10
|
|
|
|
darjatimci
|
Včeraj zvečer smo popi.,sosed ne čisto bližnji je spet polil gnojnico,mi pa komaj čakali te ohladitve in,da bomo končno prezračili še zjutraj nisem mogla odpret oken spali smo ful slabo na škrge dihali,pa me zanima če katera ve ali ima s tem prakso ali to lahko kmetje delajo najraje bi ga prijavila ker to redno počne,ne mislite, da imam kaj proti kmetom, ampak to je višek.Moj pravi,da najbrž nima dobro urejeno in mu ob nalivu in dežju dela probleme pa da zato izprazni,ampak mene to briga, ker ga bom naslednjič prijavila.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 10:58:48
|
|
|
|
rija
|
ja zakaj pa nebi smeli gnojiti svojih njiv? mi smo pač pazili, kje smo parcelo kupili....da ni nekih štal blizu in podobnega smrdečega balasta...:)-
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:03:49
|
|
|
|
darjatimci
|
Ja jaz bi tud tako parcelo in tud delamo na tem,ta je namreč od njegovih,sem rekla,da nimam nič proti ampak v taki situaciji,ko je po vročini končno ohladitev:zmeden2:
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:05:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem, vem, da se v bližini blokovskih naselij ne sme polivati gnojnice.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:06:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede gnojenja,če smejo al ne ne vem,mislim da lahko po mili volji gnojijo. Jest mam tud probleme,sosed namreč pogosto šprica trte,on ves zamaskiran,mi pa udihavamo strupe,pred leti sem pristala zaradi tega v bolnišnici,tri dni sem se dušila,dobivala injekcijo za injekcijo,da sem lahko živela:(Pa mu nič ne moremo,on veselo šprica naprej.Še sreča da se napadi dušenja ne ponavljajo več,pravijo,da se je organizem že privadil strupov:zmeden2::grrr:
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:07:31
|
|
|
|
Annny
|
Pri nas je včasih podobno, ampak na srečo res samo včasih:( Kmetje to delajo v deževnem vremenu baje zato, da se gnojnica hiteje vpije v zemljo:zmeden:
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:10:10
|
|
|
|
karinka
|
Kolikor je meni znano lahko kmetje polivajo gnojnico ravno pred dežjem. Tako da v tem primeru je ravnal prav. Je pa res, da je grdo od njega da to polije ravno pod vašim oknom. Pa naj pelje kam drugam, na kakšne oddaljene travnike. Tudi jaz živim na vasi, vendar k sreči s tem nimamo problemov.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:10:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, izgleda, da se res lahko. Sem malo brskala po netu in našla nekaj o pritožbah krajanov glede tovrstnega smradu. Takole piše (med drugim): V času prepovedi uporabe gnojevke, ki po določbi 8. člena Uredbe za kmetijska zemljišča brez zelene odeje velja od 15. novembra do 15. februarja, se gnojnica ni uporabljala, zato kmetijska inšpekcija ni imela podlage za ukrepanje proti tistim, ki so na kmetijskih površinah uporabili gnojnico. Zaradi navedenega je bil ustavljen tudi inšpekcijski postopek.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:11:25
|
|
|
|
darjatimci
|
Ja razumem,da to delajo zato,ampak mi moramo tud žvet ne,če se eni pritožujejo nad kikirikanjem petelina,pol se lahko tud zato,se bom mal z ministrstvom in inšpekcijo pozabavala,da jim ne bo dolgčas.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:12:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da je res tako, kot pravi karinka, prd dežjem lahko. Samo kaj ko nekateri ne upoštevajjo ali pa se vremenkoti zmotijo in potem ni dežja...smrdi pa vseeno. Ampak saj po ene 10 tih minutah se itak navadiš na smrad, vsaj jaz, tako da mi ni panike :)-
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:14:46
|
|
|
|
darjatimci
|
Sem kar vedla al bina,da me boš ti potolažla,ampak po desetih minutah se jaz še kaj druzga ne navadim:sloncek:
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:18:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Darjatimci, ne vem, če boš kaj dosegla. Prebrskaj malo po netu, boš videla, da bi bila prva, ki bi ji uspelo.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:21:19
|
|
|
|
MarijaPo
|
Hmm... Problem sploh ni zanemarljiv in nove hise gotovo ne boste kupovali samozaradi tega. Ali si se poskusila pogovorit s sosedom? Povej, da imate majhnega otroka in da je to kr tezava. Sicer pa poklici na obcino in se pozanimaj kako je s tem. Kolikorjaz vem, sicer ni nobenih omejitev glede gnojenja. :( Veliko srece!
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:22:31
|
|
|
|
darjatimci
|
Hvala za tolažbo in moralno podporo:((:((:((,kupim vikend al pa parcelo!!:sloncek:
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:23:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, edino kar se onesnaževanja podtalnice tiče, edino to bi lahko bil problem, če je kje v bližini zajetje ali kaj takega. Kar se samega smradu tiče, pa, kolikor sem jaz uspela prebrati, se pa nič ne da narediti.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 11:27:18
|
|
|
|
darjatimci
|
No vidiš tička,kje je zajetje vode ne vem čist dobro nimamo pa javnega vodovoda ampak vaški.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 12:25:45
|
|
|
|
m jana
|
Mi imamo hiso sred Dravskega polja! Gnojenja smo se ze navadili! Skropljenje pa je druga pesem! Enkrat sem sla visoko noseca na sprehod cez polje pa se pripelje zupnik s traktorjem in zacne poleg mene skropit njivo! Komaj sem prilezla domov! Hvala bogu sem bila brez sina ker njega pa res ne vem kako bi ga spravla domov! Ne se jezit! Tudi to mora bit!:grrr:
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 13:08:46
|
|
|
|
Skabi
|
A zelenjava s take njive ti tudi smrdi? Daj pokaži malo več strpnosti in razumevanja. Če ne bi bilo kmetov, ne bi bilo hrane!
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 13:18:55
|
|
|
|
snorlax
|
Kolikor vem se striktno ne sme gnojiti od 15.11. do 15.2. Drugače se pa lahko gnoji samo v dežju ali en dan pred dežjem, v suhem pa sploh ne. L.p.:)
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 14:06:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Neva, če škropi na roke, potem se ne da narediti nič. Če pa škropi strojno, pa obstaja zakon, da lahko škropi le 20 m od meje s sosedom. Zagotovo! O tem sem enkrat brala v reviji Vrtnar.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 14:10:09
|
|
|
|
darjatimci
|
Ja tudi še posebej,če je travnik in ne njiva,predlagam da prebereš vse od začetka do konca potem pa komentiraj.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 17:58:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Selena ja škropi strojno,pa včasih na roke. Vinograd je pa čez cesto nasproti naše hiše.
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 19:33:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Gnojevke se ne sme polivat samo med 15. decembrom in 15. marcem, pa po snegu ne. Za druge omejitve jaz ne vem. Pri nas jo kmetje polivajo izključno pred dežjem, samo kaj boš pa potem, če dežja ni? Jo nazaj dol postrgal?
|
|
|
|
Se kakšna spozna na kmetijstvo? 3.8.2005 19:33:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Se popravljam, glede datumov ima prav Snorlax.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?