RE: prosim za pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

tehnofil -> RE: prosim za pomoč (2.11.2010 15:05:22)

Ker končno debelost vpliva na zdravje in pošteno je da za blagor otrok poskrbiš za svoje zdravje. Ker otroci predvsem potrebujejo mamico in to v čim boljšem psihofizičnem stanju. Se pravi zdravo in osebnostno močno.

barni -> RE: prosim za pomoč (2.11.2010 15:43:57)

No jaz po svoje razumem tvojega moža in kolikor lahko razberem ni šel takoj ko si se zredila k drugi v naročje (če je sploh šel h kateri v naročje!).

Meni je moj večkrat rekel, da ne bi gledal, kako bi se debelila in ne bi nič naredila za to, da bi shujšala. Ko sem bila eno obdobje prekomerno težka (pa ne debela, samo težja kot običajno), je to takoj povedal. Težko mi je bilo, predvsem najtežje sami sebi priznat, da sem se res zredila in to zaradi svoje nemarnosti.

Takrat sem vzela pot pod noge, šla v fitnes center in jedla bolj primerno hrano ter v enem letu shhujšala za 10 kg in jih potem tudi obdržala do drugega poroda, ko sem se zredila za 20 kg. Takrat pa mi ni nič rekel, ker je nosečnost pač nekaj drugega. Vendar sem se sama ZELO ZELO slabo počutila v svoji koži in sem v pol leta shujšala za več kot 20 kg - nazaj na svojo staro težo in še manj sem imela.

Skratka mislim, da je prav, da se vzameš v roke, ker se boš v prvi vrsti ti bolje počutila in to bo sprožilo verižno reakcijo (boljša volja, več akcije, več veselja in zadovoljstva).
Še je čas, da pokrpata svoj odnos. Se lahko postaviš v njegove čevlje in si zamisliš, da bi on tehtal toliko kot ti? Bi ti bil še sexi, privlačen in vse kar zraven paše? Mislim, da tukaj ne gre za to, da te tepta. Če sama sebe nimaš rada (pišep da se gnusiš sama sebi), kako lahko pričakuješ, da te bodo imeli drugi?

Anonimen -> RE: prosim za pomoč (2.11.2010 18:08:57)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: katicka
....dve mali punčki ....živimo na svojem.

......da se sama sebi gabim .....

Predvsem potrebuješ strokovno pomoč in ne pomoč vsakrkšnih "pametovalcev" z mano vred.

Mislim, da je nasvet na mestu.

Komentirala bi še modro obarvani del in upam, da boš prebrala, katicka.

Zdi se mi, da te na videz poznam - in tako lepega obraza kot ga imaš ti, že dolgo nisem videla. Krasne poteze imaš. Poglej se v ogledalo, v oči, in verjamem, da boš videla lepo in dobro v njih. Naredi nekaj zase, ker je tvoje življenje tega vredno!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.11.2010 18:17:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tehnofil -> RE: prosim za pomoč (3.11.2010 14:51:04)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Predvsem potrebuješ strokovno pomoč

Še namig kje iskati pomoč:

Ker gre za nekemično odvisnost predlagam da poiščeš naprimer:
Sanja Rozman, dr.med.

"Danes poleg svoje službe na Inštitutu za rehabilitacijo svoj čas na društvu za pomoč zasvojenim Sprememba v srcu deli tudi z zasvojenci s hrano, igrami na srečo, delom, spolnostjo, nakupovanjem, internetom itd. In še vedno verjame, da je spremembe v srcu zmožen prav vsak …"

http://www.spremembavsrcu.si/terapevti-in-vodje-skupin

Eto, vse na pladnju. Manjka samo trdna odločitev. Upam, da se boš odločila za spremembo v svojem življenju in osvoboditev travm preteklosti.

karmy -> RE: prosim za pomoč (4.11.2010 10:18:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Načeloma res ni najbolj lepo, da moški zahteva od ženske, da shujša (še manj lepo pa je, če je to takrat, ko se je zredila zaradi nosečnosti), je pa popolnoma logično, če to pričakuje. Roko na srce - moški so vizualna bitja in razen tistih, ki imajo fetiš na debeluške, je večina takšnih, katerim pretežke ženske niso spolno privlačne. In ne govorim o ljubezni - govorim izključno o spolni privlačnosti.

Se podpisem pod to

katicka -> RE: prosim za pomoč (4.11.2010 17:04:42)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Predvsem potrebuješ strokovno pomoč

Še namig kje iskati pomoč:

Ker gre za nekemično odvisnost predlagam da poiščeš naprimer:
Sanja Rozman, dr.med.

"Danes poleg svoje službe na Inštitutu za rehabilitacijo svoj čas na društvu za pomoč zasvojenim Sprememba v srcu deli tudi z zasvojenci s hrano, igrami na srečo, delom, spolnostjo, nakupovanjem, internetom itd. In še vedno verjame, da je spremembe v srcu zmožen prav vsak …"

http://www.spremembavsrcu.si/terapevti-in-vodje-skupin

Eto, vse na pladnju. Manjka samo trdna odločitev. Upam, da se boš odločila za spremembo v svojem življenju in osvoboditev travm preteklosti.

hvala za link.sma se pa z eno prijateljico dogovorili da bova hodili skupaj v fitnes in upam da bo ratalo....

tehnofil -> RE: prosim za pomoč (5.11.2010 13:47:34)

IZVIRNO SPOROČILO: katicka
bova hodili skupaj v fitnes in upam da bo ratalo....

Fino. Ampak Katica. Telesna teža ni tvoj problem. Je samo rezultat problema.

Samo da ti pojasnim, zakaj je pomembno reševanje vzroka.

Za alkoholika nam je jasno, da mora prenehati piti alkohol. Vsem je jasno, da ni možno, da bi alkoholik še naprej občasno pil alkohol (to je njegova tolažba, beg,..) tako zmerno, da ne bi bil pijan / okajen. Za hrano nam mora biti to toliko bolj jasno, kako težko se je spopadati z motnjo, saj hrane ne moremo preprosto ukiniti in nikoli več jesti.

Zaradi bolečine si poiskala način lajšanja / tolažbe / obrambe. In tudi če ti uspe hrano spraviti pod nadzor boš (nehote) poiskala nek drug način lajšanje bolečine, ki se bo zopet pokazala škodljivo tvojim odnosom.

To pa zato ker,

če ima človek moč da se sooči (ob strokovne vodenju) s problemom, potem se lahko vzrok odstrani. Če pa nima moči, da bi prenesel bolečino soočenja z vzrokom pa neizogibno potrebuje nekaj, kar to bolečino olajša, t.j. omogoča beg pred tem soočenjem. Pa naj bo to alkohol, opojne substance, hrana, igre na srečo, spolnostjo.... vsakovrstne zasvojenosti (tudi zasvojenost z delom ali s športom).

Skratka, če je moč, se lahko spopadeš, če moči ni, potrebuješ lajšanje - "zasvojenost".
Zato je nujno odstraniti / premagati / se osvoboditi od vzroka, ne samo njegovega odseva.

Tarči -> RE: prosim za pomoč (14.11.2010 16:36:04)

Kar se tiče hujšanja to stori zase ne za njega ZASE! Za svoje zdravje vsak dan na sprehod za 30 minut če ne drugega- za zdravje, za boljše počutje in tako naprej. Ko boš videla da lahko več kot pol ure prični teči in tako naprej. Telovadba ampak postopoma ne preveč na hitro in na silo. Telovadba zdrava prehrana in veliko se smej pa čeprav ti je kdaj težko smej se kot da je to zadnji dan v tvojem življenju. Skratka nebom govorila kaj  naredi ali pejta narazen ali ne lahko le rečem da rana ki jo pusti varanje prinese boleče posledice stopnje 2. In rana kot je varanje se ne zaceli in odnos se nikoli ne  postavi na noge. Kdor pravi da je zveza lahko po varanju še trdnejša se laže sam sebi. Varanje naredi zavedno brazgotino v srcu in z varanjem nastanejo novi problemi in zveza se prične drugače obnašati. Lahko ti svetujem da v takem primeru poslušaj svoje srce, misli pozitivno imej se rada in naredi tako da boš osrečila sebe. Vajini otroci bodo pa tako ali tako v toplem objemu mame in očeta ne glede ali se boš odselila ali ne skratka prvo postavi sebe na noge. Poišči si službo, telovadi, spremeni razmišljanje in bistvo bodi na 1 mestu!

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]