Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 10:06:17
|
|
|
|
sasi
|
No ne vem, če ti kaj pomaga, ampak mislim, da imaš na odločbi o višini preživnine na koncu napisano, kam je potrebno javljati spremembe in v kolikom času. mislim, da je tako, čeprav nimam nobenih izkušenj o tem. Sem pa vesela, da je še nekj takšnih, ki želijo svojo družino in zadeve uredit. Upam, da sem ti kaj pomagala! Ciao
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 10:44:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj so ti svetovali? Ta je pa močna! No, nasvet si pa že dobila.:)
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 11:08:31
|
|
|
|
Anja
|
Kaksna mocna? :hudicek: Oba sva dobila na svoj naslov nekako 10 dni po rojstvu vabilo na CSD za ureditev prezivnine. To je bilo pred 4 leti in pol. Nasveta pa se mi zdi, da se nisem dobila... "Sem pa vesela, da je še nekj takšnih, ki želijo svojo družino in zadeve uredit." To so lepe zelje, ne pa nasvet. Hvala, tudi take zadeve so dobrodosle :rozica: Spodaj na valorizaciji prezivnine pa ne pise nic o kakrsnikoli spremembi ;) Hvala tudi tebi Splisni :)
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 11:34:19
|
|
|
|
SPORTINA
|
oJLA... pa smo spet tam...a ne...;) jaz sem jo uredila z uradnim dopisom o spremembi okoliscin...podoben primer... ce te se kaj zanima povej
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 11:39:04
|
|
|
|
Anja
|
Sportina! Kam si naslovila ta uradni dopis? Problem je v tem (sem klicala na CSD) da CSD samo se posilja ceglce koliko se je prezivnina spremenila (povisala) drugega pa vec nimajo oz. so jim druge pristojnosti v zvezi s prezivnino bile odvzete. Bi me zanimalo, ce zelis lahko tudi na privat ;)
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 12:37:42
|
|
|
|
SPORTINA
|
Zivjo! Poglej si mojo odprto debato : SPREMEMBA OKOLIŠČIN - OTROŠKI DODATEK [6.7.05 ob 08:52] Tam bos videla malo vec... Jaz sem potem naredila uradni dopis: **** REPUBLIKA SLOVENIJA CENTER ZA SOCIALNO **** Datum : 2.7.2005 Zadeva : OBVESTILO O SPREMEMBI ŠTEVILA DRUŽINSKIH ČLANOV Center za socialno delo bi rada obvestila, da je prišlo do spremembe dejstev in okoliščin po odločbi šifra ****, ki vplivajo na višino izračuna otroškega dodatka : 1. Dne **** se je naša družina povečala za novega člana –****. 2. Od dne 1.7.2005 družina ni več enostarševska, ampak zraven nas živi še oče otrok **** za katerega prilagam napoved za odmero dohodnine 2003. Zato bi s tem datumom preklicali tudi dne **** sklenjen dogovor o preživnini (številka ****). V kolikor je naša vloga pomankljiva oz.moramo vlogo za otroški dodatek vložiti ponovno, nas prosim obvestite ali pokličite na ****. S spoštovanjem ! **** PRILOGE : - rojstni list **** - odločba o odmeri dohodnine **** - nova vloga To je to, sem ti kar skopirala. Bala sem se da ni dovolj, a ocitno je bilo. Mojega sicer na posti se caka odlocba, ne vem pa kaj so napisali. Mi je zanimivo, ker sem prezivnino prekinila enostransko. Saj za vsako stvar morata biti dva... Ocitno je dovolj. Sem pa v bistvu z enim dopisom uredila prekinitev prezivnine in nov otroski dodatek-z vlogo Upam, da sem ti kaj pomagala...
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 12:49:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojoj, anja, preživnino se ureja, če starša nista skupaj, če se ne štejeta za družino, pa vseeno kje živita. Midva imava tudi različne naslove, pa nama niso nikoli predlagali česa takega. Zato se mi zdi čudno, da so vaju kar določili, da pač niste družina. Za nasvet sem pa mislila tisto, ko je ena napisla, da spodaj na odločbi piše, da moraš takoj sporočiti vsakokršno spremebo ali nekaj podobnega. Pač sporočiš spremembo tja, odkoder si dobila odločbo o višini preživnine. Vsaj po moji logiki. O.K.?
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 13:12:56
|
|
|
|
Anja
|
Za prekinitev prezivnine moram na sodiscu vlozit tozbo :( Tako so mi rekli na CSDju. Ko pride prijatelj z dopusta, ki dela na sodiscu bom urejala zadevo dalje. Prezivnine ureja sodisce, visine pa CSD. To sta dve razlicni zadevi. ;) Evo, to je to ;) Lep dan vsem :)
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 13:23:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila danes na socjalni,ker z mojim nimava istega naslova živiva pa skupaj.Sem vprašala,če je treba preživnino uštimat pa je rekla da NE,če živiva skupaj.A si to mislila????
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 13:43:00
|
|
|
|
SPORTINA
|
TEZKO VRJAMEM ALI PA SO ROJENI KOMPLIKATORJI...KAKSNO TOZBO? HALOOOO? SAJ SEM TI NAPISALA KAKO SEM UREDILA...POIZKUSI, PRI NAS-GORENJSKA, NISO KOMPLICIRALI. TU SODISCE NIMA NIC ZRAVEN, TI SI GA SKLENILA SPORAZUMNO Z CENTOM IN TVOJIM, TO JA VAJIN DOGOVOR IN HVALA BOGU, CE STA SE SPORAZUMNO ODLOCILA DRUGACE... RES DA PONOVEM POSEGA SODISCE, A... NE KAPIRAM VEC TEH STVARI.
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 13:55:22
|
|
|
|
Anja
|
Masolinka: To sem mislila, ja. Samo midva sva dobila takrat po posti domov vsak svoje vabilo za priznanje ocetovstva in prezivnino. Zdaj je itak druga direktorica pa poje druga pesem ;) Lp Anja
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 14:01:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Iz kje pa si Anja a iz Bangladeša?:)-:)- Jaz sem šla vprašat,ker so mi ene sosede rekle da če nimava istega naslova,je treba preživnino na sodišču uredit,drugače so dokladi najnižji.
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 14:23:46
|
|
|
|
Mateja*
|
Dokaldi niso nič nižji, če ne urediš preživnine. Kvečjemu višji, ker če boš uredila preživnino, se tudi vpiše v polo za doklade in imaš večji letni prihodek kot če ne bi prejemala preživnine. Pa nehite si komplicirat lajf. Če z otrokovim očetom nista šla narazen, vam preživnine ni potrebno urejat. Midva sva bila 1 leto prijavljena vsak na svojkem naslovu, ker sva v najemu in se tam nismo mogli prijavit, pa ni bilo nič treba kakšno preživnino urejat. Če pa si prijavljena kot samohranilka in vpisuješ v polo za doklade samo svoje dohodke, in z otrokovim očetom nista skupaj, pol se pa ureja preživnina. Mislim, da je vse jasno. Saj ste odprle že ene 3 al 4 teme na isto zadevo!!
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 14:51:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja no Mateja,sej men je bilo to logično,samo so ženske(ne iz RR-ja)tak preplah nardile,da sem šla raje vprašat.So me nagovarjale da rečem,da sva šla z mojim narazen in bom dobivala višje doklade-ampak jest se to ne morem zmišljevat,nisem taka.Denarja bi že blo več,ampak jaz bi pa sam čakala kdaj me bodo dobil...:zmeden:
|
|
|
|
Kako ukinit prezivnino? 3.8.2005 15:30:27
|
|
|
|
Mateja*
|
:bravo: ****!! Se strinjam, lepo da tako razmišljaš. A ni lepše, da lahko brez skrivanja rečeš, da ste z :love: in :duda: srečna družina?!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?