|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 9:29:03   
2ursae
dobro jutro,

tiste, ki nosite kontaktne leče - a boste/ste šle v porodnišnico z očali ali z lečami? Bržkone so leče med rojevanjem neprimerne, kaj menite?

pozdravčke in hvala za odgovore :muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 9:30:33   
sezam
Če se prav spomnim so nam celo v šoli za starše svetovali, naj ne hodimo z lečami. Tako da sem jest šla z očali.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 9:31:07   
Anonimen
Ja, so. Vsaj jaz sem jih dala ven. Nikoli ne veš, kako se bo izteklo. Kaj pa, če ti morajo narediti CR? In si potem pod narkozo še tako dolgo, kot sem bila jaz? Dali so mi jo ob 16. uri, zbudila sem se ob 20. uri, samo toliko, da sem padla nazaj v spanec, do jutra. Zato raje ne. Pa ko ti znoj teče po obrazu, gre v oči pa tako ... najbrž ni fino.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 10:41:32   
rija
kupi si dnevne, pa jih lahko tik preden jih ne moreš več meti, vržeš enostavno v koš. jaz kar slabo vidim, pa sem jih imela vedno not do operacije recimo, pa sem si jih tik pred zdajci vzela ven in vrgla v koš. ko pa sem se prebujala iz narkoze, pa se mi vid čudežno vrne in se ne spomnim, da bi kaj slabo videla tudi brez leč:zmeden:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 10:42:28   
rija
no, jaz jih mislim imeti čimdlje noter. sicer pa z njimi plavam, se potapljam, jokam, .... pa ni nobenih problemov.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 10:57:03   
Anonimen
To jaz vse tudi, rija, samo med porodom si pa ne predstavljam, da bi jih imela.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 10:58:25   
Anonimen
Jaz bom pa napol slepa tam v porodni, imam dioptrijo -13. :((:((:(( Očala so pa tolk zdelana, da mi skoz dol lezejo, ko se bom potila bo pa še slabše.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:02:22   
Anonimen
Ankica, pojdi k optiku in naj ti jih "naštimajo", da ti ne bodo dol lezla.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:14:57   
rija
saj splisni, zato pa take, ki jih ni problem v koš vreč. dokler gre, gre, ko pa ne več, pa pač očala. vsekakor nočem, da vidim otročka šele drugi dan...:)-:)-:)-

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:16:27   
Anonimen
Ja no, če misliš da boš pri močeh za metanje leč v koš in premišljevanje kdaj bi zdaj pa to res lahko že naredila ... A kam zadaj za oko ti pa še nikoli niso zlezle?

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:20:39   
rija
ne še nikoli. pa tako dolgo jih že nosim, da mi je lečo not in ven dat nekaj najbolj simple. sem bla že tako zadeta (že dolgo nazaj:)-) da nisem vedla kako so me domov spravili, pa so bile lečke zjutraj v posodici, kot vsak drugi dan...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:22:36   
Anonimen
Meni so vsi rekli, da je treba dali leče med porodom dol, ginekologinja, osebni zdravnik, okulist. Pa en čas so me še strašili, da mi vakumski porod ali CR zaradi visoke dioptrije ne uide, potem sem pa šla delat očesno ozadje in je glede na mojo dioptrijo čudovito in bom lahko imela kar normalen porod. No, najprej moramo kaj naredit, hehe :)-:)-:)- Malo prehitevam dogodke.
Moja očala so stara sto let, jih bom pa res nesla k optiku, da jih malo uredijo.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:26:21   
Anonimen
Rija, točno to se je meni tudi že naredilo. Imam pa leče gotovo dlje od tebe, ha, ha, ha.:)- Nosim jih ... čakaj, 23 let.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   kontaktne leče in porod
3.8.2005 11:44:12   
rija
ja malo dlje, jaz pa 20 let....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kontaktne leče in porod
5.8.2005 7:15:42   
ameli
Tud jaz imam visoko dioptrijo, pa sem bila na pregledu očesnega ozadja. Je vse OK in lahko rodim po naravni poti:bravo:. Majda, mislim, da si vse želimo naravnega poroda:zmeden2:.
Sicer pa si bom leče vzela zraven, za drugi dan, ko me bo moj :love: odpeljal v porodnišnico, pa bom lepo nataknila 8).

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?