Posebna salama in alergija na jejce (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

mojcapr -> Posebna salama in alergija na jejce (3.8.2005 9:16:34)

Zanima me če dajete svojim otročičkom, ki so alergični na jajce posebno salamo (poliko ali ptujsko). Na deklaraciji ni nič takšnega kar ne bi smela jesti, samo na dietnem listu pa je izključena. A katera ve zakaj? Moja mala jo je že jedla preden smo izvedeli za alergijo in ni imela nobenihz problemov. Kaj pa ve?

darjatimci -> Posebna salama in alergija na jejce (3.8.2005 9:26:28)

Tudi mi jo ne dajemo ker je na negativni listi v njej so sestavine,ki niso priporočljive to so v glavnem konzervansi,ki podaljšujejo rok uporabe.

Annny -> Posebna salama in alergija na jejce (3.8.2005 11:20:08)

Salam, hrenovk itd. se izogibaj, ker je v njih morje konzervansov!

nat30 -> Posebna salama in alergija na jejce (9.8.2005 15:45:41)

Nekatere posebne salame, hrenovke(npr. Golica)ipd. izdelki vsebujejo lecitin oz. E322. E322 je sicer pri nas oznaka za lecitin iz beljaka in za sojin lecitin. Torej, če piše le E322, nikoli ne veš, za katero vrsto lecitina gre. Namreč, če je otrok alergičen na jajca, zlasti na beljak, potem tudi lecitina ne sme uživati, razen, če vemo, da izdelek vsebuje sojin lecitin. Včasih se splača na izdelku prebrati sestavine v tujem jeziku: zgodi se namreč, da v slovenščini piše E322 (pa ne veš, pri čem si), v katerem drugem jeziku pa sojin lecitin.

Stran: [1]