donositev s pregrado (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

5ra83 -> donositev s pregrado (28.10.2010 14:14:27)

Pozdravljene,

sem v 6. tednu nosečnosti in sem letos poleti imela ss. Najbrž vam ni potrebno razlagati, da me je zelo strah, da se ss ponovi. Sem bila pri ginekologu po ss in je rekel, da je bila kriva pregrada, nakar sva se zmenila za operacijo, do katere ni prišlo, ker sem poovno zanosila (nenamensko, kljub zaščiti - očitno slabi:)) Sedaj sem bila na pregledu že 2 x in vse kar smo ugotovili, je to, da nosečnost napreduje, ploda pa še ni, kar je baje normalno, ginekolog pa mi je rekel, da ne more videti ali se je zarodek vgnezdil na pregradi. Me zanima ali je imela katera od vas podobno izkušnjo in ji je uspelo uspešno donosit otroka brez posebnih težav? 

lily32 -> RE: donositev s pregrado (28.10.2010 19:13:47)

O tem je bilo že veliko napisanega in veliko nas je takih, ki smo srečno donosile kljub pregradi. Je pa tudi nekaj bolj nesrečnih zgodb. Sama sem donosila brez težav in rodila dan pred PDP. Zdaj sem drugič noseča, 11 teden.

Srečno tudi tebi!

Jančika_ -> RE: donositev s pregrado (29.10.2010 8:57:40)

S pregrado sem dvakrat donosila in trikrat spontano splavila. Je bila pa res velika pregrada, čez pol maternice.

Jančika_ -> RE: donositev s pregrado (29.10.2010 8:59:55)

Še to: tisti dve uspešni nosečnosti sta potekali popolnoma normalno, nobenih krvavitev, otroka sta bila rojena na rok in obrnjena z glavo navzdol, za kar so mi kasneje, ko so odkrili pregrado, rekli, da sem imela zelo veliko srečo, da je bilo tako.

Bonnie_RR -> RE: donositev s pregrado (29.10.2010 20:47:13)

Prvič je bila nosečnost bp, zaradi medenične vstave se je končalo s cr (ob roku).
Drugič je bila nosečnost rizična (obilne krvavitve, slabokrvnost, zgaga, štetje gibov zaradi pretirane mirnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] itd.), rodila sem 1 mesec pred rokom zaradi odteka vode.

Za pregrado vem od začetka prve nosečnosti. Zaradi težav ob zanositvi v drugo, sem imela že datum za odstranitev, pa je zadnji mesec pred tem le uspelo.

zaspana zvezdica -> RE: donositev s pregrado (24.11.2010 19:29:44)

Pozdravljene!

Noseča sem 14 tednov. V 6. tednu sem začela krvavet in zdravnica je odkrila pregrado. Razen tega, da se zelo poveča možnost splava, nisem kaj veliko zvedla. Zanima me kako lahko pregrada vpliva na potek nosečnosti v 2. in 3. trimesečju? A katera pozna še kakšne druge vplive, razen teh, ki jih je že povedala Bonnie? Prijateljica mi je omenila tudi prezgodnji porod.

lp

Stran: [1]