jok čez dan in zvečer (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


petera -> jok čez dan in zvečer (28.10.2010 10:19:49)

Pozdravljene,
pediatri pravijo da dojenček ima vedno vzrok da joka,a lahko joka tudi zato ker ne zna govoriti?
Naš 1,5 mesece star sinko kar precej joka. Do 4 tednov sva se dojila, potem 2 tedna bila na AM, in ker je imel zvečer krče sem šla na Novolac.Kako izgleda na večer: naprimer:ob 20.30 se skopamo, do 21.00 oblečemo, namažemo,... in potem gremo jest, tja do 21.30 je obred končan in ko gredo zadnje kaplice mleka ima že skoraj očke zaprte. Ga še imam malce v naročju potem pa ga dam v posteljico, in ko skuži da je v posteljici jok. Ga začnem nositi, in nosim, nosim, vmes joka, potem spet malo zaspi, spet jok, vmes dam še enkrat 120 ml, vse popije, ga dam v posteljico in spet joka in tako tam okrog 12.00 ure zaspi. Glih tako je bilo včeraj, groza, sem mu do zdaj dajala vodo poleg am, včeraj ko pa mi je bilo že nošenja in joka dovolj, sem mu pa dala komarčkov topel čaj in je potem zaspal. Sapl do 4.30, potem mleko in še do 7.30., hvala bogu. N e vem čemu toliko joka, kaj delam narobe?Saj verjetno ni bolan, drugače ne bi imel apetita,...je tudi čez dan precej joka.In samo na rokah.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ima katera podoben primer? HVALA IN POZDRAVČEK




alesha -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 10:39:17)

To je še res majhen dojenček, ki resnično ne potrebuje drugega kot hrano in tebe, da ga imaš v naročju, da ga pestuješ... ja non stop. V bistvu je v resnici res malo takih doječkov, da ko jih nahraniš jih odložiš in greš...

Jaz imam dve in obe dve sva z možem imala dobesedno non stop na rokah, ni šlo drugače (že zato, ker sta po cel dan imeli krče). Moja druga, ki bo kmalu stara 6 mesecev, je šele od 5 meseca taka, da ne potrebuje toliko pozornosti non stop.... seveda so še dnevi, ko ne delam (delava) drugega kot, da jo imava v naročju. Če je to tvoj prvi otrok verjemi, da je to veliko lažje, kot potem, ko se moraš ukvarjat še s starejšim otrokom. Kaj naj ti rečem... veliko nas je takih, ki imamo otroka non stop v naročju, pomaga tudi sling (čez dan), .... Za pred spanjem, ga pa porobaj tesno zaviti v plenico, ki naj diši po tebi... mogoče bo to pomagalo. Oglej si še ta link, mogoče je tudi to ena od rešitev:

http://www.youtube.com/watch?v=ddRkI5wVIqQ

Pa veliko potrpljenja še naprej!




m_o_i -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 15:54:54)

mogoce zamenjas mleko?!
(eh, pri nas je 4/5 vseh problemov resla menjava mleka, zato najprej pomislim na to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




PinkyGirl -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 16:07:23)

Mi smo trenutno tudi v tej fazi visenja na dojki zvečer. Čez dan pridna, zvečer pa dojenje na 1-1,5 ure. Ali pa celo non stop, dokler ne omaga.
Je stara 7 tednov in lepo spi nekje od 22:30-6:30. Imam pa občutek, da se hoče najest na zalogo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Upam, da jo bo minilo, kakšen dan je boljše, kakšen hujše. Se pa izključno dojiva, vendar ni lačna, samo bližino rabi in nočno zalogo.
Ugotavljam pa, da se še dodatno stečka, ko jo preseneti kakšen zapozneli kupček, ko že dremucka. Potem gremo lahko samo še spet jest. In s tem po nove kupčke grrr.

Petera, upam, da čimprej mine.




mesash -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 20:04:58)

Mi imamo 3 mesece staro punčko. Ko smo jo (ko je bila toliko stara kot tvoj) dajali spat ob isti uri, je bilo zvečer groza. Jok, da ni bilo za zdržat. Odkar jo dajemo spat ob 19, je mir. Ko začne mencati učke in jokati, je prišel njen čas. Tudi, če ne, jo dam v posteljo, kjer zaspi v parih minutah. Potem pa se zbuja v svojem ritmu, ritmu za hranjenje. Poizkusite!




naja78 -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 21:04:37)

živ.

strarost dojenčka je ravno prava ko se začnejo bolj intenzivni krči.in čas tudi.poskusi dati otroka kako uro prej spat,dobro podrt kupčke,tudi do 5x zapored.ne ko 1x rigne in mislit da je konec.tudi če prehitro po dojenju je,jo tišči,ker je želodček prepoln.
mogoče je pa samo tak otroček.vedi da nobeden ni narejen da ga daš v posteljo in spi.sedaj si tvoj ustvarja šele ritem.in nič ni narobe če se carta,nosi v naročju,..tam po 6 mesecu pa je druga pesem ko začno že izkoriščat.

ima dudo??? priporočam.




mamsi -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 21:33:38)

Oj,

jaz bi na tvojem mestu najprej kopanje prestavila na 18h, potem poje do 19h ali 19:30, se fino pokupčka - vse skupaj naj poteka v mirnem in zatemnjenem prostoru in potem spat. Kako?? Tako da bo dete umirjeno in fino zaspano, potem pa ga poskusi dat v postlco z dudo in nečim mehkim, kar diši po tebi. če zajoka ga zopet pomiriš, preveriš, če se je našel še kak kupček in zopet uspavaš.

Dejstvo je, da je to obdobje ravno najbolj naporno za dojenčka. In seveda tudi zate. Če vedno joka zvečer, se mi zdi, da to niso krči ampak kolike. Če ima krče jih ima čez cel dan in se bolj napenja pri kolikah pa bolj joka. Pri kolikah pomaga nošenje, zibanje, mir in mrak. saj hitreje mine kot se ti zdajle zdi. Ti samo pesuj, poskrbi, da bo dete sito in previto, da mu bo toplo in potem naprej pestvaj. Ko se umiri in zaspi, pa ga daj v postljco.

Da bo sam zaspal v posteljici ga boš lahko naučila čez nekaj mesecev, sedaj pa potrebuje tvojo bljižino, da se umiri, sam se ne more.




tasa_m -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 21:38:58)


jaz bi na tvojem mestu najprej kopanje prestavila
ravno to smo mi naredili, k je tamala jokala vsak večer. Enostavno smo ugotovili, da je bila bolj pozno za vse že preutrujena in jo je vse "znerviralo" in ni morala spat.

Tak, da poskusi vsaj za kakšno urco ali urco in pol predstavit vaš večerni ritual, pa boš videla.




natasarobi -> RE: jok čez dan in zvečer (28.10.2010 21:48:35)

Moj je danes star 3 mesece in konsantno že nekaj mesecev se borim s tem kako otroka dat spat v posteljico, da se ne bo jokal.

Jemo, se previjemo, hočem dat v posteljico jok (ne glede na to ali je to čez dan ali ponoči), potem dobi še malo zizo, mi zaspi na rokah, dam v posteljico spet jok. Upora nimamo, kadar je zelo zelo utrujen. Tako mi čez dan spi na rokah (če želim, da sploh kaj spi) ali pa spi v vozečem se vozičku. Čim se ustavim za malo več kot 5 minut se zbudi in jok.

Počasi se tolažim, da takšen je in upam, da bo kmalu minilo. Dam v posteljico in če joka, ga vzamem ven in spet nazaj in tako ponavljamo, da zaspi - ponoči. Čez dan pa obupam in ga imam na rokah ali se spravim ven in šetam cca 2 uri, tako, da saj malo spi čez dan.




petera -> RE: jok čez dan in zvečer (2.11.2010 14:39:53)

ČAO. Evo, da javim kako napredujemo glede joka in spanja. Sedaj dajem za krče austirjski antliflach kapljice in moram povedat da je za kakih 20% boljše. Glede panja: pa smo se začeli ob pol osmih kopat, do osmih gotovi, potem 20 minut jemo, nato zaspi na flaški, ga dam v posteljo vendar se po kakšnih 10 minutah zbudi in glemo se nosit, ponavadi zaspi kar hitro, če ne ga še dam k sebi in še popije ostanek mleka (če ostane), in ko orenk zaspi ga dam v posteljico. Budi se na 4 ure, vendar spi potem naprej pri meni. Je malo boljše, ker tako vsaj tudi jaz prej zaspim.
Sem pa čez dan kar nosimo in nosimo, in mislim da bo še kar nekaj časa tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamsi -> RE: jok čez dan in zvečer (3.11.2010 8:47:53)

Po 10 minutah se verjetno zbudi, ker ga matra kupček. Vsaj pri nas je bilo, če mi je zaspala ob dojenju se je OBVEZNO zbudila čez 10 minut. Tko da podrita kupček in nazaj uspavat, pa bo. Še bolje bi pa bilo, če ga lahko po hranjenju najprej pokupčkaš in šele nato daš spat.




šunkica -> RE: jok čez dan in zvečer (3.11.2010 14:24:10)

Naš je star 3 mesece. Zvečer je prav siten. Jok, sesanje, previjanje, malo zaspi..in spet jovo na novo. Vse do 22h. Potem crknjen zaspi.
Tudi jaz sem dobila občutek, kot da sesa za nočno zalogo.
Je pa dosti bolje, če ga čez dan pustim čim več spati (kolikor uspe, saj ima zelo slab spanec in ga vsak šum zbudi).
Zvečer mu v usta vtaknem dudo, sicer je ne mara - mu pa na dudo kanem kapljico tistega sirupa proti vetrovom in ker je precej sladek potem z veseljem sesa dudo in zaspi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Patty81 -> RE: jok čez dan in zvečer (5.11.2010 22:40:25)

Živjo!
Tudi pri nas je podobna situacija. Najin sinček je star 5 tednov, popoldne se začne in stopnjuje zvečer...že en teden nismo šli spat pred 3.30 zjutraj. Se doji in kar naenkrat začne jokat, podiramo kupčka, ga nosimo...končno zaspi....še čakamo 10 minut nato ga damo v posteljico...se vleževa v posteljo, da bi zaspala...in spet jok... in tako vnedogled. Kadarkoli ga daš v posteljico, joka. TOrej bodisi takoj po uspavanju na rokah, ko že nekaj časa spi ali pa celo, ko končamo s podiranjem kupčka. Najlepše spi pozno ponoči in dopoldne.
Zdaj smo začeli dajat kapljice iz lekarne v Tržiču. Malce bolje je, manj joka, ampak še vedno ne spi. Enkrat je bil že buden 7 ur, sploh ne vem kako in od kod mu energija. Vmes je 2x zaspal po ene 10 minut.
Čez dan ga zdaj velikokrat dam kar na moj povšter, da leži na hrbtu in privzdignjenem položaju, tako je veliko bolj miren. Ampak tudi to ne deluje vedno.
Hm...torej kakšnega posebnega nasveta žal nimam. Tudi jaz čakam in upam da bo bolje...sem želela samo povedati, da te razumem in da nisi sama [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/img]




*miska.mcc* -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 0:59:23)

nočem bi nesramna in se oprwvicujem, ce bom tako zvenela.
zakaj pa vase otrocke odlagate v posteljo? majhni so še. ko zacnejo dremat, se vlezita skupaj. in zvecer skupaj zaspita.(se razlikujejo. ampak nekateri pač rabijo mamico zraven)
vsaj moji so vsi rabili vec kot 45 minut trdnega spanja, da so potem spali daljsi cas. ce sem katerega odlozila po recimo 10, 15, 20 ih minutah je bila panika.
in sem se z dojenckom skupaj ulegla, in smo spali in spaliiiiiiiii in spaliiiiiiiiii cele noci.
nekateri pac potrebujejo blizino mamice. meni se to ne zdi nic cudnega.




ronja -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 1:51:00)

Jaz še vedno mojidve caratm, da zaspita, pa sta 1,5 in 3 leta stari[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ma, 1,5 mesečnika jaz ne bi samo odložila v posteljico, jaz sem ležala ob njima ali pa ju nosila v slingu - praktično ves čas. Naredi si tako, da ti bo najbolj fajn - če ti je hudo, ko joka, ga nosi, če ti je pretežko nosit, ga naj nosi še mož, če je obema pretežko, lahko poizkusita z dudo,...

Ne vem, kako je pri drugih, ampak pri mojih otrocih je to normalno, da se kot dojenčici nista pustili odlagat - nikoli in nikamor. Sta bili praktično ves čas na rokah ali v slingu. Včasih, ampak redko, se je katera pustila odložit v ležalniček in bila zraven naju, ampak večinoma sta hoteli bit kar na rokah, sploh Ronja. Krčev ni imela nobena, če pa sem ju odložila, pa sta se ravnotako začeli dret, kot če bi imeli krče (morda bi jih takrat tudi dobili, ne vem, ju nisem pustila jokat).

To obdobje mine, čez nekaj mesecev bo zanesljivo bolje. In bodi vesela, da spi tako dolgo, lahko bi se ti zbujala na 1 uro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Patty81 -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 8:32:31)

Miška, poskušamo vse variante in seveda tudi to, da zaspi zraven naju. Tudi to v večini primerov ne pomaga.
Ko pa že dejansko rata, da zaspi, je pa problem v tem, da imam jaz rahel spanec in slišim vsako pikco (že tud ko nisem imela otroka)...ker se pa malček v spancu tud kaj premika in včasih kaj zanerga, zelo slabo spim...in od tega nima na koncu koncev nič ne on ne jaz, ker ima potem čez dan preveč utrujeno mamico...kar povzroča nestrpnost in manj energije za ukvarjanje z njim, ko je buden :(




j.b. -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 8:49:57)

Hmmm sprobejte dat termofor u posteljico. Preden odložite otroka je posteljica lepo topla. Torej tudi če bo otrok u naročju že spal (je lepo toplo), vzemite termofor iz posteljice, otroka pa notr v toplo posteljico. Mogoče otroke zmoti "mrzla" posteljica da se takoj zbudijo ko se jih odloži. Nevem, nisem probala ker HB nimam teh problemov, sem pa slišala da otrok bolje spi potem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Patty81 -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 9:28:59)

j.b. :) ja, sva že pomislila na isto stvar...ker jaz pravim, da tud mene zebe, ko se pokrijem z odejo. Termofor sem že naročila, mi prinese ena prjatlca. Drgač pa zaenkrat poskušava tudi tako, da dava pred spanjem odejico na radiator, da se pogreje :)




*miska.mcc* -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 10:11:07)

jaz sem jih zavite v dekico nosila, da so zaspali in jih potem tako odlozila. in moram rect, da so pol ene 3x spali sami po kake pol ure.
lepo zavij in z dekco skupaj odlozi.




m_o_i -> RE: jok čez dan in zvečer (6.11.2010 12:12:52)

vsaj moji so vsi rabili vec kot 45 minut trdnega spanja, da so potem spali daljsi cas.


vsi dojencki imajo drugacne faze spanja kot odrasli-potrebujejo namrec najmanj 30 min, da padejo v globok spanec(faza REM se mi zdi, da se rece temu). kar pomeni, da ce ga v teh 30 min das v posteljico, se zdrami-in zbudi.
mati, ko je sesuta od vsega, je pa itak sposobna trdno zaspat v pol minute al pa se prej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

evo, nas ma zadnje dneve finto, da ga moram uspavat na rokah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] prej 6 mesecev ni prebavljal bit na rokah-niti med hranjenjem-zdej, ko je pa "star", bi se pa stiskal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] no, rabi pa tocno dve minuti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
pa jaz tak moram bit tiho glede spanja, ker mam nek fenomen doma-cca. 17 ur spanja na dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]




Stran: [1]