čmrgelj -> RE: Noče piti (26.10.2010 21:26:57)
|
Jaz sem imela z mojem sinkom podobne težave, ni hotel piti ne iz ene ne iz druge stekleničke, delala večje luknjice na cucljih jih menjala da bi ugotovila kateri cucelj mu odgovarja pa nič, edino dojenje je šlo, pa še to sem ga morala večkrat nežno drezat v lička da je sploh hotel vlečti, je kar zaspal zraven. No malo lažje je bilo ko sva začela po žlički, kar sem kar zelo zgodaj začela že pri 5 mesecih, seveda imela sva še vedno obroke dojenja. Teža se nama je zelo počasi dvigovala, večni problemi - še danes, no je veliko bolje. Smo pa pri 3 letih ko naju je pediatrinja poslala na pregled za ušesa in grlo ugotovili da ima zelo majhen jezik in skoraj do konca priraščenga, tako če jezik pomoli iz ust mu komaj čez ustnico pride ne dlje - in so mi takoj rekli če smo imeli kaj težav z hranjenjem po steklenički in tako smo ugotovili komu je to vzrok, saj steklenič nismo nikoli rabili, hvala bogu sem imela dovolj mleka da se je do 9 meseca dojil. Preveri mogoče ima tudi vaš premajhen jezik in s tem ne more piti po steklenički. Seveda se to da rešit tako da malce preščipnejo kožico pot jezikom, mi tega nismo delali ker sedaj pri 3 letih to ni potrebno, če bodo kasnej težave pri izgovorjavi pa seveda bomo.
|
|
|
|