juhica
|
Sunny24, se čist strinjam s tabo, zakaj bi trpel če ni treba, halo, sej porod res ne boli tok mal, predvsem pa se zna zavleči. V tujini jih veliko več rojeva tako in mislim, da bi moralo to biti dostopno vsem porodnicam, pač po izbiri... Ampak mene poleg strahu pred iglami (ker dobr vem, da je tam, tudi, če je ne vidim), moti tudi dejstvo, da nimam stvari pod nadzorom. Evo pri prvem porodu sem morala (v Lj) ležat eno uro in pol in sem mislila, da bom znorela, ker me je križ bolel za pop......, pa sem dobila neki v žilo (20 minut preden sem rodila), pa še uno masko, od kere sem bila čist mim, pa ni nič pomagal... Pri drugem so me pa pustili hoditi v Kr (lahko bi me tudi pri prvem, ampak jim je očitno bilo bolj na komot, pa še mehur je blo treba predirat ), in sem imela fuul dobr občutek, da je vse po moje, da obvladujem zadeve, predvsem me pa hrbet ni bolel, pa nič proti bolečinam nisem dobila in me res ni bolel tako zelo (ok, sam iztis, ki je bil pa ekspresen). Me res zanima kako bo v tretje... hehe, moj ta drugi je bil pa precej pomečkan, ker je pri meni bolj malo placa mel, je imel obe nogici zviti in pa pol leta še ukrivljen nos (je bil velik nos)... Glede let, enim je še pri štiridesetih prekmal, pa tko k je ena povedala, ljudem itak nč ni prav, al je prezgodi, al je prepozno, al pa zakaj samo enega, ali pa "a kr tretjega boste mel?" Če je kdo tečen, pa slabe volje, bo itak kej najdu za težiti... Meni so všeč mlade mamice, pa jst vidim, da sem velik lažje prenašala prvi dve nosečnosti (me ni nič dol tiščal, pa vseeno sem imela več energije)... Midva sva se poznala dva leta, ko sem nenačrtovano zanosila, samo sva že urejala stanovanje, oba sva bila že zaposlena redno, jst sm še diplomo pisala zraven, poroko sva imela že pol leta prej dogovorjeno, in tudi pogovarjala sva se o otroku čez kako leto sicer, nisva pa prav obsedeno pazila , pa sva kar plodna...
|