Meni so jo pri prvem otrku podaljšali, ker je bil zelo anemičen in je moral extra jemati železo. Podaljšajo tudi pri dvojčkih. Ostalo pa je bilo že našteto.
k1 -> podaljšanje porodniške (2.8.2005 21:50:58)
jaz upam da mi jo - naša je 2m in 10d prezgodaj rojena...
Avtomatsko ti jo podaljsajo za 2meseca in 10 dni in na podlagi nedonosenosti oddaj vlogo pri svoji pediatrinji za podaljsanje porodniske do dopolnjenih otrokovih 15 mesecih. Kaj vec pa ne racunaj, ce je z otrokom vse ok.
Za enega rojenega otroka je največja možna podaljšava porodniške za 90 dni, se pravi si skupaj doma 15 mes. Na centru za socialno delo je treba izpolnit en obrazec mesec dni pred iztekom porodniške in zraven priložit zdravstveno dokumentacijo. Pediater s tem nima nič več, razen če napiše kako "priporočilo" za zdravstveno komisijo. Jaz sem prošnjo dobila zavrnjeno(imela je podaljšano zlatenico s hospitalizacijo in alergije) tako, da že veselo delam. Soseda pa je rodila fantka, ki je imel dve luknjici na srčku, ki se nista zaprli in je posledično zaradi tega imela mesečne kontrole pri kardiologu pa je bilo prav tako zavrnjeno. So kar strogi.
Meni so podaljšali zato,ker je bil tamal hipoton in imel je zelo prenizko težo
k1 -> podaljšanje porodniške (2.8.2005 23:27:02)
cicido, saj računam na te 3 mesece, vlogo bom oddala, ko bo čas za to, ampak dvomim, mala je hvala bogu zdrava in je vse ok, čeprav je mela porodno težo 1070g.