ronja -> RE: Doma imamo cmero (26.10.2010 12:13:21)
|
predvsem pa sm ze davno nazaj nehala iskat razlog, zakaj se dere. kr pri nas ni tko, kot pri Ronji, npr., ampak bolj "DramaQueen scenarij" - on noce modrih gatk, ampak sive. seveda se bo najprej pol ure drl, predno bo izustil, kaj je problem. hehe, pri nas je isto dretje zaradi takih bedarij, samo zadaj je vedno razlog (tega razloga onidve ne povesta, morava midva uganit) - in če tistega odpraviš, potem se neha. če pa ga ne, potem se bo najprej zjokala zaradi gatk, potem zaradi tega, ker je knijgica narobe obrnjena, potem ne bo tapravi krožniček,... Navadno so pa naslednji problemi: - lačna - zmatrana/zaspana - pogrešala očija/mami - prehiter tempo (če hočemo več stvari v enem dnevu obavit - kao, bomo sproti... je skoraj vedno nož v hrbet) - drugo: vrtec (ko je začela hodit, pa po daljši odsotnosti),... Recimo zadnjič se je Lejla zjokala, ker je hotela sedet na robniku pred vrtcem - v bistvu je bila pa jezna, ker sem bila po njeno pozna. In dokler sem ji govorila, da razumem, da je jezna, ker je hotela bit še pred vrtcem, se je samo še bolj drla. Ko sem pa rekla, da mi je žal, da sem bila pozna, je pa utihnila... Na tvojem mestu bi jaz res čepke dala v ušesa! Jaz sem to 1x naredila, ko sem vedela, da nimam kaj, da moram končat, kar sem počela (beri: kosilo), sicer se bosta še bolj drli, da lubija še nekaj časa ne bo in da nimam kaj, ker tolaženje ni pomagalo. Navadno pa pomaga, da navijem glasbo. Malo je element presenečenja, malo je lažje poslušat glasno glasbo kot glasno dretje, malo še njim zanimivo rata. To pri nas fajn pali, verjetno pa ni ravno univerzalna metoda. uškinamama, s čim se pa vi ukvarjate? Zdaj me pa firbec matra! Si pa tudi jaz ne delam utvar, da sem za njun karakter kakorkoli odgovorna (razen pol genov). Imava srečo, da se z njima da delat. Lahko pa ne bi imela te sreče... Zato sem se pa jezila, ko je kdo rekel, da če rečeš ne, potem že razumejo. Klinc razumejo 1 letniki ne! Po 1000 ponovitvi mogoče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ampak pri lejli je pa to dejansko palilo. Ona se je sicer zjokala, ampak ni več tikala. Ronja pa ne - si rekel, ne, resno, dovolj glasno,... Ona bi žice skoz šlatala... Različni so.
|
|
|
|